Ali-Abubakar & Ring edustusjoukkueen vahvuuteen
EdustusjoukkueJulkaistu: 26.01.2024 16.45

Ali-Abubakar & Ring edustusjoukkueen vahvuuteen

Pallo-Veikkojen perjantai toi mukanaan iloisia uutisia, kun edustusjoukkue julkaisi tuoreita sopimuksia – kaksinkappalein.

Tuoreena vahvistuksena edustusjoukkueen riveihin asteli tänään 22-vuotias ghanalainen keskushyökkääjä, Torfiq Ali-Abubakar. KPV:lla on rutkasti positiivisia kokemuksia nimenomaisesti Ghanasta ponnistaneiden pelaajien osalta. Muutaman vuoden sisällä Isaac Shaze, Abu Sanunu ja Ishmael Yartey ovat päässeet esittelemään otteitaan vihreässä paidassa. Heistä etenkin viimeisin jätti kannattajiin lähtemättömän vaikutuksen, yhtenä heittämällä taitavimmista pelaajista, joita edustuksessa on viime vuosina nähty.

KPV:n pelatessa Veikkausliigaa vuonna 2019, Yartey iski viidessä ensimmäisessä ottelussaan neljä maalia. Onnistuisiko nuori ja maalinnälkäinen Ali-Abubakar uusimaan tämän Ykkösessä tulevalla kaudella?

– Kuulin Yarteysta. On hienoa, että maanmieheni on pärjännyt täällä hyvin. Ja en pidä mahdottomana, että voisin rikkoa tämän, Ali-Abubakar kertoo iloisesti.

– Meillä Ghanassa jalkapallo on valtava juttu. Kaikki seuraavat sitä vähintään jollakin tasolla ja maailmalta löytyy paljon loistavia pelaajia Ghanasta, hän jatkaa.

Kysyttäessä löytyykö se kaikista suurin idoli Ghanasta vai jostain muualta, on vastaus ehdoton:

– Robert Lewandowski. Olen aina katsonut häntä ylöspäin ja koittanut oppia häneltä.

Idolin voisi päätellä myös pelityylistä. Ali-Abubakaria luonnehditaan ovelaksi pelaajaksi boksissa, joka kykenee haistelemaan maalipaikkoja. Omien sanojensa mukaan hän on pelaajana ahkera, työskennellen paljon joukkueen eteen. Hänelle kaikesta tärkeintä on joukkue.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen…)

Ali-Abubakar kirjoitti ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Tsekkiin FK Jablonecin organisaatioon. Sieltä suunta toi TPS:ään. Viime kaudella TPS:ssä pelannut nuori mies iski kauden aikana yhteensä viisi osumaa Ykkösliigassa (ent. Ykkönen). KPV:n taustoista kerrotaan miehen olevan mielenkiintoinen pelaaja, joka omaa paljon kehityspotentiaalia

Ali-Abubakarin sopimus on kaksivuotinen.


"Seuran lupaavimpia tulevaisuuden nimiä"

Toisena kiinnityksenä edustusjoukkueeseen nousee KPV:n oma kasvatti, Arop Ring. Ring on ikäluokkaa 2006 ja häntä pidetään seuran lupaavimpina tulevaisuuden niminä. Viime kaudella kovat näytöt KPV:n Akatemiassa antanut lupaus pääsi myös toukokuussa debytoimaan Ykkösessä IF Gnistania vastaan.

– Arop on lahjakas vasenjalkainen pelaaja, joka omaa erinomaisen pelisilmän ja hahmottaa loistavasti tiloja kentällä. Hän on kehittynyt viime vuosina hurjasti, pelaajahankintojen parissa työskentelevä Joni Sorvoja kuvailee.

Kylmähermoiseksi kuvailtu Ring on omimpiaan pelatessaan keskuspuolustajan, eli topparin pelipaikkaa.

Arop Ringin sopimus kattaa kaudet 2024 ja 2025.


Kuvat ja artikkeli: Jere Rönkkö

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola