KPV vahvistuu ennen kauden alkua: Tervetuloa Abraham Okyere!
EdustusjoukkueJulkaistu: 05.04.2024 20.30

KPV vahvistuu ennen kauden alkua: Tervetuloa Abraham Okyere!

Testipeleissä oivia näyttöjä antanut ghanalainen Abraham Okyere on solminut sopimuksen KPV:n edustuksen kanssa.

21-vuotias keskikenttäpelaaja Abraham Okyere on antanut lupaavia näyttöjä viimeisimmissä Pallo-Veikkojen harjoitusotteluissa. Työ palkittiin, ja sopimus Okyeren ja seuran välille syntyi kuluvalla viikolla.

– Abrahamin siirtoprosessi oli pitkä ja teimme sen eteen paljon töitä, mutta nyt hän on vihdoin Kokkolassa ja KPV:n riveissä. Hän on ehdottomasti laatupelaaja, josta tiedettiin tarkalleen, mitä odottaa jo kun hänet Suomeen toimme, KPV:n urheilutoimenjohtaja Joni Sorvoja kertoo.

– Hän operoi keskikentän pohjalla ja uskon että yleisökin on jo nähnyt harjoituspeleissä hänen olevan tärkeä pelaaja, joka tuo rauhallisuutta sekä tasapainoa pallolliseen peliin. Hän tekee paljon näkymätöntä työtä, joka auttaa muita pelaajia. Hän on joukkueen yhteenliimaava voima kentällä. Tämän lisäksi hän on älykäs ja taitava ammattilainen – huikea persoona, Sorvoja jatkaa.

Okyere on kotimaansa pääsarjassa pelaavan Inter Alliesin kasvatti. Tie vei juniorijoukkueiden läpi aina edustusjoukkueeseen asti. Tämän jälkeen nuorukainen siirtyi Saudi-Arabian Al Hilalin organisaatioon, josta paluu tapahtui kuitenkin pian takaisin kasvattiseuran paitaan. Matkalaukku pakattiin jälleen alkuvuodesta 2021, ja tällä kertaa kone laskeutui Belgian Antwerpeniin, Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpenin vahvuuteen. Tasona oli Belgian toiseksi korkein sarjataso. Belgiassa reppuun kertyi 18 ottelua ja 9 maalia.

Kaksi kautta Euroopassa kului, jonka jälkeen viime syksynä matka jatkui, tällä kertaa Intian toiseksi korkeimmalle sarjatasolla – Trau FC:hen. Intiassa tilastoihin merkittiin 11 ottelua, 2 maalia ja 3 syöttöä.

Loppukauden jälkeen Okyere jäi ilman sopimusta, ja saapui Kokkolaan.

– Olen ollut innoissani tulostani Kokkolaan, ja liittymisestäni KPV:hen, Okyere kertoo.

– Vastaanotto seurassa ja koko kaupungissa on ollut mahtava, ja pidän kummastakin paljon. Valmennus ja joukkuetoverit toivottivat minut lämpimästi tervetulleeksi, ja tunnen oloni kotoisaksi. Meillä on hyvät puitteet antaa faneillemme sitä mitä he haluavat.

– Faneille terveisinä, että antakaa meille kaikki tukenne, niin teemme yhdessä asioita joista voimme olla ylpeä, Okyere päättää.


Artikkeli: Jere Rönkkö, studiokuva: Jukka Lehojärvi / Keskipohjanmaa, ottelutilannekuvat: Tommy Lågland

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola