Esittely
Ottelutilastot
KPV Akatemia - Sporting Kristina
2019 - Akatemia - Kolmonen
Klo 14:00 Kokkola, Santahaka (tekonurmi)
5
Lok

Akatemia kolmosen parempaa puoliskoa


KPV Akatemian kausi päättyi 2-0 kotivoittoon Sporting Kristinan vierailtua Kokkolassa. Samalla Akatemia katkaisi seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputken. Toisaalta sarjapaikkaan oikeuttavat pisteet oli pelattuna jo ennätyksellisen aikaisin heinäkuussa ja sarjavoittaja Kiisto oli jo karannut, joten eipä tappioputkella ollut oikein muuta virkaa kuin spekulanteille pohdittavaa ja pientä mielipahaa tappioista joukkueelle.

Akatemian loppusijoitus oli kolmosessa kuudes tulossarjalla 22 ottelua 8 - 3 - 11 maaliero 49-46 ja pisteitä 27. Ylikylän sarjavoittaja Vaasan Kiisto (20 voittoa + kaksi tasapeliä) oli ainoa joukkue, jolta Akatemia ei tämän kauden sarjassa pisteitä onnistunut naaraamaan, vaikka viimeisin ottelu (2-2) Vaasassa olikin lähellä tuoda tasapelipisteen Kiiston tehtyä voittomaalinsa erotuomarin antamalla lisäajalla. Toisaalta putoaja Korsnäs oli ainoa joukkue, jonka Akatemia voitti molemmissa otteluissa.

Sarjasta nousee kakkoseen Kiisto ja putoaa neloseen Korsnäs ja Iskmo-Jungsund Vaasan kupeesta. Kolmonen on ollut kovin Vaasan piirin painotteinen sarja. Keski-Pohjanmaan alueelta on ollut vain neljä joukkuetta (KPV Akatemia, KPS, NIK ja Esse). Keski-Pohjanmaan joukkueista Akatemia sijoittui korkeimmalle. Ensi kaudella tuohon joukkoon tulee lisää Oulainen.

Lauantain päätöspelissä Akatemia otti vahvasti pelin haltuunsa heti alkuminuuteista lähtien. Sporting Kristinan hyökkäykset saatiin poikki jo ennen Akatemian puolustuskolmannesta ja kauden neljännen nollapelinsä pelanneen veskarin Lelon ei tarvinnut kuin olla pääosin kierrätyksessä mukana ja pelata vain jalalla palloa.

Akatemian johtomaali syntyi pelin 9.minuutilla. Akatemian kauden paras maalintekijä (8 maalia) Sampo Rintala vapautti ja Wegye Wegye sijoitti läpiajostaan pallon nätisti ohi Sporting Kristinan veskarin. Watselle osuma oli kuudes ja hän oli joukkueen toiseksi paras maalintekijä yhdessä Valtteri Palosaaren kanssa.

Toinen maali tuli puolen tunnin kohdalla. Hyvän pelin pelannut Jouni Ahvenkoski antoi kulmurin ja Harri Heiermann puski komean maalin.

Tauolla Akatemia teki kolme vaihtoa ja erityisesti varvastaan loukanneen Heiermannin jääminen sivuun näkyi keskikentän vääntövoimassa. Sporting sai paremmin painetta Akatemian maalille asti ja Lelokin joutui tositoimiin maalin suulla. Verkko pysyi kuitenkin koskemattomana loppuun asti ja Akatemialle 2-0 voitto, kun Sportingin veskari torjui komealla reaktiollaan Rintalan kovan tykityksen suoraan ilmasta.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
Akatemia 2 - 0
(2-0)
9' Maali Wegye Wegye
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Tammikuu   »
Kategoriat