SJK - KPV Edustus   0 - 2

OmaSp Stadion

Komea voitto Seinäjoelta, SJK-KPV 0-2

Otteluraportti SJK-KPV Veikkausliigan haastajasarja, 27.9.2019

Tärkeät pisteet lähtivät Vihreän matkaan, kun SJK ja KPV kohtasivat paikallismatsissa kolmannen kerran. Loppulukemiksi kirjattiin 0-2 ja Vihreän maaleista vastasivat Enoch Banza sekä Hysen Memolla.

Avausvartilla isäntäjoukkue SJK painoi peliä varsin väkevästi kohti vierailijan päätyä, mutta maalia mustapaidat eivät onnistuneet värkkäämään. Heti ottelun alusta oli selvää että tilanteita ottelussa tullaan näkemään molemmissa päissä, sen verran vaihtuvia tilanteita ja kovia otteita nähtiin heti ottelun alussa.

Kun SJK:n pahin rynnistys taittui, pääsi Vihreäkin paremmin peliin mukaan muutama vaarallinen paikkakin nähtiin seinäjokelaisten maalilla. 24.minuutilla puolestaan nähtiin yksi kauden hienoimmista maaleista, kun Enoch Banza taituroi Juri Kinnusen keskityksen jälkeen SJK puolustajan nippuun ja laukoi pallon voimalla maalin kattoon ja vei Vihreän 0-1 vierasjohtoon.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin isäntien puolustus lahjoitti avopaikan Hysen Memollalle, jonka laukaus muutti vielä suuntaa ja painui ohi voimattoman Jesse Östin ja näin Vihreä jo kahden maalin karkumatkalle. Jakson loppua kohden Pallo-Veikot sai vielä vahvemmin otetta pelistä ja viitisen minuuttia ennen taukoa seinäjokelaisten puolustus oli taas vaikeuksissa, tällä kertaa vahvasti boksiin nousseen Juri Kinnusen kanssa, joka kaadettiin pilkun arvoisesti. Mahdollisuus naulata peli jo lähes pakettiin karkasi kuitenkin Ishmael Yarteyn laukauksen mukana katsomon puolelle.

Toisella jaksolla KPV pystyi pitämään pakkansa tiiviinä, SJK pyrki uhkaamaan Vihreää lähinnä laitojen kautta, mutta uhrautuvasti pelannut joukkue ja viimeisenä lukkona hyvän pelin pelannut Teppo Marttinen pitivät seinäjokilaisten lähentelyt kurissa. Molemmissa päissä nähtiin muutama vaarallinen tilanne, mutta lisää osumia ei perjantai-illassa nähty. Näin KPV sai ottelusta mukaansa kolme pistettä ja ero putoajan paikalla majailevaan VPS:an venyi kuuteen pisteeseen ennen kahta viimeistä kierrosta.

KPV:n valmentaja Jani Uotinen piti joukkueen esitystä hyvänä ja tärkeät pisteet kelpasivat Vihreälle.

-”Vaikka pallollisesti ei oltu ensimmäisellä jaksolla kovin hyviä ja jouduttiin puolustamaan pidempiä jaksoja, niin oltiin kuitenkin paikoissa tehokkaita ja pilkusta olisi pitänyt tappaa peli”, Uotinen pohti avauspuolikasta.

-”SJK pääsi laitojen kautta keskittämään ja muutaman kerran meidän puolustuslinjan eteen pelaamaan vaarallisesti, mutta oikein vaarallisia maalipaikkoja ei kuitenkaan kovin paljoa SJK:lla ollut”, Uotinen jatkaa.

-”Toinen jakso puolustettiin hyvin joukkueena ja tehtiin tosi paljon töitä voiton eteen. Nollapeliin olen tosi tyytyväinen ja samoin voittoon tekonurmella ja vieraskentällä pitää myös olla tyytyväinen”, kiitteli KPV:n käskijä joukkueen esitystä.

Voiton avaimet löytyivät tälläkin kertaa hyvästä valmistautumisesta ja yhtenäisestä joukkuepelaamisesta, tämän allekirjoitti myös valmennus.

-”Valmistautuminen peliin sujui joukkueelta viikon aikana hyvin ja saatiin yhdessä se tulos mitä haettiinkin. Nyt sama tekeminen ja keskittyminen ensi viikon harjoitteluun niin ollaan taas valmiita Lahti peliin”, Uotinen päättää.

KPV siis jatkaa ensi viikon sunnuntaina vierasottelulla FC Lahtea vastaan, jonka jälkeen on vuorossa Haastajasarjan päätösottelu Vaasan Palloseuraa vastaa Kokkolan Keskuskentällä maaottelutauon jälkeen lauantaina 19.10

SJK

0 - 2

(0-2)
24'MaaliBanza Enoch
33'MaaliMemolla Hysen