Esittely
Ottelutilastot
HIFK - KPV Edustus
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 18:30 Telia 5G Areena, Helsinki
9
Elo

Revanssihengessä isolle kirkolle, HIFK-KPV pe 9.8. klo 18.30


Otteluennakko HIFK-KPV Veikkausliiga, 9.8.2019

Taistelupari iskee jälleen yhteen, kun KPV matkustaa Helsinkiin ja kohtaa HIFK:n perjantain ainoassa Veikkausliigan ottelussa. Joukkueet kohtasivat toukokuulla Kokkolassa, silloin pisteet jaettiin 1-1 lukemin. Viimekauden Ykkösestä kenkään jäi hiertämään pitkän lisäajan tasoitus Kokkolassa ja synkkä pari minuuttinen suoran nousun kannalta ratkaisevassa ottelussa Helsingissä.

Yhtä kaikki, molemmat joukkueet ovat tällä kaudella Veikkausliigassa ja alemman loppusarjan jatkopelien asetelmia haettaessa pelataan jälleen tärkeistä pisteistä. HIFK on sarjassa tällä hetkellä yhdeksäs, pari pykälää Pallo-Veikkoja edellä.

Perjantain otteluun HIFK päässee käytännössä ykkösmiehistöllään, sillä suuria loukkaantumishuolia ei ole ja jatkosopimuksiakin tähtipaidat ovat sorvanneet viime viikkoina.

KPV sen sijaan joutuu muokkaamaan kokoonpanoaan edellisistä otteluista. Vihreällä on pari pelikieltoa päällä, muutama loukkaantuminenkin vaivaa yhä ja sairastapaustakin pukkaa. Tulopuolella kuitenkin on Ykkösen MuSa:ssa kovaa jälkeä tehnyt hyökkääjä Taiki Kagayama, joka on pelikelpoinen perjantain ottelussa.

Lahdessa vajaalla koettu tappio ei Vihreän tekemistä ole latistanut, päinvastoin.

-”Alkuviikko palauteltiin Lahti pelistä ja loppuviikko valmistauduttiin treenikentällä HIFK matsiin. Meillä on kaksi pelaajaa pelikiellon takia poissa ja yksi viime hetken poisjääminen sairastumisen takia, joten kolme pelaajaa vaihtuu varmuudella avauksesta kahdesta edellisestä pelistä”, KPV:n valmentaja Jani Uotinen pohtii ottelun alla.

HIFK-KPV siis perjantaina klo 18.30 Helsingissä Telia 5G stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu+ palvelussa ja tietysti suorana isolta screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla

Kitkerä tappio, HIFK-KPV 3-2


Otteluraportti HIFK-KPV, Veikkausliiga 9.8.2019

Hirveät yhdeksän minuuttia

Jälleen kerran Töölön stadion oli Vihreälle ylitsepääsemätön paikka. Näin siitäkin huolimatta, että Pallo-Veikot karkasi avausjaksolla jo 0-2 vierasjohtoon, niin vain isäntäjoukkue HIFK kiri rinnalle ja ohikin brasilialaishyökkääjiensä voimin.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan äärimmäisen kaksijakoinen, Vihreän hallitessa avausjaksoa ja HIFK:n ollessa selkeästi toisen jakson parempi joukkue. Erittäin rikkonaisella avausjaksolla KPV pystyi pitämään isännät lähes täysin vailla maalipaikkoja, ja toisella puolikkaalla ei puolestaan Vihreä päässyt juuri kontroloidusti omalta alueeltaan pois.

Maalinteon aloitti Ishmael Yartey, joka haistoi hienosti tyhjän tilan KPV:n nopeassa vastahyökkäyksessä. Enoch Banza tarjoili erinomaisen vapauttavan syötön ja Yartey viimeisteli 0-1 vierasjohdon 25 minuutin pelin jälkeen.

Juuri ennen taukoa Milos Josimov puski komeasti Patrick Byskatan sivuvaparin verkon perukoille ja näin Vihreä pääsi hyvistä asemista tauolle ja pukukoppiin.

Mutta jostain syystä pukukopista takaisin kentälle tuli väkivahva IFK, mutta avausjaksoa selkeästi kehnommin liikkunut Vihreä. Tähtipaidat kävivät päälle kuin yleinen syyttäjä, ja paine alkoi kasaantua KPV:n maalille, etenkin kun omassa hyökkäyspelaamisessa oli toisella jaksolla suuria vaikeuksia.

Reilun tunnin kohdalla isäntien Tiquinho oli nopein pystypallossa ja brassi pääsi kiertämään Teppo Marttisen ja viimeistelemään tyhjiin kavennuksen 1-2. Ja kavennusmaalista hifkin tempo vain yltyi ja pitkä myllytyksen päätteeksi Tiquinhon keskityspallo putosi kummallisesti suoraan takakulmaan vain seitsemän minuuttia kavennusosumasta. Ja kun sama mies vielä prässäsi Vihreän puolustukselta pallon jalasta vain reilua minuuttia myöhemmin oli katkera kalkki valmis. Tiquinhon laukaus tolppaan, josta pallo kimposi kuin tarjottimella maanmies Luis Henriquelle, joka sijoitti tyhjiin isäntien voittomaalin.

Yhdeksän minuuttia ja johtoasema kääntyi tappioksi. Karmea dejà vu viime syksyltä.


-”Eka jakso oli meiltä hyvää peliä. Saatiin hienot maalit vastahyökkäyksestä ja sivuvaparista ja saatiin pari muutakin maalipaikkaa luotua”, kiitteli Vihreän valmentaja Jani Uotinen avausjakson esitystä.

-”Mutta toisella jaksolla peli kääntyi täysin. Ei pystytty pitämään palloa eikä myöskään purkamaan sitä omasta päästä pois. Tehtiin pallon kanssa vääriä ratkaisuja, eivätkä pallottomat pelaajat auttaneet tarpeeksi pallollista”, Uotinen manasi toisen jakson jäätymistä.

-”Kolme maalia jos päästää on vaikea voittaa pelejä, mutta ensi sunnuntaina taas uusi yritys edessä”, Uotinen päättää.

Turpiin tuli, nyt nokka kohti Klubimatsia kotona. KPV-HJK sunnuntaina 18.8. klo 17.00 Kokkolan Keskuskentällä.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Syyskuu   »
Kategoriat