Edustusjoukkue, Ykkönen alkusarja

KPV - KäPa

Keskuskenttä TN, Kokkola

Tasapeli oli pettymys

Pettymys oli päällimmäinen tunne, kun KPV ja KäPa saivat ottelun valmiiksi. 1-1 tulos ei oikein kelvannut kummallekaan joukkueelle. KPV menetti Vitor Gomesin upealla nostolla hankitun johtonsa ja KäPa sen vuoksi, että joukkueella lopulta oli ottelussa enemmän maalipaikkoja.

Kansallisen jalkapallopäivän kunniaksi Kokkolan keskuskentän äänentoisto päätti rikkoutua lopullisesti. Kuuluttaja Aku-Petteri Pahkamäellä on tunnin verran mahdollisuus noin 10 sekunnin kuulutuksiin, mutta tunnin pelin jälkeen ei kymmenen sekunnin purskeetkaan enää toimineet. Jo torstaina äänentoisto takkuili, mutta kuulutukset sentään saatiin hoidettua. Perjantaina tehty vahvistimen vaihto ei riittänyt, vaan vikaa on muuallakin.

Itse ottelussa KäPa painoi avausjaksolla vahvaan myötätuuleen. Ville Seppä torjui tyylikkäästi muutaman kaukolaukauksen. Toisella jaksolla KPV sai kovan myötätuulen taakseen ja osasi hyödyntää tilanteen. 61.minuutilla Vitor Gomes haistoi tilaisuutensa. Hyvä prässi keskiviivan päällä ja pallon voitto. Samalla mies oivalsi KäPa-veskari Luka Nokelaisen olevan liian kaukana maalistaan ja upea nosto vei pallon Nokelaisen yli verkon perille.

Maalin jälkeen KäPa lähti kovaan painostukseen ja KPV painui varmistelemaan. KPV:n tekemän vaihto (Liukkonen pois ja Mäkinen tilalle) Vitor Gomesin takareisivaivat ja erotuomari Kalle Mäkisen omanlaisensa korttitulkinnnat hämmensivät KPV:n pakkaa liiaksi viisi minuuttia myöhemmin. Fokus katosi pallosta ja puolustusrivien tiiviydestä. KäPan Thomas Lahdensuo pääsi kääntämään pallon keskeltä sisään kenenkään estelemättä.

1-1 jäi lopputulokseksi huolimatta KäPan kovasta loppupainostuksesta. KPV:llakin oli pari paikkaa, mutta kärkimiesten Kauppila ja Paananen hyökkäyksiin ei enää saatu tarpeeksi tukea. Eikä Hariskaan onnistunut 20 metrin vapaapotkustaan.

KPV - KäPa su 11.6.2023 | Lehdistötilaisuus

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa mukana KäPa:n päävalmentaja Jordi Aluja sekä KPV:n päävalmentaja Christian Sund. Toimittajana Aki Lyyski.