Esittely
Ottelutilastot
KPV Edustus - RoPS
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 15:00 Kokkola, Keskusurheilukenttä
21
Syy

Huikean kovat pisteet jaossa, KPV-RoPS la 21.9. klo 15.00


Otteluennakko KPV-RoPS Veikkausliigan Haastajasarja, 21.9.2019

Kauden tärkeimpiä pisteitä, tähän saakka, on jaossa Keskuskentällä lauantaina klo 15.00. Viimeistä suoran säilyjän paikkaa hallussaan pitävä RoPS saapuu vieraaksi ja Vihreälle kelpaa vain voitto.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo neljään kertaan. Suomen Cupissa KPV nappasi kaksi voittoa, Pallo-Veikkojen evakossa pelatun Veikkausliigan ”kotimatsin” vei nimiinsä RoPS ja Rovaniemellä nuhjattiin maaliton tasapeli. Mutta nyt viimein Vihreä pääsee kotinurmellaan kaatamaan sinipaitoja.

RoPS on pystynyt juhannuksen jälkeen voittamaan vain kaksi ottelua, mutta napapiiriläiset ovat kuitenkin hävinneet viimeisestä kuudesta pelistään vain yhden ja paukuttaneet niissä yhdeksän osumaa, joten tarkkana pitää Vihreän puolustuksen olla vierailijoiden kanssa.

Pelaajarosterin osalta vierailija joutuu pärjäämään lauantaina ilman keskikentän loukkaantumisesta kärsivää Sergio Llamas sekä topparikaksikkoa Kalle Katz-Samuel Olabisi, joista jälkimmäinen kärsii pelikieltoa edellisen ottelun ulosajon myötä.

KPV pyyhki nopeasti mielestään tappiollisen Helsingin vierailun ja nyt Vihreän ryhmä on täydessä iskussa kotikentällään. Alkuviikon harjoituksissa joukkue on hionut omaa pelaamistaan ja loppuviikosta Vihreä on kääntänyt ajatuksiaan lauantain peliin.

Muutama pelaaja on saatu vammojen jäljiltä takaisin joukkuetreeneihin ja kaksi miestä on perjantaina KPV Akatemian vahvuudessa. Pelikiellossa lauantain matsissa on kolumbialaishyökkääjä Yessy Mena.

Kauden huipennus on käynnissä ja tärkeät pelit ja paineet maistuvat Vihreän leirissä.

-”Tärkeät kolme pistettä jaossa kotikentällä. Jotta saadaan pisteitä lauantaina, pitää koko joukkueen olla yhtenäinen etenkin puolustussuuntaan”, KPV:n valmentaja Jani Uotinen pohtii pelin alla.

-”Jokaisen pelaajan täytyy keskittyä täysillä asioihin joihin voi itse vaikuttaa sekä kärsivällisesti luottaa oman joukkueen pelitapaan ja toteuttaa yhdessä niitä asioita joita harjoituskentällä olemme käyneet läpi”, Uotinen jatkaa.

KPV on kaatanut Keskuskentällä mm. HJK:n ja KuPS:n, joten hyvällä ja aktiivisella joukkuepelillä ja kotiyleisön tuella Vihreä pystyy kaatamaan kenet vain.

-”Sillä tavalla meillä on mahdollisuus saada pisteitä; auttamalla pelikaveria, toimimalla yhdessä joukkueena ja tekemällä töitä jokainen joukkueen eteen”, Uotinen paaluttaa.

Kauden kovin koitos väännetään siis lauantaina Keskuskentällä klo 15.00 alkaen. Peli on AINA parasta paikanpäällä ja nyt jos koskaan tarvitaan kotiyleisön tukea!!

Hienoja maaleja ja tärkeät pisteet, KPV-RoPS 4-1


Otteluraportti KPV-RoPS, Veikkausliigan Haastajasarja, 21.9.2019

Komea voitto tärkeässä paikassa, onnistumisia laajalla rintamalla ja maalihanatkin auki. KPV otti tärkeät kolme pistettä kaatamalla Rovaniemen Palloseuran Keskuskentällä selvin 4-1 numeroin.

Ensimmäinen jakso taisteltiin varsin tasaisissa merkeissä. RoPS piti enemmän palloa, mutta Vihreä pelasi hyvin joukkueena ja piti vierailijat kaukana tekopaikoilta. Avausmaalin ottelussa iski kuitenki RoPS, kun ottelu oli ehtinyt vanheta vasta reilun kymmenen minuuttia. Taye Taiwo jätti kulmapotkussa isäntien vartioinnin selvästi kakkoseksi ja nigerialaispuolustaja puski pallon voimalla isäntien verkkoon.

Avausmaalin jälkeen Vihreä kuitenkin pystyi terävämpään peliin ja Sebastian Mannström iski tarkalla laukauksella tasoituksen, kun puoli tuntia oli juuri täyttynyt pelikellossa. Maalien lisäksi merkittävimmät tilanteet avauspuolikkaalla olivat Teppo Marttisen loistava torjunta Lucas Lingmanin ampumaan vapaapotkuun sekä Mohamadou Sissikon hurjat sakset läpi karanneen Taiki Kagayaman pysäyttämiseksi, jostain syystä ranskalaistoppari vältti suihkukomennuksen eikä pilli soinut vapaapotkunkaan merkiksi.

Toiselle jaksolle kopista tuli kauden paras KPV. Peli kääntyi väkisin rovaniemeläisten päätyyn ja Vihreä pystyi luomaan tukun vaarallisia tilanteita Antonio Requeron vartioimalle maalille. Enoch Banza oli päästä liukumaan Ishmael Yarteyn keskityksen sisään, Milos Josimov ampui suoraan kulmapotkusta ylärimaan ja Yarteyn kääntölaukaus karkasi hieman takatolpan ohitse.

Vihreä sai haluamansa ottelun viimeisen vartin alkaessa. Ensin Banza iski tasoituksen ruuhkasta Isaac Shazen hyvän nousun jälkeen. Viisi minuuttia myöhemmin Banza tarjoili tarkan keskityksen vasemmalta ja pirteästi vaihdosta sisään tullut Joni Mäkelä puski tyylikkäällä syöksypuskulla pallon yläriman kautta verkkoon. Ja vain toiset viisi minuuttia ehti kulua, kun ottelun hahmoihin kuulunut Ishmael Yartey ajoi vasemmalta sisään ja ampui kauden komeimmalla laukauksella pallon takayläkulmaan. Kolme komeaa maalia kymmeneen minuuttiin ratkaisi ottelun ja lopoulukemat kirjattiin Vihreälle 4-1.

Luonnollisesti KPV:n valmennuksessa tulos ja pisteet miellyttivät.

-”Peli näytti siltä, miltä pitikin. Koko joukkueelta hieno ja yhtenäinen esitys. Teimme tänään voittoon tarvittavan työmäärän ja voiton myös saimme. Erityisen tyytyväinen olen hyökkäyspeliin ja maaleihin”, KPV:n valmentaja Jani Uotinen kiitteli omiensa yhtenäistä esitystä.

-”Puolustimme joukkueena hyvin ja pystyimme pitämään RoPSin hyvin pois maalipaikoilta ja saimme myös vaihdosta lisää energiaa kentälle niinkuin kuuluukin”, Uotinen kertasi voiton avaimia.

–”Meillä oli alla ehjä ja hyvä harjoitusviikko. Keskittyminen ja työnteko oli treeneissä niin hyvää, että tähän peliin pystyin lähtemään levollisena. Niin pelaat kuin harjoittelet päti taas. Samaa tekemistä kun jatkamme tästä eteenpäin jokaisella viikolla, niin meillä on hyvät mahdollisuudet saada jäljellä olevista peleistä lisää voittoja”, Uotinen päättää ja katsoo jo tuleviin otteluihin.

KPV repi kolmen pisteen verran eroa sarjan hännillä olevaan VPS:an ja kiri eroa pienemmäksi yläpuolellaan majailevaan RoPS:an, viisi pistettä erottaa Vihreä nyt suoran säilyjän paikasta. Seuraavaksi KPV matkustaa ensi perjantaina Seinäjoelle, jossa Vihreä kohtaa SJK:n. Green Family järjestää otteluun kannattajakyydityksiä!

Kuvat: Tommy Lågland


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Edustus 4 - 1
(1-1)
11' Maali Taiwo Taye

31' Maali Mannström Sebastian

74' Maali Banza Enoch

79' Maali Mäkelä Joni

84' Maali Yartey Ishmael
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Heinäkuu   »
Kategoriat