Kokkola, Keskusurheilukenttä

Ilves puristi väkisin finaaliin, KPV-Ilves 2-3

Otteluraportti KPV-Ilves, Suomen Cup välierä 16.5.2019

Kitkerääkin kitkerämpi tappio lisäajalla

KPV kohtasi ilveksen jo kolmatta kertaa kuluvan kauden aika. Kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa on vierailija Ilves poistunut voittajana kentältä molemmilla kerroilla. Tällä kertaa kotijoukkue aloitti pelin aiemmista tuloksista huolimatta ennakkoluulottomasti ja siirtyikin 2-0 johtoon ennen Ilveksen kavennusta juuri ennen puoliaikaa. Toisella puoliajalla peli pysyi kotijoukkueen suunnitelmien mukaisesti aina pelin loppuvaiheille. Pelikellon täyttyessä pääsi vierasjoukkue Ilves tasoittamaan ja monien jo odotellessa jatko-ottelua niittasi Lauri Ala-Myllymäki vielä voittomaalin pelikellon näyttäessä jo 90+4 minuuttia.

Ensimmäinen puoliaika

Kotijoukkue pääsi toistamiseen lyhyen ajan sisään vielä hieman keskenkuntoiselle Keskuskentän nurmelle. Tämä osaltaan helpotti KPV:tä pelisuunnitelmaa suunniteltaessa ja tiedettiin kentän tuomat haasteet ja mahdollisuudet.

Tällä kaudella vahvassa vireessä ollut Ilves-puolustus sahattiin auki 23. minuutilla. Enoch Banza pelattiin puolustajien välistä läpi rangaistusalueen sisäänYessy Menan toimesta. Banzanlaukaus painui etukulmasta yläriman kautta sisään.

Seuraavan kerran kotijoukkue maalasi alle kymmenen minuuttia myöhemmin. Kotijoukkue sai vapaapotkun n.25 metristä. Pallon taakse Milos Josimov ja Hendrik Helmke.Milos lähetti kierteisen kudin etualakulmaan, joka yllätti muurin ja maalivahti Mika Hilanderin.

Lauri Ala-Myllymäki oli aiheuttaa kotijoukkueelle sydämen tykytyksiä hetki Josimovin maalin jälkeen, mutta ohjaus maalin edestä painuihivenen ohi. Juuri ennen taukovihellystä tuli Ilves oikealta laidalta josta pallo pelattiin boxin sisään, ensimmäisen laukauksen Juhani Pikkarainen vielä blokkasi mutta kotijoukkueen harmiksi pallo kimposi suoraan vierasjoukkueen Iiro Järviselle. Järvinen pyöräytti vielä yhden kotijoukkueen puolustajan ennen kuin siirsi pallon takaviistoon, josta Paul Tendeng siirsi pallon voimalla tyhjään KPV-maaliin.

Toinen puoliaika

Toisella jaksolla kotijoukkue taisteli ja pystyi pitkään pitämään Ilveksen poissa parhaimmilta maalipaikoilta.

Toisen puoliajan jo siirryttyä lisäajalle, hävisi kotijoukkue keskialueella kaksinkamppailun, josta ilves käänsi pallon boxiin leikanneelle DiogoTomasille jonka laukaus painui KPV-puolustajan jalkojen välistä takakulmaan. Maalin jälkeen moni odotti jo lähellä häämöttävää jatko-ottelua ja valmentajat miettivät sen tuomaa mahdollista neljättä pelaajavaihtoa. Kun pelattiin jo ottelun 95:ä minuuttia kotijoukkue joutui kaatamaan Mettälän. Tästä seuranneen vapaapotkun toimitti Lauri Ala-Myllymäkimaalin oikeaan yläkulmaan.

Tämä jätti kotijoukkueelle aikaa tasoittaa reilun minuutin verran, mutta ylös nostetut pelaajat ja muutama isompi pallo vierasjoukkueen päätyyn eivät tuottaneet enään kunnon maalipaikkoja kotijoukkueelle vaan Ilveksen koko kauden ”stabiilisti” toiminut puolustus hoiti pallo pois vaara-alueelta.

Näin KPV:n historian kolmas Suomen Cupin finaalipaikka jäi haaveeksi ja edessä on keskittyminen sarja-otteluihin.

Valmennuksen mietteitä:

-Aloitettiin ottelu hyvin ja suunnitelman mukaan yritettiin haavoittaa Ilvestä niillä kentän osa-alueilla, jossa arvelimme mahdollisuuksien piilevän. Päästiin 2-0 johtoon mutta harmittavasti Ilves sai kavennuksen juuri ennen taukoa.

- Toinen puoliaika ja jatkopaikka oli pitkään omissa näpeissä, mutta ilves onnistui loppua kohden lisämään painetta meidän päähän ja onnistuivat vaihdoissaan meitä paremmin.

- Hyvä taistelu ja 2 maalia Ilveksen verkkoon oli hyvää mutta kotona ei vaan saa kahden maalin johtoa päästää kuivumaan, totesi Niko Kalliokoski kotijoukkueen valmennuksesta.

Kuvat: Tommy Lågland

2 - 3

Ilves
(2-1)
23'MaaliBanza Enoch
32'MaaliJosimov Milos