Otteluennakko: KPV – MP
Julkaistu: 15.04.2022 14.23

Otteluennakko: KPV – MP

KPV aloittaa uuden Ykkösen kauden tulevana maanantaina. Otteluennakko pidettiin totuttuun tapaan Kahvila Kulmassa torstaina.

Edustusjoukkueen päävalmentajan pestiin tarttunut Christian Sund lähestyy kautta hyvin tunnelmin.

- Todella hyvät tunnelmat. Huomenna (perjantai) on vapaa päivä, ja sitten treenataan vielä pari päivää ennen ekaa ottelua, Christian Sund.

- Joukkueemme on tällä kaudella on yhtenäinen, eteenpäin menevä ja nälkäinen, Sund kuvailee.

Joukkueen taustalla on tapahtunut uusia asioita, ja uusien tavoitteiden sekä valmennuksen myötä, pelitapa on muovautunut kohdilleen.

- KPV:n pelitapa tulevalla kaudella on se, että otamme kontrollin heti jokaisesta pelistä. Oltiin sitten ilman palloa tai pallon kanssa. Me halutaan päättää mitä vastustaja tekee kun niillä on pallo, ja myös silloin kun meillä on pallo, että tiedetään mihin me halutaan hyökätä ja missä on ne tilat. Kontrolli on isoin sana, Sund jatkaa.

- Vahvuudet tällä kaudella ovat varmasti se, että jokainen pelaaja täällä haluaa kehittyä ja mennä eteenpäin. Se on isoin vahvuus tällä hetkellä.

Juha Pasojan MP:n miehistö on muuttunut varsin paljon viime kaudesta. Moni avainpelaaja on vaihtanut maisemaa, ja monilla pelaajilla onkin isoja saappaita täytettävänä. MP saapuu KPV:n vieraaksi pienoisessa haastajan roolissa.

- Lähdetään oman pelin kautta tämä ensimmäinen matsi MP:tä vastaan, niin kun muutkin pelit. Pitkässä juoksussa saadaan se tulos, joka sen kuuluu olla. Olemme kohdanneet MP:n kerran. Vaikea vastustaja ja hyvin valmennettu joukkue. Mielenkiintoinen peli luvassa, Sund kertoo.


KPV:n kapteeni Sebastian Mannström on joukkueen osalta myös luottavaisin mielin.

- Joukkue näyttää hyvältä. Hyvin harjoteltu 3-4 kuukautta, ja hiottu sitä omaa pelitapaamme. Jokainen harjoite ja päivä pyrkii siihen, että seuraavalla viikolla ollaan taas hieman parempia. Joukkue on nälkänen, ja siihen kuuluu paljon nuoria, jotka haluaa mennä eteenpäin sekä ovat valmiita tekemään paljon töitä.

Vahvuuksia kysyttäessä, miehen ei tarvinnut paljoa miettiä:

- Koko joukkuepelaaminen on meidän vahvuus. Niin vahvasti ollaan ajettu sisään omaa pelitapaa, että varmasti jokaisella on selkeä kuva mitä me haetaan treeneissä ja etenkin peleissä, niin puolustaessa että hyökätessä.

KPV:n edustusjoukkue on pitkin kevättä näyttänyt aiempaa yhtenäisemmältä.

- Varmasti se, että kaksikymmentä kilpailullista jätkää haluaa treenata kovaa, ja mennä kovaa treeneissä, se jo itsestään tuo pelaajia yhteen. Ollaan koitettu keksiä myös juttuja kentän ulkopuolella. Nyt meillä on ollut tuo koppiprojekti, joka on tuonut porukkaa yhteen. Paranneltu vähän olosuhteita ja sellaista, kapteeni kertoo.

- Sitten joukkueessa on taas ylipäätänsä tosi hyvä sekoitus nuoria jätkiä, ja vähän kokeneempia. Paljon myös Kokkolan omia poikia, jotka haluavat mennä eteenpäin, Mannström jatkaa.

Vihreä pääsee aloittamaan kautensa kahdella kotiottelulla Keskuskentällä.

- Jos kotona saa alottaa kauden, niin se on aina mahtava juttu, mutta mikä tärkeintä, saadaan aloittaa hyvistä lähtökohdista. Me ollaan näytetty muille ja varsinkin itsellemme, että jos pystytään sataprosenttiseen keskittymiseen, ja saamme itsestämme kaiken ulosmitattua peleissä, niin me ollaan hyvä joukkue, joka pystyy menestymään, Mannström kertoo.


KPV ja MP kohtaavat tulevana maanantaina 18.4. klo 16:00 Keskuskentällä.

Liput: aikuinen 15 € (S-etu 13 €), alennusryhmät 10 €. Alle 15-vuotiaat ilmaiseksi!


Katso torstain lehdistötilaisuus taltioituna KPV TV:stä:KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola