Kesäkausi 2022 paketissa
Julkaistu: 13.09.2022 10.11

Kesäkausi 2022 paketissa

Kesäkausi 2022 on pelattu! Tänä kesänä osallistuimme ainoastaan yhteen piirisarjaan eli T12 Kakkoseen. Tiesimme että vuotta vanhempien sarja on osalle pelaajista vähän turhankin kovatasoinen, mutta toisaalta T11-sarjan pelit ovat olleet melko helposti voitettavissa ja halusimme haastetta. Vain yhteen sarjaan osallistumisen taustalla oli myös se, että halusimme pitää joukkueen yhtenäisenä ja välttää turhia tasoryhmittelyitä tällä kaudella. 20 pelistä saldonamme oli 6 voittoa ja 14 tappiota mikä oli aika lailla odotusten mukainen tulos (tulokset). Ensi kaudella osallistumme silti myös omanikäisten sarjaan, kyllä joukkueemme vähän helpompiakin pelejä tarvitsee. Vaikka vanhempien sarjassa tulikin paljon tappioita, omanikäisiä vastaan pelatuista peleistä voitettiin kauden mittaan valtaosa.

Osallistuimme kesällä 2022 kolmeen turnaukseen: Stadi Cup Helsingissä kesäkuussa, Kokkola Cup heinäkuussa sekä Hippo-turnaus Jyväskylässä syyskuussa. Stadi Cup oli kesäkauden ensimmäinen turnaus heti kesäloman alussa, ja se olikin meille vähän erilainen turnausreissu. Lähdettiin kesälomameiningillä, pelit pelataan yhdessä ja muuten jokainen lomailee kuten haluaa. Osallistuimme yhdellä joukkueella T11 yleissarjaan, ja mukaan saivat lähteä kaikki halukkaat. Tunnelma oli rento, ei lähdetty hakemaan menestystä vaan kivoja kokemuksia, ja ehkä juuri siksi peli kulki ja onnistumisia riitti 💚 Pelit olivat tiukkoja ja tasaisia, ja yhtä lukuunottamatta myös reiluja ja siistejä. Kiva oli huomata, että pärjätään tosi hyvin etelänkin joukkueita vastaan. Alkusarja voitettiin mutta sen jälkeen ottelukaavio oli raaka - ensimmäisestä tappiosta ulos. Valitettavasti ensimmäinen pudotuspeli lauantaina päättyi rankkaritappioon. Siitä huolimatta olimme yhtä mieltä, että ehdottomasti kannatti tulla ja oli todella onnistunut reissu sekä pelillisesti että kesälomana! (tulokset)


Kokkola Cup aloitettiin pienellä ryhmäytymistapahtumalla keskiviikkona. Tytöt suorittivat ryhmissä erilaisia haasteita selviytyjät-hengessä ja hauskaa oli. Itse turnaukseen osallistuttiin kahdella tasaisella joukkueella T11-sarjaan (tasoja oli vain 1). Torstai oli todella helteinen pelipäivä, mutta siitä huolimatta päivän neljästä pelistä saatiin kerättyä 3 voittoa ja yksi tasapeli. Pelaaminen vei kuitenkin voimat, ja paraati jätettiin tänä vuonna väliin. Perjantain pelien jälkeen molemmat joukkueet olivat alkusarjalohkonsa ykkösiä, ja tätä juhlittiin diskossa! Lauantaina oltiin kovan paikan edessä, kun molemmat joukkueet pelasivat välierässä finaalipaikasta. Ja niin harmittavasti sitten kävi, että molemmat hävisivät oman ottelunsa rankkarikisassa, ja sunnuntaina kohdattiin pronssiottelussa. Tasainen peli päättyi 2-2 tasapeliin, ja rankkukisassa vihreä vei voiton valkoisesta. Vaikka vain osan kauloihin ripustettiin pronssimitalit, takana oli 28 upeasti pelattua turnausta! (tulokset)


Elokuussa osa pelaajistamme osallistui Eerikkilässä pidetylle tyttöjen Ekkono-leirille, joka toimi samalla aloitustapahtumana Pohjanmaan Jalkapalloakatemian kaudella 2022-2023. Pelaajahaku on käynnissä, mutta toivotaan että saamme useita pelaajia tähän akatemiatoimintaan mukaan.


Hippo-turnaukseen osallistuttiin ensimmäistä kertaa kahdella joukkueella, KPV valkoinen T11 kilpasarjaan ja KPV vihreä T11 haastesarjaan. Mukana oli mahtavasti 27 joukkueemme 29 pelaajasta! Tämä olikin mukava vuosi, kun sekä majoitus että pelit olivat Palokassa, ja kaikki siirtymät sujuivat kävellen ja aina pääsi käymään koululla pelien välissä.Vihreä aloitti turnauksen pelit hienolla voitolla PaRista, mutta sen jälkeen kaksi muuta tasaista alkusarjapeliä päättyi valitettavasti niukkaan tappioon ONS mustalle ja JäPSille. Täten tie vei pelaamaan sijoista 9-12. Valkoisen turnaus alkoi myös voitokkaasti kun Muuramen Yritys kaatui tiukassa pelissä. Seuraavassa pelissä voitettiin Hertta, mikä riitti viemään joukkueen pelaamaan sijoista 1-8, vaikka viimeisessä pelissä VJS olikin meitä reilusti parempi numeroin 5-0. Tämä taitaa muuten olla suurin tappio koskaan mitä kilpajoukkueemme on omanikäisiä tyttöjä vastaan kokenut. VJS oli todella hyvä, ja voittikin sittemmin koko turnauksen. (Mainittakoon, että kilpajoukkueessamme oli 5 eri tyttöä kuin kevään PLG:ssä, joten kilpajoukkueemme ei ole mikään suljettu ryhmä vaan muutoksia tehdään jatkuvasti.)

Valkoinen oli heti sunnuntaiaamuna kovan paikan edessä. Voitto TuPSista riittäisi viemään mitalipeleihin, mikä olisi tämän tason turnauksessa todella upea suoritus. TuPS oli pitänyt nollan koko alkusarjassa, joten meidän olisi tehtävä sama, jolloin yksikin maali riittäisi voittoon. Ja puolustaahan meidän joukkue osaa, ja se näytettiin tänäänkin kun peli päättyi 0-0. Rankkarikisaan lähdettiin luottavaisin mielin, sillä rankkareita oli treenattu paljon Stadi Cupin ja Kokkola Cupin rankkaritappioiden jälkeen. TuPSin ensimmäinen veto yli maalin, Emppu laittoi omansa varmasti sisään, Mila torjui seuraavan upeasti, ja Tykin maali riitti viemään meidät mitalipeleihin! Välierässä vastassa oli ONS punainen ja selvällä 4-0 tappiolla mentiin pronssipeliin. Tässä pelissä jäi kyllä harmittamaan fyysinen ja ajoittain rumakin peli, johon nuori kokematon tuomari ei uskaltanut puuttua. Pronssipeli FC Kasiysiä vastaan alkoi harmittavasti, pelimme oli alussa vielä ihan sekaisin ja vastustaja pääsi iskemään liian helpon maalin. Taistelutta emme luovuttaneet, ja kun toisen puoliajan alkaessa olimme edelleen 0-1 tappiolla, aloitimme armottoman takaa-ajon. Pelin painopistettä nostettiin selvästi ylöspäin ja riskillä haettiin maalia. Boksiin päästiin monta kertaa, mutta ei vaarallisiin vetopaikkoihin, ja lopulta vastustaja iski vastahyökkäyksestä 0-2 maalin juuri ennen päätösvihellystä. Pronssikin oli siis käden ulottuvilla, mutta taistelimme loppuun asti ja neljäs sija näin kovassa turnauksessa on erinomainen suoritus. (tulokset - valkoinen)



Vihreän sunnuntaipäivä oli voitokas! Ensin kaatui HPS näytöstyyliin 5-0, ja viimeisessä pelissä PK-35 niukasti 2-1. Täten kotiinviemisinä oli 9. sija joten parannusta tuli viimevuotiseen 11. sijaan. Harmittavasti joukkueiden pelit menivät niin pahasti päällekkäin, että vierekkäisistä kentistä huolimatta paljoa emme toisiamme pystyneet kannustaa mutta pronssipelissä valkoinen sai tuekseen myös vihreän raivoisan kannatuksen! (tulokset - vihreä)

Jo neljättä kertaa peräkkäin kautemme päättyi Hippo-turnaukseen, sillä siirsimme kaikki syyskuun sarjapelitkin elokuulle, jotta nyt saadaan vetää happea. Nyt siis pelikausi on ohi, ja muutaman viikon tauon jälkeen palataan tekniikkatreeneihin.

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola