GBK (Hurmos 2) - KPV   0 - 2

Kipparihalli

KPV vei kauden 2015 Hurmosmaljan!

(Katso myös kuvat lopussa)

Toinen osaottelu GBK:n vieraana päättyi KPV:n 0-2 vierasvoittoon ja näin Hurmosmalja komistelee yhteistuloksella 3-1 muistutuksena koko kauden ajan KPV:n edustuksen pukukopissa Santahaassa. GBK on lyöty preseasonilla!

Vain 12 minuuttia ennätettiin pelata, kunnes paikallispelin kiihko alkoi taasen saada yliotetta. Päätuomari Tommi Wiklundin kortti alkoi heilumaan. KPV:lle kortti nousi 3 kertaa ja GBK:lle 5, joista kaksi oli punaista. Vanhat sotaratsut Roiko ja Smith saivat katsella punaista korttia, Roiko kahdella varoituksella (12 ja 16 min) ja Smith (71 min) suoraan suun soitosta. KPV piti sovitusta pelikonseptista kiinni läpi ottelun eikä lähtenyt höntyilemään miesylivoiman johdosta ja teki tarvittavat maalit ottelun voittoon sekä hurmosmaljan kotiin viemiseksi.

KPV aloitti ottelun hyvin ja saikin heti ottelun eka minuutilla vaarallisen tilanteen, kun Hedman lähetti kiertyvän kulman takatolpalle, mistä Jylhä puski pallon aavistuksen yli tyhjillään ammottavan takaylänurkan. Muutoinkin tekemisestä näki että joukkue oli hyvin valmistautunut otteluun ja pyrittiin pelaamaan.

Sitten 12. minuutilla harmonia hajosi, kun Timo ”tinke” Rauhala nousi laidalta ja myöhästyi liukutaklauksestaan GBK:n vaihtoaition edessä. Tinkelle tuomio (keltainen kortti) tilanteesta ja kapteeni Roikolle ”kostosta” keltainen myös. Peli oli syttynyt!

16. minuuttia oli pelattu, kun Harri Heiermann riisti pallon Luokkalalta keskialueella ja lähetti tuulennopean Akil DeFreitasin vasemmalta läpiajoon. Paikalle sivusta ennätti Roiko, joka kaatoi läpiajaneen Freitasin kumoon kuudentoista rajalla ja toinen keltainen Jussille ja suihkukomennus.

Pallon taakse asettui Henri Myntti ja Teemu Mäki, josta "teme" ampui loistavan vasurin kohti etuylänurkkaa, joka jäi kuitenkin viitisen senttiä liian korkeaksi. Pallo rimasta yli. Mahtava veto ja 0-1 oli enemmän kuin lähellä.

KPV otti ylivoimalla pelin odotetusti haltuun. Peliä pyöritettiin, mutta ylivoima jäi enemmänkin KPV:n alakertaan, kun GBK tiputti puolustustaan. Eikä tiiviin puolustuksen purkamiseen oikein tahdottu löytää. Maltilla sitä haettiin.

Vaarallinen tilanne saatiin rakennettua 33. minuutilla, kun puolustaja Teme Mäki nousi laitaa pitkin ja antoi väkevän, kovan keskityksen etutolpalle, mihin Palosaari ajoi oikea-aikaisesti päineen väliin. Suisto kohti takanurkkaa meni vain hivenen ohi. Peli edelleen tasan 0-0.

GBK:n puolustus purettiinkin sitten lopulta eka jakson lopulla ottelun 44. minuutilla salamannopealla vastahyökkäyksellä ja loistavalla yksilösuorituksella. GBK:n noston KPV:n boxiin purkasi päällään Rauhala. Pallo Hedmanille, joka otti muutaman terävän askeleen ja antoi kovan syötön pystyyn, vapauttaen Harri ”dirty” Heiermannin laidalta puolittaiseen läpiajoon. Harri ajoi boxin oikean reunan sisälle ja lähti rohkeasti haastamaan puolustuksen tähtisikermää (Smith, Rasmus ja Luokkala). Päättävällä suorituksella Harri pisti nippuun koko orkesterin ja kruunasi sen vielä ohittamalla vitosen viivalta etunurkkaan suunnatulla vedolla vastaan rynnänneen Olli Nylundin, 0-1. Olipa suoritus – voi veljet!

Toisen puoliajan alkuun KPV sai heti jo mahdollisuuden ratkaista ottelu. Sipilä pelasi pystyyn laitaan nousseelle Mäelle, joka antoi taas kerran loistavan keskityksen vasurillaan etutolpalle. Kim Palosaari ohjasi pallon vain aavistuksen etutolpan ohi.

GBK ei kuitenkaan ollut luovuttanut ja KPV:n liike hieman hyytyi ja lievää huolimattomuutta oli vihreitten otteissa.

GBK saikin kulman ottelun 64. minuutilla, jonka jälkitilanteesta GBK vaati jopa rankkaria. Smith vaati sitä tuomarilta jopa sellaisin sanakääntein, että sai katsella suoraa punaista. Älämölö oli kentällä ja kentän laidalla enemmän kuin Kokkolan torilla konsanaan! Kaksi miestä jo ulkona ja hurmos on karkaamassa vihreille.

Vain reilu viisi minuuttia tästä ja KPV tappoi käytännössä pelin. Tinke Rauhala tikitti pitkin laitaa ja antoi millimetrin tarkan keskityksen viiden metrin viivalle, jonka väkivahva Kim ”killi” Palosaari puski heittäytymällä vuorenvarmasti etunurkkaan, 0-2 ja hurmos oli ratkennut.

KPV ei lähtenyt miesylivoimastaan huolimatta yltiöpäiseen lisämaalien hakuun, mitä varmasti yleisö olisi kaivannut, vaan pelasi voiton maltilla loppuun.

GBK sai vielä ottelun loppuminuuteilla vaarallisimman tilanteen, kun Kyle Curinga puski kulman vain vähän yli KPV:n maalin.

Kulmat KPV:lle koko ottelussa 5-3.

Monenlaista spekutaatioita tämän kauden hurmospelit nostattivat, kun niitä ottelun jälkeen kummaltakin puolelta kyseltiin. Saa nähdä mitä tämä lupaa tulevia sarjaotteluita ajatellen. Henkistä latausta niistä ei kentällä ja kentän ulkopuolella tule puuttumaan – se on varma!

Valmentajien superpikaiset päällimmäiset näkemykset ottelusta heti pelin jälkeen.

Antti Ylimäki:

• Oltiin alusta asti valmiimpia otteluun ja keskityttiin olennaiseen
  • Pyrittiin keskittymään omiin vahvuuksiin ja siinä pojat onnistuivat hyvin
  • Olen erittäin tyytyväinen, miten pelaajat hoitivat hommansa kentällä. Pysyttiin kurinalaisesti siinä mitä sovittiin.
  • Miten tuomari toimii, siihen emme voi vaikuttaa ja siksi siihen on turha laittaa energiaa
  • Tänään pelattiin tuloksesta loppuun asti, mikä ei varmastikaan ole sitä näyttävintä jalkapalloa. Sovituista asioista pidettiin kurinalaisesti kiinni miesylivoimasta riippumatta. Hyvä näin.

Chris Corcoran:

• I’m feeling like cheating...
  • Ymmärrän hyvin, että pelaajani hermostuivat Timo Rauhalan taklauksesta, josta ehdottomasti olisi pitänyt nousta punainen
  • On harmillista koko hyvin treenanneen joukkueen puolesta, ettei päästä pelaamaan, kun miehiä lentää pihalle mitä kummallisimmista syistä näissä kummassakin ottelussa

Kahdella keltaisella jo ottelun 16 minuutilla suihkukomennuksen saanut kapteeni Roiko ei ollut sen kummemmin provosoitunut pelin jälkeen, vaan oli kokeneena pelaajana tilanteen yläpuolella

• Väistin oikeasti sen jälkimmäisen tilanteen, enkä osunut koko kaveriin. Selkeä filmaus.
  • Eniten näistä otteluista kuitenkin harmittaa se, ettei kumpikaan joukkue päässyt harjoittelemaan kunnolla kun ei pelattu täydellä miehistöllä. Hyviä harjoituksia kun nämä harkkapelit nyt vain pitäisi olla.

ja GBK:n otteluraportti tästä.

KPV:n kokoonpano:

Myllymäki – Mäki (90 Tatu Mäki), Jylhä, Myntti, Rauhala – Sipilä (79 Korkiakangas), Huuhka, Heiermann (63 Känsälä) – DeFreitas (88 Ahvenkoski), Palosaari, Hedman (45 Kentala)

GBK:n kokoonpano:

Olli Nylund, Tony Kankaanpää, Jussi Roiko, Lawrence Smith, Mika Korkiala, Ville Luokkala, Miika Hohenthal, Benjamin Storbacka, Lukas Rasmus, Tuomas Halonen, Tom Melarti.
Vaihdosta: Valter Kangas (maaliin 60 minuutilla), Niko Tukeva, Kim Ågren, Tom Åstrand, Kyle Curinga, Tobias Wentin, Atte Henttu.

GBK (Hurmos 2)

0 - 2

(0-1)
12'VaroitusRauhala Timo
42'VaroitusPalosaari Kim
44'MaaliHeiermann Harri
44'MaalisyöttöHedman Aaro
45'Vaihto ulosHedman Aaro
45'Vaihto sisäänKentala Jere
63'Vaihto ulosHeiermann Harri
63'Vaihto sisäänKänsälä Lasse
71'MaaliPalosaari Kim
71'MaalisyöttöRauhala Timo
73'VaroitusSipilä Aki
79'Vaihto ulosSipilä Aki
79'Vaihto sisäänKorkiakangas Juho
88'Vaihto ulosDeFreitas Akil
88'Vaihto sisäänAhvenkoski Jouni
90'Vaihto ulosMäki Teemu
90'Vaihto sisäänMäki Tatu