Piteå Summer Games 2024
D11-tytötJulkaistu: 05.07.2024 11.14

Piteå Summer Games 2024

Kauden 2024 päätapahtumaan matkattiin tällä kertaa Ruotsin puolelle, ja suuntasimme kesäkuun viimeiseinä viikonloppuna Piteåån. Mukana olivat lähes kaikki joukkueen pelaajat eli 19 tyttöä. Ruotsissa pelataan 9v9 mutta meitä oli siitä huolimatta yli kaksi kentällistä. Kaikki pelasivat silti joka pelissä ja peliaika yritettiin jakaa mahdollisimman tasan vaikka vaihdot olivatkin välillä aikamoista säätöä 😅

Neljän joukkueen alkusarjasta yksi joukkue perui, joten jäljelle jäi 3 joukkueen kaksinkertainen sarja. Sandåkerns SK (Swe) ja IK Junkeren (Nor) olivat molemmat onneksi hyviä joukkueita joten saimme jo alkusarjassa neljä tasokasta peliä. Päätimme pelata muodostelmalla 2-3-2-1, ja ensimmäinen peli vähän harjoiteltiin ja haettiin, varsinkin kun peli oli klo 8 ja kuudelta oltiin herätty matkapäivän jälkeen. Harkkapelejä ei 9v9-pelimuodolla oltu ehditty pelata.


Liiga Pohjoisessa oli ollut maalinteko viimeisissä peleissä melkoisen vaikeaa joten nyt asetettiin tavoitteeksi vähintään kaksi tehtyä maalia jokaiseen peliin. Alkusarjassa tämä onnistuikin hienosti, voitot 2-0, 6-1, 3-0 ja 4-1 eli maaliero yhteensä 15-2! Vaikka maaleja saatiin reilusti niin pelit olivat oikeasti jännittäviä, tasaväkisiä kamppailuja. Saimme myös pelata kaikki pelit eri kentillä mikä toi mukavaa vaihtelua vaikka kohdattiinkin samat vastustajat kahdesti. Vettä oli Piteån seudulla kaikkialla, välillä kentät olivat jopa ihan rannassa. Sää oli lämmin ja aurinkoinen, mutta ei sentään ihan yhtä helteinen kuin koti-Kokkolassa samaan aikaan (yli 30 'C..).

Perjantain auringonpaisteessa pelattiin kolme peliä, ja mahtava bussikuskimme Miika vei meidät uimarannalle kahdesti. ”Hei, tossahan on kivan näköinen uimaranta, voidaanko mennä sinne hetkeks?” “No tottakai! Kyllähän tuonne yksi bussi laitetaan mahtumaan!” Pelaamisen ja uinnin lisäksi aikaa vietettiin koulun käytävillä piilosta leikkien tai kierrellen ja poikia jututtaen... Majoituimme keskustan liepeillä isossa Strömbackaskolanissa jossa juttuseuraa riitti.

Alkusarjan ykkössija toi meille lauantai-iltapäivän pudotuspelissä vastaan erään toisen lohkon kakkosen (lohkoja yhteensä 15!!) joka oli Bossekop UL Norjasta. Neljän helteisen pelin jälkeen oli jo väsyneitä tyttöjä ja kipeitä jalkoja mutta tähän peliin oli kaivettava kaikki mahdollinen apinanraivo, vaikka oli taas todella kuuma. Vastustaja oli hyvä ja taitava, mutta valitettavasti tuomarista ei voi sanoa samaa. Vastustajan rikkeitä ei vihelletty mut sama mitä meidän tytöt teki niin pilli suuhun. Tytöt harvoin rikkoo, mutta tässä pelissä vastustajalle valehtelematta ainakin 15 vaparia. Ei se peli kuitenkaan niihin ratkennut vaan vastustajan maalit tuli muista tilanteista mutta kyllä raivostutti. Meille vihellettiin kuitenkin myös todella kyseenalaisia rikkeitä hyvistä maalipaikoista, mm. rinnalla haltuun vastustajan boksissa oli käsivirhe.

Viimeiseen sekuntiin asti haettiin tasoitusmaalia mutta vaikka pallo saatiin boksiin ja tolppaan ja maalivahdin alle niin maaliin asti sitä ei saatu, ei vaikka nostettiin 7 pelaajaa hyökkäykseen ja vaparitilanteessa kaikki 9. Tästä pelistä siis 1-2 tappio, ja lähdettiin siis koululle itkien ja kiukutellen kun luultiin että pelit päättyi tähän. Päätettiin ottaa viimeisestä illasta kaikki irti ja lähteä leirintäalueelle viettämään aikaa, tilata hampurilaiset ja katsoa EM-futista illalla. Juuri kun ensimmäinen porukka oli uikkarit päällä valmiina lähtöön, tuli korvanappiin tieto että aamulla onkin vielä yksi peli 😅 Oltiin tulkittu pudotuspelikaaviota väärin ja luultiin että pelit loppui tappioon kokonaan mutta näin ei siis ollutkaan vaan sunnuntaina oli vielä yksi "ystävyysottelu". Tehtiinkin siis vain pienemmällä porukalla pikainen uimareissu ja tultiin valmistautumaan vielä yhteen peliin ja aamuherätykseen (aamupelit klo 8, 9 ja 9). Koululla oli sillä aikaa jo tappion kyyneleet unohtuneet ja muut touhut vieneet huomion 😅

Sunnuntaina siis kaivettiin pelivaatteet vielä kerran esiin ja lähdettin taas tavoittelemaan kahta tehtyä maalia ja voittoa viimeisestä pelistä. Vastaan tuli ruotsalainen Kågedalens AIF ja saatiin vielä yksi tasainen, hyvä peli. Tässä pelissä oli myös sellainen mielenkiintoinen yksityiskohta että saatiin joukkueen historian ensimmäiset keltaiset kortit jotka tuli vääristä vaihdoista... Ensimmäinen oli ihan ansaittu kun vaihdettiin vastustajan maalipotkulla kun pallo näytti karkaavan riittävän kauas, mutta kaikki eivät olleet tulleet pois kun uudet meni kentälle eli tämä keltainen valmennuksen piikkiin. Toinen oli kyllä mielenkiintoinen rike kun oli oma heitto ja pallo oli pelaajan kädessä kentän reunalla, silti vaihtovirhe kun kaikki ei olleet tulleet pois kun uusi kentällinen meni sisään. Tulipa siis korttitilitkin avattua 😅

Tärkeintä viimeisessä(kin) pelissä oli silti pelaamisen ilo, ne tavoitellut kaksi maalia ja tietysti voitto 🤩 Pelillisesti ilahduttavaa koko turnauksessa oli erityisesti se että vaikka vaihdettiin aina koko kentällinen kerralla, peli-ilme ei juurikaan muuttunut vaan seuraavat jatkoivat siitä mihin edelliset jäivät. Joukkueelle on siis muodostunut selkeä peli-identiteetti. Maaleja onnistuttiin tekemään kuudessa pelissä yhteensä 18 kpl, mikä oli mahtava juttu kun maalinteko on viime aikoina ollut niin tuskaista. Useimmin vastustajan maaliverkkoa heilutti Hilda S, tehot huikeat 9+1! Näistä maaleista 8 tuli kahdesti alkusarjassa kohdattua norjalaista IK Junkerenia vastaan, joka piti puolustuslinjaa korkealla ja kun selustaan päästiin niin se oli sitten menoa ja viimeistely varmaa 🤩 Pistepörssin kakkossijalle Isla, 1+4. Anni teki kaksi maalia, lisäksi yhden maalin tekijöitä Kaisla, Emmi, Astrid, Iiris, Hilda R ja Hilda Å.

Turnauksen jälkeen jaettiin myös viirejä. Ensimmäinen valinta oli Emilja, joka pelasi läpi turnauksen todella varmaa puolustuspeliä, katkoi lukemattomia vastustajan hyökkäyksiä ja pelasi pallon varmasti omille. Välillä rakensi myös hienosti peliä keskikentän pohjalla. Toisen viirin sai Emmi, joka taisteli kaikki tilanteet aina loppuun apinan raivolla. Pelasi montaa eri pelipaikkaa, ja aina yhtä hyvällä asenteella ja sinnikkyydellä. Kolmannen, IK Junkerenin viirin, sai tätä joukkuetta vastaan 8 maalia viimeistellyt Hilda S.

Tilastoja tärkeämpää oli silti joukkuehenki, yhteiset uimaretket, bussimatkojen yhteislaulut, jättimäinen karkkikauppa, uudet ystävyydet ja kaikki ne muut muistot mitä tältä reissulta jää 💚 Mahtavat olivat myös kannustusjoukot! Satojen kilometrien matkasta huolimatta paikalle oli saapunut suuri joukko kannustajia ja peleissä oli mahtava tunnelma. Kannustusjoukoissa vaikutti myös mahtava bussikuskimme Miika, joka heilutti jättimäistä KPV-lippua joka pelissä 💚💚 Kiitokset P13-joukkueelle lipun lainasta, ei jäänyt epäselväksi missä kuljemme! Ja kiitokset Janne Lundströmille kuvista.

Lisää pelikuvia joukkueen Instagramissa @kpv_t2011 (https://www.instagram.com/kpv_t2011/)

P.S. Meidät jatkosta tiputtanut Bossekop UL sai lopulta pronssia lähes 60 joukkueen sarjasta, joten ei me huonolle joukkueelle hävitty. Ja tämäkin peli olisi ollut pikkaisen paremmalla tuurilla täysin voitettavissa.

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola