Lehtonen ja Valtonen sopimuksiin
EdustusjoukkueJulkaistu: 23.12.2023 12.50

Lehtonen ja Valtonen sopimuksiin

20-vuotias toppari Noa Lehtonen (kuvassa Akatemian pelipaidassa kaudella 2020) palaa KPV:hin kahden SJK:ssa vietetyn kauden jälkeen. Yksivuotinen sopimus allekirjoitettiin joulun alla. Myös maalivahti Topi Valtosen kanssa on allekirjoitettu pelaajasopimus. Topi oli jo viime kaudella edustusjoukkueen listoilla ja hän pelasi viime kaudella sarjapelejä KPV Akatemiassa juhannukselle saakka, kunnes loukkaantuminen veti miehen loppukaudeksi sivuun peleistä.

Nuoresta iästään (20-v) huolimatta Lehtonen on jo kokenut pelaaja. Maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Ykkösessä Noalla on otteluita jo neljältä kaudelta. Edustusjoukkuetasolla debyytti KPV:n paidassa tapahtui 16.9.2020 kohta 17-vuotissyntymäpäivänsä jälkeen. Ottelu oli keskuskentällä MyPaa vastaan ja tuon pelin KPV voitti 6-0. KPV:ssa Ykkösen pelejä kertyi kausilla 2020 ja 2021 yhteensä 9 kappaletta. Seinäjoelle siirryttyään Noa oli SJK-Akatemian kapteeni ja pelasi kahdella kaudellaan yhteensä 27 Ykkösen peliä.

Harmilliset loukkaantumiset hidastivat kuitenkin urakehitystä Seinäjoella ja mies päätti palata kasvattajaseuraansa. Tänä vuonna on edessä myös armeijapalveluksen suorittaminen tammikuussa palvelukseen astuvassa saapumiserässä.

24-vuotias Topi Valtonen puolestaan on aloittanut uransa Etelä-Suomessa ja pelasi junioreissa Järvenpäässä. Miesten Ykköstä Valtonen on pelannut AC Kajaanissa ja Jarossa ja Kakkosta JBK:ssa. Valtonen pelasi myös kausina 2021 - 2022 Saksassa FC Leipzigin ja FCM Schwerin joukkueissa ennen siirtoaan KPV:hin tammikuussa 2023.


Topi Valtonen (kuvassa) pelasi KPV:ssa jo kaudella 2023.


KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola