Esittely
Ottelutilastot
SJK - KPV Edustus
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 18:30 OmaSp Stadion
27
Syy

Huipputärkeä derby, SJK-KPV pe 27.9. klo 18.30


Otteluennakko SJK-KPV Veikkausliigan Haastajasarja, 27.9.2019

Kolmas derbylohtaaminen on tosiasia, kun SJK ja KPV iskevät yhteen huipputärkeässä Veikkausliigan Haastajasarjan ottelussa. Vihreä ajaa takaa Rovaniemen Palloseuraa viimeisestä suoran säilyjän paikasta ja SJK taistelee paikasta kahdeksan joukossa ja mahdollisuudesta päästä mukaan eurokarsintaturnaukseen viimeisestä jaossa olevasta europelipaikasta. Hurjat ovat siis panokset ja isoista pisteistä pelataan.

SJK uutisoi ottelun alla purkaneensa kohuvahvistus Moshtagh Yaghoubin sopimuksen. Myös akatemiapuolella vaikuttanut Joni Vesalainen jättää seinäjokelaisseuran.

Kokoonpanopuolella SJK saanee takaisin pelaavaan kokoonpanoonsa useammankin edellisessä tappio-ottelussa Helsingissä huilanneen pelimiehen, pitkäaikaispotilas Billy Ions on varmuudella sivussa.

KPV:n joukoista puuttuvat varmuudella pelikieltoiset Hendrik Helmke ja Yessy Mena, muutoin pienet loukkaantumiset ovat treeniviikolla haitaneet paria pelaajaa, mutta pelikieltoja lukuunottamatta Vihreä päässee hyvällä miehistöllä liikkeelle.

Kevään evakkopeleistä sekä kahdesta aikaisemmasta SJK derbystä on jäänyt sen verran paljon hampaankoloon, että Vihreä on taatusti valmis jättämään aivan kaikkensa kentälle perjantaina.

-”Derbymatsi ja paluu entiselle kotikentälle valmentajan näkökulmasta, mikäs sen hienompaa! Jooukkue on valmistautunut viikon hyvin ja valmiina taistelemaan kolmesta tärkeästä pisteestä taas”, Vihreän vastuuvalmentaja Jani Uotinen hehkuttaa tärkeän Derbyn alla.

-”Pari miestä on pelikiellossa eli edellisen peliin avaus muuttuu sit kautta. Myös pari loukkaantumista on vaivana, mutta muuten on hyvää kilpailua peliajasta”, Uotinen valottaa kokoonpanopuolta.

-”Jälleen lähdetään peliin oma pelitapa edellä, ollaan yhtenäisiä etenkin puolustussuuntaan. Tehdään yhdessä niitä asioita mihin voidaan vaikuttaa ja luotetaan kärsivällisesti omaan tekemiseen, hyvän joukkuepelaamisen kautta meillä on jälleen hyvä mahdollisuus saada pisteitä”, Uotinen pohtii menestyksen avaimia.

Huipputärkeä derby SJK-KPV siis perjantaina 27.9. klo 18.30 Seinäjoen OmaSP stadionilla. Mikäli et pääse paikalle, matsi näkyy Ruutu+ palvelussa sekä tietysti suorana isolta screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla.

Komea voitto Seinäjoelta, SJK-KPV 0-2


Otteluraportti SJK-KPV Veikkausliigan haastajasarja, 27.9.2019

Tärkeät pisteet lähtivät Vihreän matkaan, kun SJK ja KPV kohtasivat paikallismatsissa kolmannen kerran. Loppulukemiksi kirjattiin 0-2 ja Vihreän maaleista vastasivat Enoch Banza sekä Hysen Memolla.

Avausvartilla isäntäjoukkue SJK painoi peliä varsin väkevästi kohti vierailijan päätyä, mutta maalia mustapaidat eivät onnistuneet värkkäämään. Heti ottelun alusta oli selvää että tilanteita ottelussa tullaan näkemään molemmissa päissä, sen verran vaihtuvia tilanteita ja kovia otteita nähtiin heti ottelun alussa.

Kun SJK:n pahin rynnistys taittui, pääsi Vihreäkin paremmin peliin mukaan muutama vaarallinen paikkakin nähtiin seinäjokelaisten maalilla. 24.minuutilla puolestaan nähtiin yksi kauden hienoimmista maaleista, kun Enoch Banza taituroi Juri Kinnusen keskityksen jälkeen SJK puolustajan nippuun ja laukoi pallon voimalla maalin kattoon ja vei Vihreän 0-1 vierasjohtoon.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin isäntien puolustus lahjoitti avopaikan Hysen Memollalle, jonka laukaus muutti vielä suuntaa ja painui ohi voimattoman Jesse Östin ja näin Vihreä jo kahden maalin karkumatkalle. Jakson loppua kohden Pallo-Veikot sai vielä vahvemmin otetta pelistä ja viitisen minuuttia ennen taukoa seinäjokelaisten puolustus oli taas vaikeuksissa, tällä kertaa vahvasti boksiin nousseen Juri Kinnusen kanssa, joka kaadettiin pilkun arvoisesti. Mahdollisuus naulata peli jo lähes pakettiin karkasi kuitenkin Ishmael Yarteyn laukauksen mukana katsomon puolelle.

Toisella jaksolla KPV pystyi pitämään pakkansa tiiviinä, SJK pyrki uhkaamaan Vihreää lähinnä laitojen kautta, mutta uhrautuvasti pelannut joukkue ja viimeisenä lukkona hyvän pelin pelannut Teppo Marttinen pitivät seinäjokilaisten lähentelyt kurissa. Molemmissa päissä nähtiin muutama vaarallinen tilanne, mutta lisää osumia ei perjantai-illassa nähty. Näin KPV sai ottelusta mukaansa kolme pistettä ja ero putoajan paikalla majailevaan VPS:an venyi kuuteen pisteeseen ennen kahta viimeistä kierrosta.

KPV:n valmentaja Jani Uotinen piti joukkueen esitystä hyvänä ja tärkeät pisteet kelpasivat Vihreälle.

-”Vaikka pallollisesti ei oltu ensimmäisellä jaksolla kovin hyviä ja jouduttiin puolustamaan pidempiä jaksoja, niin oltiin kuitenkin paikoissa tehokkaita ja pilkusta olisi pitänyt tappaa peli”, Uotinen pohti avauspuolikasta.

-”SJK pääsi laitojen kautta keskittämään ja muutaman kerran meidän puolustuslinjan eteen pelaamaan vaarallisesti, mutta oikein vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan kovin paljoa SJK:lla ollut”, Uotinen jatkaa.

-”Toinen jakso puolustettiin hyvin joukkueena ja tehtiin tosi paljon töitä voiton eteen. Nollapeliin olen tosi tyytyväinen ja samoin voittoon tekonurmella ja vieraskentällä pitää myös olla tyytyväinen”, kiitteli KPV:n käskijä joukkueen esitystä.

Voiton avaimet löytyivät tälläkin kertaa hyvästä valmistautumisesta ja yhtenäisestä joukkuepelaamisesta, tämän allekirjoitti myös valmennus.

-”Valmistautuminen peliin sujui joukkueelta viikon aikana hyvin ja saatiin yhdessä se tulos mitä haettiinkin. Nyt sama tekeminen ja keskittyminen ensi viikon harjoitteluun niin ollaan taas valmiita Lahti peliin”, Uotinen päättää.

KPV siis jatkaa ensi viikon sunnuntaina vierasottelulla FC Lahtea vastaan, jonka jälkeen on vuorossa Haastajasarjan päätösottelu Vaasan Palloseuraa vastaa Kokkolan Keskuskentällä maaottelutauon jälkeen lauantaina 19.10

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
0 - 2
(0 - 2)
Edustus
24' Maali Banza Enoch

33' Maali Memolla Hysen
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat