Kaupungin Junnuturnaus 2023 säännöt §§

Turnaus pelataan FIFA:n ja SPL:n sääntöjen mukaan, paitsi koskien peliaikaa, vaihtoja ja varoituksia sekä yli-ikäisiä pelaajia. Järjestäjä voi myös yksittäistapauksessa myöntää erityisiä erillisvapauksia.

PELIKENTÄT

Ottelut pelataan Kokkolassa Kipparihallissa, joka sijaitsee Santahaan urheilupuistossa, Tehtaankatu 60 (Ohje: Kartat välilehdessä, vaihda satelliitti näkymä, niin Santahaan urheilualue ja Kipparihallin sijainti näkyy Tehtaankadun ja Pohjoisväylän liittymässä). Hallin yhteydessä on 4kpl pukuhuoneita ja vieressä sijaitsevassa rakennuksessa on 4 kpl pukuhuoneita.

OTTELUMÄÄRÄYKSIÄ

Joukkue on velvollinen jättämään pelaajaluettelon ennen ensimmäisen ottelun alkua. Joukkue saa käyttää ottelua kohden rajattoman määrän vaihtopelaajia (pelaajaluettelossa mainittuja). Mikäli kummallakin joukkueella on samanvärinen pelipaita, joutuu se joukkue, joka ohjelmassa on viimeksi mainittu, vaihtamaan pelipaidan. Maalivahdin pelipaita tulee selvästi erottua muista pelipaidoista. Pelin aloittaa avauspotkulla aina kotijoukkueeksi merkitty joukkue.

LUOVUTUKSET

Jos joukkue ei saavu otteluun 5 minuuttia ottelun alkamisajan jälkeen tai saapuu vajaalukuisena neljä (4) pelaajaa (5:stä) tai myöhästyy esittämättä pätevää syytä menettelyynsä, katsotaan pelikentälle saapunut joukkue voittaneeksi tuloksella 3-0.

YLI-IKÄISYYS

Koska turnauksessa ei pelata puhtaasti ikäluokittain, eivät Palloliiton yli-ikäisyyssäännöt päde. Turnauksessa voi olla mukana yli-ikäisyysluvan omaavia pelaajia. Turnausvastaava voi antaa erityisluvan yli-ikäisen pelaajan peluuttamiselle.

SIVURAJAHEITTO / POTKU

Kentillä 1-2 käytössä sivurajaheitto, kentillä 3-4 sivurajapotku

LISÄPELAAJA

Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron pienentyessä kahteen (2) maaliin.

VAROITUKSET

Ikäluokissa ei ole käytössä varoituksia.

KILPAILUN JURY

Jos näiden sääntöjen rikkomuksia tai muita erimielisyyksiä kilpailuihin nähden tapahtuu, kilpailutoimintaan liittyvät erimielisyydet ja vastalauseet ratkaisee 3-jäseninen jury, joka on koottu järjestäjien toimesta. Juryn päätöksistä ei voi valittaa.

JOUKKEUIDEN JA PELAAJIEN VAKUUTUKSET

Pelaajat/joukkueet hoitavat vakuutukset itse. Turnauksen järjestäjä ei ole vastuussa urheilijoiden, toimihenkilöiden ja joukkueiden vakuutuksista.

SÄÄNNÖT KOSKIEN PELIMUOTOA

  • peliaika 2 x 15 min, 5v5, edestakaiset lentävät vaihdot, ei vaihtorajoituksia
  • ei paitsiosääntöä voimassa
  • Ikäluokassa (2016-) 2017-2018, (kentät 3-4) käytössä sivurajaheiton sijaan sivurajapotku.
  • vetäytymissääntöä ei ole, mutta yksittäisen ottelun osalta joukkueiden niin halutessa sääntöä voidaan noudattaa
  • sijoitusta ei ratkaista

Turnauksen järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin. Turnauksen järjestäjä pidättää oikeuden yhdistää sarjoja.

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola