Helmariliiga T12 toi iloa ja menestystä
Julkaistu: 22.01.2023 09.32

Helmariliiga T12 toi iloa ja menestystä

Joukkueemme osallistui ensimmäiseen Helmaritapahtumaan Seinäjoella 18.1. yhdessä 7 muun alueen sarjoissa menestyneen joukkueen kanssa Seinäjoki-Vaasa-Kokkola-alueelta. Meidän tapahtuma meinasi katketa jo ennen kuin alkoikaan, sillä meille ei alun perin oltu laitettu paikkaa ollenkaan kun emme osallistuneet viime kesänä omanikäisten piirisarjaan. Parin sähköpostin ja puhelun jälkeen tilanne onneksi korjattiin ja saimme ansaitun paikkamme.

12-vuotiaiden Helmariliiga pelataan tänä vuonna ainoastaan joukkuetapahtumana, jatkoon siis mennään joko koko joukkueella tai ei ollenkaan, yksittäisiä pelaajia ei vielä 12-vuotiaista poimita jatkoon kuten viime vuonna. 8 joukkuetta pelasi kahdessa lohkossa, joista voittajat menivät suoraan jatkoon sekä lisäksi parempi lohkokakkonen. Lohkojako vähän ihmetytti, alueen suuremmat seurat SJK, KPV ja FC Sport olivat kaikki samassa lohkossa, toisessa lohkossa oli useita selvästi pienempiä seuroja. Jo etukäteen näytti siis siltä, että meidän lohko oli kovatasoisempi, ja kyllä se aika selkeästi näin olikin, mutta saatiinpa harjoitella kovia pelejä!

Valitsimme mukaan säännöissä sallitun maksimimäärän pelaajia eli kaksi täyttä kentällistä. Helmariliigan sääntöjen mukaan jokaiselle mukaan valitulle pelaajalle on annettava peliaikaa kaksi täyttä puoliaikaa. Toinen erikoisuus on tuplapeli – 2 x 20 min ottelusta jaetaan pisteet molemmista puoliajoista erikseen. Käytännössä meillä oli siis eri joukkue tuplapelin molempiin osaotteluihin ja molempien tuli voittaa omat pisteensä.

Aamu alkoi näyttävästi, ensimmäinen kentällisemme otti komean 5-0 voiton Vaasan seudulta tulevasta I-JBK:sta ensimmäisellä 20-minuuttisella. Toisella kentällisellä olikin vähän erikoinen paikka, lähteä nollasta pelaamaan samaa peliä, jonka toiset ovat jo aika selvästi voittaneet. Omat pisteet piti silti tämän pistelaskutavan mukaan ansaita. Vaikeaa oli, ja toisen kentällisen peli oli selvästi tahmeaa, kun taas vastustaja otti tästä hämmennyksestä ilon irti ja pääsi useisiin vaarallisiin maalipaikkoihin. Saimme kuitenkin pidettyä oman pään puhtaana, ja yksi maali toiseen päähän riitti ottamaan pisteet tästäkin osaottelusta.

Tässä ensimmäisessä pelissä mukanamme oli mentori Palloliitosta, joka jututti valmennusta ja seurasi joukkueemme valmistautumista peliin sekä itse peliä. Pelin jälkeen saatiin palaute toiminnasta, mikä oli suorastaan hämmentävän positiivista. Saimme kehuja lämmittelyistä ja peliin valmistautumisesta yleensä, valmentajien yhteispelistä, pelaajien mukavasta sävystä puhua toisilleen, kaikkien kunnioittavasta asenteesta toisiinsa, lähestulkoon kaikesta! Mentori sanoi että näkee että joukkueessa mennään ilon kautta, ja tätähän tietenkin aina tavoittelemme.

Ruokailun jälkeen oli aika kohdata tutumpi vastustaja SJK, jota vastaan olimme viimeisten kolmen viikon aikana pelanneet 4 ottelua, ensin harkkapelitapahtumassa Kokkolassa ja sitten SJK Cupissa Kuortaneella. Tiesimme, että peli tulee olemaan tiukkaa vääntöä. Nyt vaihdoimme kentällisten paikkaa siten että eri kentällinen aloitti, ja ensimmäinen osaottelu päättyi jännittävien tilanteiden jälkeen 0-0. Toisessa osaottelussa peli sujui vähän paremmin mutta tässäkin pelissä onnistuimme maalinteossa vain kerran, mutta saatiin pisteet kotiin tuloksella 1-0.

Viimeisessä ottelussa oli vastassa myöskin tuttu FC Sport, jolle juuri olimme SJK Cupissa hävinneet. Tähän peliin lähdettiin selvällä voittoasenteella. Kaikki olivat luvatun ja vaaditun peliajan saaneet, joten nyt sekoitimme kentälliset ja lähdimme hakemaan vain ja ainoastaan voittoa. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla peli oli kyllä täysin meidän hallinnassa ja kerrassaan upean näköistä. Hienolla pelillä voitimme molemmat osaottelut.

Päivän tuomisina oli 5 voittoa ja yksi tasapeli maalierolla 10-0 sekä ylpeys omasta joukkueesta ja meidän tekemisestä. Olimme selvä ykkönen ja oma pää saatiin siis pidettyä puhtaana kaikissa peleissä. Tällä tuloksella jatkamme toiselle kierrokselle huhtikuussa, ja silloin vastaan asettuvat myöskin jo erittäin tuttu FC Nokia, uusi tuttavuus SalPa sekä Sporting Kristina/LUJA YJ joka meni jatkoon Seinäjoen tapahtuman toisesta lohkosta parempana lohkokakkosena. Pelien jälkeen suunnattiin vielä Ideaparkiin syömään ennen kotimatkaa. Erittäin onnistunut päivä siis kaikenkaikkiaan!


KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola