Tervetuloa Vihreään, Sten Viidas!
EdustusjoukkueJulkaistu: 27.02.2024 14.50

Tervetuloa Vihreään, Sten Viidas!

Virolainen Sten Viidas liittyy KPV:n vahvuuteen alkavan kauden pituisella lainasopimuksella.

Viime viikolla 21-vuotta täyttänyt Sten Viidas ja Viron pääsarjatasolla suorittava Paide Linnameeskond ovat solmineet lainasopimuksen KPV:n edustusjoukkueen kanssa, jonka myötä Viidas nähdään tulevalla kaudella vihreässä paidassa.

Sten Viidas tuli osalle kokkolalaista jalkapallokansaa tutuksi jo viime viikonloppuna, kun hän viimeisteli Kipparihallissa pelatussa harjoitusottelussa neljästä KPV:n maalista peräti kaksi kappaletta.

JK Tabasalun junioriputken läpi käynyt nuori laitahyökkääjä suuntasi kahdeksantoistavuotiaana Vitória Guimarães SC:n organisaatioon Portugaliin, josta puolentoista vuoden jälkeen tie kuljetti jälleen takaisin Viroon – tällä kertaa Paideen.

Paide Linnameeskond on yksi Viron viime vuosien menestyneimmistä seuroista. “Viron Barcelonassa” Viidaksen vyölle on kertynyt pääsarjatason otteluita 26 kappaletta, ja Viidas olikin mukana voittamassa Viron Super Cupia alkuvuodesta 2023.

Viidasta on kuvailtu erittäin taitavaksi ja vahvaksi tekniseksi pelaajaksi, jolla on myös hyvät fyysiset edellytykset ja kyky tuoda odotettua muutosta peliin tarvittavalla hetkellä.

Paide Linnameeskondin urheilutoimenjohtaja Gert Kams kertoi myös näkemyksensä lainasopimuksen synnystä:

– Sten on nuori pelaaja, joka tarvitsee vahvoja urheilullisia haasteita viikottaisissa kilpailullisissa peleissä kehittyäkseen entisestään. Yhdessä pelaajan ja hänen agenttinsa kanssa, olemme kokeneet parhaaksi vaihtoehdoksi etsiä hänelle seura, johon hän suuntaa lainasopimuksella.

– KPV on seura ja organisaatio, jolla on pitkät perinteet, ja heidän keskittyminen on myös suunnattu nuorien pelaajien kehittämiseen. Se sopii hyvin myös meidän yhteisiin Steniä koskeviin suunnitelmiimme.

Viidas kertoo odottavansa kovasti joukkueen ja kannattajien jakamia yhteisiä hetkiä Keskuskentällä.


Kuva: Joni Sorvoja, Artikkeli: Jere Rönkkö

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola