Akatemian kausi pakettiin
Julkaistu: 01.10.2023 12.16

KPV Akatemian kausi saatiin pakettiin lauantaina 30.9, kun Korsnäs FF voitti päätöskierroksen ottelun maalein 6-0.

Isossa kuvassa päätösottelun lopputuloksella ei ollut merkitystä, sillä Akatemia oli varmistanut sarjapaikkansa hyvissä ajoin neljä kierrosta ennen kauden päätöstä. Kauden 22 ottelua sujuivat saldolla 8 voittoa, 3 tasapeliä ja 11 tappiota. Maaliero oli 36-59 ja pisteitä kertyi 27.

Kolmosesta nousee SJK Akatemian kakkosjoukkue ja putoaa kolme viimeistä eli Kraft 2, NIK ja VPV.

Akatemian tarkoitus on toimia KPV:n junioripelaajien kehitysjoukkueena ja väliportaana junioripelien ja edustusjoukkueen välillä. On tärkeää, että juniorit pääsevät ottamaan aikuisista pelaajista mittaa ennen edustusjoukkuevaihetta. Tässä KPV Akatemia onnistui erinomaisesti. Kauden aikana Akatemian peliminuuteista peräti 64,3 % kirjattiin junioripelaajien (2004 tai myöhemmin syntyneet) nimiin. Jopa B-junioreille kirjattiin peräti 22,3 % kaikista pelatuista kolmosen minuuteista. Arop Ring, Vertti Åkerblom, Onni Santalo ja kumppanit pärjäsivät jo hyvin Kolmosen tasolla. Junioristatuksen ohittaneille pelaajille kirjattiin vain 35,7 % kauden peliminuuteista.

Kauden aikana Akatemiassa pelasi yhteensä 39 pelaajaa. Näistä junioreiden kirjoilla on vielä 24. Myös muutama edustusjoukkueen pelaaja haki ajoittain pelituntumaa Akatemiasta. Veskarit Topi Valtonen (seitsemän ottelua) ja Sergey Lazarev (kolme ottelua), Patrick Byskata (1), Jusa Ihalainen (1), Wegye Wegye (5), Samuel Uusitalo (8) edustivat myös Akatemian paidassa.

Akatemian maalitykkinä toimi Atte Henttu, joka osaa maalinteon pelasipa mies joko futsalia tai ison kentän peliä. Hentulle kaikkiaan 17 osumaa eli lähes puolet Akatemian kauden maaleista. Seuraavaksi eniten osui Aatu Paananen kolmen osuman verran.

Akatemian osalta nyt mennään pienelle tauolle ja uusi kausi alkaa Kipparihallissa marraskuussa.

Kiitos kaikille Akatemiaan seuranneille ja Akatemian tukijoille. Sekä tietenkin koko joukkueelle valmentajineen ja taustahenkilöineen.