Tervetuloa seuraan, Maciej Raniowski
EdustusjoukkueJulkaistu: 23.01.2024 13.46

Tervetuloa seuraan, Maciej Raniowski

KPV:n tulevan kauden rinki kasvoi uudella kiinnityksellä, kun maalivahti Maciej Raniowski liittyi mukaan kokoonpanoon.

Puolan Gdańskista ponnistanut maalivahti Maciej Raniowski saapuu seuraan Skandien vuoriston takaa, Norjasta. Reitti Kokkolaan löytyi KPV:n uuden vastuuvalmentajan kautta.

– Joulukuussa keskustelimme Goncalon kanssa minusta, suunnitelmistani ja kehityksestäni, ja asiat saivat vauhtia. Tunnen Goncalon ajoilta, kun työskentelimme yhdessä Norjassa. Meillä on sama päämäärä, olemme kunnianhimoisia ja nälkäisiä menestyksen ja kehityksen suhteen, minkä vuoksi harkittuani plussia ja miinuksia päätin, että siirtyminen Kokkolaan voisi olla mielenkiintoinen askel urallani, Raniowski valaisee.

Kokkola, tai oikeastaan Suomikaan ei ollut 27-vuotiaalle miehelle entuudestaan tuttu.

– Ei, en ole koskaan käynyt Suomessa. Olen utelias maan ja seuran suhteen. Toivon, että joukkue esittelee minulle Kokkolan ja Suomen kulttuuria, joten en malta odottaa saapumistani, hän kertoo.

Puolassa uransa alulle laittanut, ja sittemmin Norjassa usean seuran väreissä pelannut Raniowski kuvailee itseään kunnianhimoiseksi maalivahdiksi.

– Yritän aina saavuttaa itselleni asettaman tavoitteen. Tykkään tehdä kovasti töitä ja näyttää sen sitten kentällä. Mitä vahvuuksiini tulee, uskon olevani maalivahti, joka pelaa erittäin hyvin jaloillaan ja on dynaaminen maaliviivalla.

Eniten otteluita tuoreelle KPV:n vahvistukselle on kertynyt PostNord-liigana tunnetusta Norjan kolmanneksi korkeimmasta sarjatasosta. Tuolla miehen nimiin on merkitty 51 pelattua ottelua. Näistä 26 ottelua pelattiin viime kaudella – joista reppuun kertyi jopa kymmenen nollapeliä!

Kontakti KPV:hen löytyy mieheltä jo vuosien takaa. Raniowskin seurakaverina Florø SK:ssa pelasi juurikin Pallo-Veikkojen riveistä Norjaan kaudeksi 2020 siirtynyt Joni Mäkelä.

– Puhuin paljon seurasta ja faneista Jonin kanssa. Hän kertoi, että fanit ovat fantastisia ja saapuvat suurin joukoin stadionille, Jonin pelatessa Keskuskentän otteluissa saattoi olla paikalla miltein kaksi tai kolmekin tuhatta ihmistä, Raniowski kertoo.

– Toivon, että muutostani Suomeen ja Kokkolaan tulee upea seikkailu, ja onnistumme työskennellessämme yhdessä joukkueen menestyksen puolesta

Miehen edesottamuksia kaudelta 2023 voit katso Youtubesta löytyvältä "Highlight"-videolta.


Kuva ja artikkeli: Jere Rönkkö

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola