Julkaistu: 06.06.2023 12.59

Ohje uusille pelaajille

Otamme mukaan uusia pelaajia 2014 -syntyneiden poikien joukkueeseen pitkin vuotta. Mikäli lapsesi on innostunut jalkapalloharrastuksen aloittamisesta, luethan alla olevan ennakkotiedon huolella.

Jalkapallo on joukkuelaji. Antoisa, mutta myös melko vaativa harrastus. Vanhempana sinun tulee olla valmis kolmeen K:hon - kuljeta, kustanna ja kannusta. Kaikkien pelaajiemme tekeminen vaikuttaa toisiin pelaajiin, jonka vuoksi joukkueellamme on yhteiset säännöt ja niiden noudattaminen on tärkeää. Tavoitteenamme on luoda lapsille mielekkäitä ja yhteisöllisiä kokemuksia sekä liikunnallisia elämäntapoja jalkapallon parissa.

Toivomme toki, että lapsi rakastuu jalkapallon pelaamiseen ja liikuntaan jatkaen jalkapalloharrastusta myös nuoruudessa ja varhaisaikuisena, mutta tärkeintä kuitenkin on, että toimintamme on hauskaa ja mukaansa tempaavaa. Harjoittelemme ryhmässä 3 kertaa viikossa, tehden lajinomaisia omaan ikäluokkaan sopivia harjoitteita valmentajaringin ohjauksessa. Lisäksi pyrimme tekemään muitakin liikunnallisia asioita joukkueen kesken. Kaikki joukkueen eteen tehtävä työ tehdään täysin talkoovoimin.

KPV haluaa olla alueen paras kilpaurheiluseura ja merkittävä pelaajien kehittäjä. Kun joukkueeseemme liittyy uusia pelaajia, edellytämme aktiivista osallistumista harjoituksiin, jonka lisäksi omalla ajalla tapahtuvaan harjoitteluun tulisi kannustaa lasta. Osa joukkueemme pojista ovat harjoitelleet useamman vuoden ajan, joten joukkueessamme on tasoeroja poikien välillä. Uuden pelaajan tulee sitoutua harjoitteluun, jotta taidot kehittyisivät. Pojat saavat oppia harjoituksissa perustekniikkaan ja tiettyjä asioita on hyvä harjoitella myös kotona. Opeteltavia asioita on paljon, eikä taidot kehity ilman harjoittelua.

Jos lapsesi on kiinnostunut jalkapalloharrastuksen aloittamisesta, toimi seuraavasti:

  • Ota yhteyttä joukkueenjohtaja Hanna Piilolaan. Yhteystiedot löydät klikkaamalla kuvaa joukkueen pääsivulla. Joukkueenjohtajan kanssa sovitaan harrastustoiminnan aloittamisesta.
  • Harjoitusajat näet kalenteristamme etusivulta. Tulkaa harjoituksiin ajoissa, viimeistään 10 minuuttia ennen harjoituksen alkua varusteet mukana, kengät/nappulat sidottuina, jotta ehditte esittäytyä valmennukselle.
  • Mukaan tarvitset kesällä säähän sopivan ulkoliikuntavarustuksen, juomapullon ja nappulat sekä säärisuojat. Tutustumiskerroilla käy myös lenkkarit, ellei nappuloita ole. Talviaikaan harjoittelemme sekä hallissa että liikuntasalissa, jolloin varustuksena toimivat joko nappulat tai sisäpelikengät. Säärisuojien käyttö harjoituksissa on pakollista.
  • Harjoituksissa voi käydä tutustumassa 3 kertaa veloituksetta, ennen kuin päätös joukkueeseen liittymisestä tulee tehdä.
  • Osa kauden sarjapelien ja turnausten ilmoittautumisista on jo tehty aiemmin, joten näihin emme voi enää ottaa uusia pelaajia mukaan (joukkueet ja niiden määrät on ilmoitettu ja jokaisella tulee olla riittävästi harjoittelua takana ennen näihin osallistumista).

Joukkueeseen liitytään täyttämällä pelaajatietolomake. Linkin lomakkeelle saat, kun olet vahvistanut lapsesi liittymisen joukkueeseen. Tämän lisäksi saat ilmoittautumislomakkeen täyttämisen jälkeen rekisteröitymislinkin Jopox -järjestelmään, jossa ilmoittaudutaan harjoituksiin ja turnauksiin sekä muihin joukkueen tapahtumiin.

Liittymällä joukkueeseen sitoudutaan noudattamaan joukkueen sääntöjä ja maksamaan kausi- ja pelimaksut, joita joukkue tai KPV laskuttaa. Kausimaksu kattaa harjoittelun, Palloliiton pelipassin, vakuutuksen ja Kokkola Cup -osallistumisen sekä mahdollisesti erikseen ilmoitettavat turnaukset. Joukkue osallistuu turnauksiin muutaman kerran vuodessa, mutta turnauksiin osallistuminen on aina vapaaehtoista ja turnauskulut laskutetaan osallistujilta kulujen mukaan.

Vanhempien tulee sitoutua osallistumaan joukkueen talkoisiin. Osa talkoista on joukkueen itse hankkimia, joista joukkue saa rahaa. Osa talkoista tulee KPV:n kautta, joihin joukkueen tulee osallistua, eikä niistä saada joukkueelle rahaa.

Pelaajille on hankittava omalla kustannuksella seuran peli- ja harjoitusvaatteet. Joukkueen peliasuun kuuluu peliasu (paita ja housut), sukat, 2 harjoituspaitaa sekä verkkapuku. Joukkueeseen liittyessä saa valita pelinumeron kaikista vapaana olevista pelinumeroista. Pelinumero painatetaan varusteisiin. Seuran vaatteet hankitaan varustevastaavan kautta. Seuran vaatteiden lisäksi on hankittava pallo (koon 4 Select Omega Pro), nappulakengät, sisäpelikengät ja säärisuojat. Nappulakenkien tulee olla sopivan kokoiset, sillä liian isoilla kengillä on vaikea pelata. Lisäksi lapsi tarvitsee harjoituksiin oman pallon, joka kaudella 2023 on kokoa 3. Kaudelle 2024 pallo vaihtuu kokoon 4.

Valmentajamme antavat mielellään lisätietoja harjoitusten yhteydessä ja auttavat mm. varusteasioissa.

Tervetuloa KPV P14 -joukkueeseen!

Seuran uusimmat

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola