Kent Myntti on poissa
Julkaistu: 30.09.2017 00.00

Kent Myntti on poissa

Myntti muistetaan KPV:n avainpelaajana viidentoista vuoden ajalta 1973 - 1987. Hän on eniten sarjaotteluita KPV:ssa pelannut pelaaja, jonka uralle mahtui 326 sarjapeliä. Noista peleistä kului kaksitoista kautta SM-sarjassa (272 ottelua) ja kolme Ykkösessä (54 ottelua). Vain Gunnar Isosaarella (18 kautta) on enemmän pelikausia KPV:n edustuksessa kuin Myntillä.

KPV:ssa Myntti voitti heti debyyttikaudellaan 1973 SM-hopean ja SM-pronssin kaudella 1975. Maaotteluita Myntille kertyi 13 poikien ja 3 nuorten maaottelua. Voittipa Kenth kerran KPV:n maalikuninkuudenkin topparin tontista huolimatta. Tuo tapahtui putoamiskaudella 1985 ja maaleja syntyi neljä. Kaikkiaan sarjamaaleja syntyi 22.

Kenth Myntti tuli Vaasasta Kokkolaan 19-vuotiaana pelaamaan SM-sarjaa. Hän löysi Kokkolasta elämänsä rakkauden, perusti perheen ja teki myös työuransa Kokkolan poliisissa. KPV:n Green familyssä Kena vaikutti pelaajana,muutaman vuoden juniorivalmentajana ja taustavaikuttajana elämänsä loppuun asti. Hän seurasi innokkaasti lastensa Henrin ja Saran pelaamista sekä luonnollisesti myös KPV:n edustusjoukkueen tekemisiä katsomon puolelta. Myös Englannin Valioliiga oli Myntin suuri intohimo. Kovin monta liigalähetystä ei Myntin silmien ohi lipunut.

Pallo-Veikko-lehden haastattelussa vuonna 1978 Kena vastaili Voten kysymyksiin mm. näin:

Mikä on paras kannustus ?

- Kun koko porukka puhaltaa yhteen ja samaan hiileen.

Myntti piti aina omiensa puolta. Jos joku Myntin joukkueesta joutui vastustajan silmätikuksi, oli varma, että Myntti tuli rinnalle puolustamaan. Myntin joukkueessa kenenkään ei tarvinnut olla yksin.

KPV Green Family ottaa osaa omaisten suruun. Kena oli upea ihminen.

 

Seuran uusimmat

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola