Telia 5G Areena, Helsinki

Ei tuomisia Töölöstä, HIFK-KPV 1-3

Otteluraportti HIFK-KPV Veikkausliigan Haastajasarja 13.9.2019

HIFK varmisti sarjapaikkansa, Vihreä tukalampaan tilanteeseen

Helsingin IFK osoitti miksi se on ollut sarjan kovimpia kotijoukkueita. Aktiivinen prässipelaaminen ja liukkaat hyökkääjät aiheuttivat toistuvasti ongelmia Pallo-Veikkojen pelaamiselle.

Avausjakso oli varsin sekavaa taistelupalloa molemmilta joukkueilta, eikä maalipaikoilla juhlinut kumpikaan. Kertaalleen KPV iski pallon verkkoon, kun Ville Koskimaa puski tarkasti kulmapotkun verkkoon, mutta pilli oli soinut rikkeen merkiksi, rike tosin jäi lukuisista hidastuksista huolimatta hämärän peittoon.

Vihreä puolusti ensimmäisellä puolikkaalla tiiviinä ja tarkasti, HIFK sai pitää palloa pääasiassa vaarattomilla alueilla.

Illan erikoisuutena ailahtelevaa tuomarilinjaa sekoitti entisestään päätuomari Mattias Gestraniuksen loukkaantuminen, Oliver Reitala tuomitsi ottelun toisen jakson.

Toisella jaksolla isäntäjoukkue oli selvästi vierailijaa aktiivisempi ja maalinteon ottelussa aloitti HIFK, kun tasan tunti oli pelattu. Kevin Larsson ohitti laidalla Vihreän puolustuksen ja keskitti tarkasti, vitosen kulmalta Luis Henrique pääsi vapaasti tykittämään punapaidat johtoon.

Vihreän tasoitus tuli kahdeksan minuuttia myöhemmin, kun Ishmael Yarteyn millintarkka keskitys löysi Sebastian Mannströmin, joka jatkoi päällään taitavasti pallon verkkoon.

Mutta vain viisi minuuttia myöhemmin, Luis Henrique haistoi paikan KPV:n puolustajien keskeltä, riisti pallon ja ampui tarkasti vasempaan kulmaan isäntien johtomaalin.

Loppuakohden Vihreä sai pientä painetta HIFK:n päätyyn, mutta Tiquinho rokotti vastahyökkäyksestä riskillä hyökännyttä vierailijaa, ja viimeisteli tolpan kautta loppulukemat 3-1.

Ei pystynyt Vihreä kääntämään hommaa voitoksi ja hankala tilanne taistelussa liigapaikasta jatkuu. HIFK varmisti voitolla oman sarjapaikkansa myös ensi kauden Veikkausliigaan. Vihreä jatkaa pistejahtia seuraavaksi kotikentällään, kun lauantaina 21.9. Keskuskentälle vierailijaksi saapuu RoPS.

KPV:n valmennusta tappio ei luonnollisestikaan tyydyttänyt.

-”Peli oli hyvin samanlainen luonteeltaan kuin se edellinen IFK peli, sillä erotuksella että nyt ei johdettu kahdella maalilla. Pelillisesti hyvin yhtäläinen tapahtuma; paljon pitkää palloa,kakkospalloja ja nopeita hyökkäyksiä”, analysoi Vihreän valmentaja Jani Uotinen ottelua.

-”Pallollisesti emme olleet tänään riittävän hyvällä tasolla. Tuli paljon pallonmenetyksiä, kun tehtiin vääriä valintoja syötöissä”, Uotinen harmitteli.

Kaksijakoinen ottelu mietitytti valmennusjohtoa.

-”Eka jakso oli hyvä, pidettiin IFK poissa maalipaikoilta, puolustettiin joukkueena tiiviisti ja saatiin muutama puolittainen maalipaikka luotua ja kerran kulmasta maalikin, mutta se hylättiin”, Uotinen pohti avauspuolikasta.

-”Toisen jakson alussa IFK painoi pelin meidän päätyyn. Tuli paljon keskityksiä ja erikoistilanteita jotka selvittiin, mutta keskityksestä kuitenkin tuli 1-0. Sebu puski meidät tasoihin, mutta heti viisi minuuttia myöhemmin 2-1 vastahyökkäyksestä. Lopussa saatiin pientä painetta luotua, mutta viimeisestä tilanteesta kuitenkin vielä takaisku vastahyökkäyksestä”, Uotinen harmitteli toista jaksoa.

Taistelu jatkuu kuitenkin jo ensi lauantaina, KPV-RoPS Keskuskentällä klo 15.00 alkaen.