Esittely
Ottelutilastot
KPV Edustus - IFK Mariehamn
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 18:30 OmaSp Stadion
25
Huh

Viimeinen evakkomatsi, KPV-IFK Mariehamn to 25.4. klo 18.30


Otteluennakko KPV-IFK Mariehamn, Veikkausliiga 25.4.2019

Viimeistä kertaa kotijoukkueena evakkoreissulla

KPV pelaa kolmanen ja viimeisen evakkokotiottelunsa Seinäjoen OmaSP Stadionilla torstaina. Aikaisemmat kaksi evakko-ottelua eivät ole pistetiliä kartuttaneet, mutta edelliskierroksen derbystä Vaasassa Vihreä olisi jo täyden pistepotin ansainnut. Nousu kahden maalin takaa tasoihin, tasapelipiste ja avattu maalitili kuitenkin kelpasivat kotiintuomisiksi.

Vierailija IFK Mariehamn on aloittanut kautensa vahvasti ja joukkue on yllättänyt useimmat asiantuntijatkin. Paikka Vihreän ohella Suomen Cupin välierissä ja mm. täysi pistepotti Tapiolasta kivikovan Hongan vieraana ovat kovia temppuja heti kauden alkuun.

Enää Saarelaisten peli ei pääse vastustajaa yllättämään, vaan kokeneen Daniel Sjölundin ja vahvan hollantilaistoppariparin johdolla operoivat ahvenanmaalaiset ovat kova kanto myös Pallo-Veikkojen pistetilin tiellä. Kolmikon lisäksi merkille kannattaa panna vasemmalla laidalla pirteästi esiintynyt Robin Sid sekä väkivahva hyökkääjä Aristote Mboma.

KPV pelasi ennakkoluulotonta ja aktiivista peliä derbyssä ja pystyi olemaan niskanpäällä lähes koko ottelun ajan. Harmilliset takaiskumaalit kuitenkin pakottivat Vihreän takaa-ajajaksi, mutta kiri tuotti maukkaan tasapelipisteen.

Hendrik Helmke paukutteli jo avausjaksolla ylärimaa ja saksalainen ampui ottelun tasoituksen kovalla laukauksellaan. Maaliin esityön teki Harri Heiermann, joka oli itse aiemmin laukonut KPV:lle historiallisen avausosuman Veikkausliigassa. Kaksikkoa kannattaa seurata myös torstaina, samoin laiturina väkevästi haastanutta kolumbialaista Yessy Menaa ja kokoonpanoon palaavaa hyökkääjä Filip Ivanovskia.

Nyt siis jatketaan ”kotiotteluilla” ja täysi pistepotti on selkeä tavoite vahvasta vastustajasta huolimatta.

-”Näyttäisi siltä, että Maarianhamina on onnistunut joukkueensa uudistamisessa sekä pelitapansa muutoksessa. Varsinkin heidän vasen laitansa ja erikoistilanteensa ovat olleet vaarallisia”, Vihreän valmentaja Jarmo Korhonen pohtii ottelun alla.

KPV avasi siis pistetilinsä lauantaina Vaasassa ja hyvän peliesityksen halutaan jatkuvan myös saarelaisia vastaan.

-”Meillä on alla kolme kohtuullisen vahvaa peräkkäisiä 45 minuuttista. Niiden aikana olemme pystyneet luomaan vastustajaa enemmän maalipaikkoja ja Vaasassa myös saimme tehoja aikaiseksi. Siitä pyrimme tietenkin jatkamaan torstaina”, Korhonen päättää.

KPV-IFK Mariehamn torstaina klo 18.30 Seinäjoella. Otteluun löytyy kannattajakyydityksiä sekä ennakkolippuja osoitteesta www.seamchip.fi/kpv. Kannattajakyyti lähtee Urheilutalolta klo 16.00.

Peli on aina parasta paikanpäällä ja Vihreä tarvitsee jokaisen kannattajan apuun viimeiseen evakko-otteluun. Mikäli et kuitenkaan pääse paikanpäälle kannustamaan, ottelu näkyy Ruutu+ palvelussa sekä tietysti Westissä, KPV:n virallisessa evakkopelikatsomossa Rantakadulla.

Tylysti takkiin viimeisessä evakkomatsissa, KPV-IFK Mariehamn 0-4


Otteluraportti KPV-IFK Mariehamn, Veikkausliiga 25.4.2019

Ei palaa saarelaisia vastaan, kehno avausjakso vesitti mahdollisuudet

KPV:n kokoonpano:

Myllymäki - Josimov(Rauhala), Pikkarainen, Kane, Kinnunen - Helmke, Vidjeskog(Poutiainen) - Heiermann, Mannström, Mena(Banza).

Vihreä oli vailla mahdollisuuksia kauden viimeisessä evakkokotiottelussa vahvassa kevätvireessä olevaa IFK Mariehamnia vastaan. Avauspuolikas oli lyhyttä puolen välin painostusjaksoa lukuunottamatta erittäin sekava esitys Pallo-Veikoilta. IFK iski ensin pilkun jälkitilanteesta jo avausvartilla ja reilun puolen tunnin kohdalla ottelun parhaimmistoon kuulunut Robin Sid iski lukemat kahteen nollaan, Vihreän pahan keskialueen pallonmenetyksen jälkeen.

Useampi poissaolo sotki pelaamista eikä KPV:n kone käynnistynyt kunnolla missään vaiheessa. Muutama maalipaikka sentään avautui myös ahvenanmaalaisten maalinsuulle, Heiermann ja Kane olivat lähimpänä osumaa, mutta viimeistään maaliviivalle vierailijat ennättivät maalinteon tukkeeksi.

Kun vielä Milos Josimov joutui jättämään kentän selkävaivojen takia ja Juhani Pikkarainen joutui pelaamaan viimeisen vartin pahoista krampeista kärsien, ei KPV kummoista kirivaihdekaan onnistunut rakentamaan. Lopussa vielä vastaiskuista tulleet kaksi takaiskumaalia olivat lähinnä kosmetiikkaa, harmittavia erityisesti vahvasti torjuneen maalivahti Joonas Myllymäen ottelun kannalta.

KPV:n valmennus ei kotijoukkueen esitystä puolustellut, tämä ottelu on syytä jättää taakse pikaisesti.

-”Karmea, aivan karmea ensimmäinen jakso, olimme epäyhtenäinen joukko pelaajia. Toinen jakso oli näennäisesti parempi. Poutiaisen ja Rauhalan paluu tositoimiin pitkältä tauolta oli meidän positiivisin juttu tänään”, latasi Vihreän valmentaja Jarmo Korhonen.

Tämä taakse samantien, sillä ottelut jatkuvat jo vapun aattona, ja taas yllätys yllätys Seinäjoella. Tällä kertaa Vihreä pääsee vierasjoukkueeksi, kun Pohjanmaan PowerPark -liigan kevätkierros huipentuu SJK-KPV otteluun tiistaina 30.4. klo 19.00 alkaen.

Kuvat: Tommy Lågland

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Edustus 0 - 4
(0-2)
23' Maali Mboma Aristote

34' Maali Sid Robin

89' Maali Isaksson Keaton

91' Maali Lönn Hampus
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Heinäkuu   »
Kategoriat