Esittely
Ottelutilastot
RoPS - KPV Edustus
2019 - Edustus - Miesten Suomen Cup - Veikkausliigan karsinta
Klo 18:30 Pallohalli, Kajaani TN
28
Hel

Suomen Cupin karsinnan päätösmatsi, RoPS-KPV to 28.2. klo 18.30


Otteluennakko RoPS-KPV, Suomen Cupin karsinta 28.2.2019

Jatkopaikka on Vihreän omissa käsissä Kajaanissa pelattavassa Suomen Cupin karsinnan viimeisessä ottelussa.

Isäntäjoukkuueena toimiva Rovaniemen Palloseura ei saanut poikkeuslupaa pienikokoiseen Ounashalliin, joten ottelu jouduttiin siirtämään Kajaaniin. Sinipaidat leireilevät loppuviikon Kajaanissa ja kohtaavat KPV:n lisäksi sunnuntaina lohkon päättävässä ottelussa KuPS.

Ottelun alla rovaniemeläiset vahvistuivat brasilialaisella keskikenttämies Agnaldo Moraesilla sekä hollantilaisella laiturilla Tarik Kadalla.

Monipuolinen Moraes pelasi Rovaniemellä jo viime kaudella ja oli tärkeä palanen hopeaa voittaneessa joukkueessa.

Laitapelaaja Kada pelasi viime kaudella Hollannin kakkostasolla lainassa liigaseura Heracles Almelosta ja mies on edustanut Hollantia juniorimaajoukkueissa.

RoPS on hyvissä asemissa jatkopaikan suhteen, voitto jommasta kummasta jäljellä olevasta ottelusta veisi rovaniemeläiset cupin jatkopeleihin.

KPV taisteli tasapelin viime viikolla Seinäjoelta ja cupin jatkopaikka on siis omissa käsissä. Tasapelikin varmistaa jatkopaikan, mutta Vihreä lähtee ilman muuta hakemaan voittoa ja kovaa päänahkaa mitalijoukkueelta. Poissaolot ovat samat kuin SJK ottelussa, eli pitkäaikaispotilaat Timo Rauhala ja Patrick Poutiainen ovat vielä sivussa, molemmat ovat jo mukana palloharjoituksissa. Myös Santeri Mäkinen ja Noa Lehtonen ovat vielä vammojen vuoksi sivussa kokoonpanosta.

Vihreä on hionut harjoituskentällä pelin osa-alueita jälleen tarkempaan muottiin.

-”Pyrimme korjaamaan pelin ongelmakohtia ja parantamaan taas tiettyjen osa-alueiden pelaamista. Viimeisimmän mittauksen kukaan Suomen toiseksi kovin juokkue on vastassa, joten helppoa peli ei tule olemaan”, KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen pohjustaa ottelua.

-”Taas uusi halli ja alusta mihin tottua. Vierasottelut ovat meillä vahvana teemana koko kevään, nyt on kaksi vierasderbyä alla missä on pärjätty asiallsesti. Pitää jatkaa samaan malliin torstaina RoPS:a vastaan”, Korhonen päättää.

RoPS-KPV Kajaanin palloiluhallissa torstaina klo 18.30. Jos et pääse paikalle, niin matsi näkyy tietysti suorana isolta screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla.

Voitto ja jatkopaikka 16 parhaan joukkoon, RoPS-KPV 28.2. 0-2 !


Otteluraportti RoPS-KPV, Suomen Cupin karsinta 28.2.2019


RoPS kaatui hyvällä esityksellä, Vihreä jatkaa Suomen Cupin neljännesvälieriin.


KPV:n avauskokoonpano:

Marttinen - Josimov, Pikkarainen, Koskimaa, Abdi - Helmke, Shaze(Vidjeskog) - Mäkelä, Mannström(Heiermann), Banza(Mena) - Roiha

Väkevä ja tasapainoinen esitys toi Vihreälle jatkopaikan Kajaanissa pelatussa Suomen Cupin karsintalohkon ottelussa. KPV pystyi pelaamaan tiiviisti, eikä viime kauden Veikkausliigan hopeamitalisti RoPS pystynyt missään vaiheessa haastamaan Pallo-Veikkoja ottelun voitosta.

Kotijoukkueena pelanneiden sinipaitojen paras paikka aukesi avausjaksolla, kun Niklas Jokelainen liikkui hyvin pystysyöttöön ja pääsi tekopaikkaan, mutta Teppo Marttinen Vihreän maalilla torjui varmasti tilanteen. Muita huippupaikkoja rovaniemeläisillä ei juuri ottelussa ollut.

KPV sen sijaan iski kaksi maalia sekä osui pariinkin otteeseen maalipuihin. Hyvän ottelun Vihreän oikealla laidalla pelanneet Honar Abdi ja Enoch Banza juonivat avausosuman, kun pelikello kävi jo avausjakson lisäaikaa. Seinäsyöttöjen jälkeen Banza pääsi ampumaan keskeltä pallon etukulmaan ja vierailijoille pukukoppimaalilla johtoaseman tauolle mentäessä.

Toisella jaksolla pelin kuva pysyi samana. KPV puolusti tiiviisti koko joukkueena eikä RoPS saanut kunnon kirivaihdetta päälle. Tunnin kohdalla KPV vaihtoi avauksessa pitkästä aikaa esiintyneen Sebastian Mannströmin pois, ja tilalle hyppäsi Harri Heiermann. ”Dirty” tulikin väkevästi sisään ja mies ehti olla kentällä vain nelisen minuuttia, kun oikealta nousseen hyökkäyksen päätteeksi Heiermann harhautti itsensä tekopaikkaan ja laukoi tarkasti takakulmaan tilanteeksi 0-2.

Näihin numeroihin ottelu myös päättyi, ja näin Vihreä varmisti paikkansa 16 parhaan joukossa.

-”Toistaiseksi talven tasapainoisin esitys. Pystyimme nostamaan tekemisen tasoa nimenomaan aiempien pelien ongelmakohdista”, KPv:n valmentaja Jarmo Korhonen kiitteli ottelun jälkeen.

-”Nyt pienen pieni breikki huoltotoimien parissa, ja ensi viikolla jatketaan taas Kokkolassa”, Jamo jatkoi.

KPV pelaa seuraavaksi harjoitusottelun FF Jaroa vastaan ensi viikon lauantaina 9.3. klo 15.00 alkaen Kipparihallissa.

Suomen Cupin neljännesvälieräparit arvotaan maanantaina 5.3. klo 13.00

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 2
(0-1)
Edustus
46' Maali Banza Enoch

64' Maali Heiermann Harri
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Syyskuu   »
Kategoriat