Esittely
Ottelutilastot
HIFK - KPV Edustus
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 18:30 Telia 5G Areena, Helsinki
13
Syy

Haastajasarja alkaa, HIFK-KPV pe 13.9. klo 18.30


Otteluennakko HIFK-KPV Veikkausliiga-Haastajasarja, 13.9.2019

Matsit jatkuu Helsingissä kun Haastajasarja pääsee vauhtiin Vihreän osalta vierasottelulla HIFK:ta vastaan.

Katastrofaalisen mustan hetken edellisellä vierailulla maksamat pisteet meinataan kuitata kauden tärkeimmällä hetkellä ja ottaa askel kohti liigapaikan varmistamista.

HIFK taisteli runkosarjan lopulla jopa yläloppusarjan paikasta, mutta neljän ottelun voitoton putki hiivutti punanutut lopulta viiden pisteen päähän yläsarjasta ja runkosarjan sijalle yhdeksän.

Uusien omistajien myötä siirtoruletti on alkanut heti pyörimään ja mm. alkukauden vahvasti pelannut lainapelaaja Jakob Dunsby on poistunut vahvuudesta.

KPV hengähti hetkisen maaottelutauolla ja viikon treeneihin tuntumaa on haettu tekonurmelta Kruunupyyn puolelta. Naapurissa kun on uusi tekonurmi, Kipparihallin alustaa uusitaan parhaillaan.

Kokoonpanopuolella Vihreä on hyvissä asemissa, sillä lähes koko joukkue on terveenä ja harjoitusviikon aikana pelaavaa kokoonpanoa on päästy valitsemaan laajasta ringistä.

-”Pelit jatkuu maajoukkuetauon jälkeen. Sarjan loppuhuipennus on nyt edessä, joten tärkeät pelit on nyt alkamassa. Ollaan valmiina joukkueena taistelemaan jokaisesta pisteestä joita jaossa on!”, hehkuttaa Vihreän valmentaja Jani Uotinen.

-”Muutama päivä pidettiin taukoa treeneistä ja ollaan maanantaista lähtien valmistauduttu taas kauden viimeisiin peleihin, joista HIFK nyt ensimmäisenä. Tuttu joukkue vastassa, kun käytiin kuukausi sitten pelaamassa Helsingissä”, Uotinen pohjustaa.

-”Joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä hyvä, joten kilpailu peliajasta on kovaa”, Uotinen päättää.

Haastajasarjassa pelataan kuuden joukkueen kesken yksinkertainen sarja, joten jokainen joukkue kohtaa toisensa kertaalleen ja pelaa viisi ottelua. Runkosarjan lähtöpisteet ovat voimassa, joten hurjan panoksen pelejä pelataan heti alusta, varsinkin kun kaksi haastajasarjan parasta pääsee vielä mukaan viimeisestä europelipaikasta pelattaviin peleihin

HIFK-KPV Töölön Telia 5G Stadionilla perjantaina 13.9. klo 18.30. Ottelu näkyy suorana Ruutu+ palvelussa ja tietysti myös suorana isolta screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla.

Ei tuomisia Töölöstä, HIFK-KPV 1-3


Otteluraportti HIFK-KPV Veikkausliigan Haastajasarja 13.9.2019

HIFK varmisti sarjapaikkansa, Vihreä tukalampaan tilanteeseen

Helsingin IFK osoitti miksi se on ollut sarjan kovimpia kotijoukkueita. Aktiivinen prässipelaaminen ja liukkaat hyökkääjät aiheuttivat toistuvasti ongelmia Pallo-Veikkojen pelaamiselle.

Avausjakso oli varsin sekavaa taistelupalloa molemmilta joukkueilta, eikä maalipaikoilla juhlinut kumpikaan. Kertaalleen KPV iski pallon verkkoon, kun Ville Koskimaa puski tarkasti kulmapotkun verkkoon, mutta pilli oli soinut rikkeen merkiksi, rike tosin jäi lukuisista hidastuksista huolimatta hämärän peittoon.

Vihreä puolusti ensimmäisellä puolikkaalla tiiviinä ja tarkasti, HIFK sai pitää palloa pääasiassa vaarattomilla alueilla.

Illan erikoisuutena ailahtelevaa tuomarilinjaa sekoitti entisestään päätuomari Mattias Gestraniuksen loukkaantuminen, Oliver Reitala tuomitsi ottelun toisen jakson.

Toisella jaksolla isäntäjoukkue oli selvästi vierailijaa aktiivisempi ja maalinteon ottelussa aloitti HIFK, kun tasan tunti oli pelattu. Kevin Larsson ohitti laidalla Vihreän puolustuksen ja keskitti tarkasti, vitosen kulmalta Luis Henrique pääsi vapaasti tykittämään punapaidat johtoon.

Vihreän tasoitus tuli kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun Ishmael Yarteyn millintarkka keskitys löysi Sebastian Mannströmin, joka jatkoi päällään taitavasti pallon verkkoon.

Mutta vain viisi minuuttia myöhemmin, Luis Henrique haistoi paikan KPV:n puolustajien keskeltä, riisti pallon ja ampui tarkasti vasempaan kulmaan isäntien johtomaalin.

Loppuakohden Vihreä sai pientä painetta HIFK:n päätyyn, mutta Tiquinho rokotti vastahyökkäyksestä riskillä hyökännyttä vierailijaa, ja viimeisteli tolpan kautta loppulukemat 3-1.

Ei pystynyt Vihreä kääntämään hommaa voitoksi ja hankala tilanne taistelussa liigapaikasta jatkuu. HIFK varmisti voitolla oman sarjapaikkansa myös ensi kauden Veikkausliigaan. Vihreä jatkaa pistejahtia seuraavaksi kotikentällään, kun lauantaina 21.9. Keskuskentälle vierailijaksi saapuu RoPS.

KPV:n valmennusta tappio ei luonnollisestikaan tyydyttänyt.

-”Peli oli hyvin samanlainen luonteeltaan kuin se edellinen IFK peli, sillä erotuksella että nyt ei johdettu kahdella maalilla. Pelillisesti hyvin yhtäläinen tapahtuma; paljon pitkää palloa,kakkospalloja ja nopeita hyökkäyksiä”, analysoi Vihreän valmentaja Jani Uotinen ottelua.

-”Pallollisesti emme olleet tänään riittävän hyvällä tasolla. Tuli paljon pallonmenetyksiä, kun tehtiin vääriä valintoja syötöissä”, Uotinen harmitteli.

Kaksijakoinen ottelu mietitytti valmennusjohtoa.

-”Eka jakso oli hyvä, pidettiin IFK poissa maalipaikoilta, puolustettiin joukkueena tiiviisti ja saatiin muutama puolittainen maalipaikka luotua ja kerran kulmasta maalikin, mutta se hylättiin”, Uotinen pohti avauspuolikasta.

-”Toisen jakson alussa IFK painoi pelin meidän päätyyn. Tuli paljon keskityksiä ja erikoistilanteita jotka selvittiin, mutta keskityksestä kuitenkin tuli 1-0. Sebu puski meidät tasoihin, mutta heti viisi minuuttia myöhemmin 2-1 vastahyökkäyksestä. Lopussa saatiin pientä painetta luotua, mutta viimeisestä tilanteesta kuitenkin vielä takaisku vastahyökkäyksestä”, Uotinen harmitteli toista jaksoa.

Taistelu jatkuu kuitenkin jo ensi lauantaina, KPV-RoPS Keskuskentällä klo 15.00 alkaen.

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
3 - 1
(0 - 0)
Edustus
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat