Akatemia, Miesten nelonen

YPA akatemia - KPV   4 - 1

Ylivieska urheilukenttä

Akatemialle kauden ensimmäinen tappio Nelosessa!

Akatemia koki sarjassa kauden ensimmäisen tappionsa. Selityksiä voisi olla monenlaisia. Torstain ottelussa nuorekas YPA akatemia oli yksinkertaisesti parempi. YPA oli selkeästi parempi niillä kahdella alueella, jossa pelit ratkaistaan; oman maalinsa edessä ja meidän maalin edessä.

Pitkään on mennyt hienosti, mutta nyt tuli seinä vastaan. Valmentaja-Niko pohti jo alkulämmittelyn jälkeen, että saas nähdä miten menee, on vähän nihkeää menoa.

Niinhän siinä sitten kävi. Annettiin YPAn akatemialle se mitä se eniten kaipasi. Itseluottamusta tuottaneen alun. Vain seitsemässä minuutissa Ylivieskan keskuskentällä ihmeteltiin kotijoukkueen 2-0 johtoa. Ottelun avausmaali YPA akatemian ensimmäisestä hyökkäyksestä oli meiltä paha puolustamisvirhe. YPA:n sentteri sai pallon ehjän puolustuslinjan edessä ilman prässiä. Ei siinä vielä mitään, mutta prässiin ryntäsi laitapuolustaja jättäen oman miehensä selän taakse. Yhdellä hyvällä syötöllä linja olikin palasteltu ja mies laidasta yksin läpi.

Toinen osuma tuli vapaapotkusta 16 metrin rajalta. Riku torjui rimaan ja siitä maalin eteen. Meillä oli vielä kaikki miehet muurissa katselemassa tilannetta, kun neljä keltapaitaa ronkki maalin edestä rebarin.

Seuraava maalille asti tullut YPA:n hyökkäys tulikin vasta puolen tunnin päästä. Sitä ennen Niklas Byskata vapautti syötöllään Jesse De Jongin ja tämä ajoi oikealta sisään pistäen pallon maaliin. 2-1 olisi ollut ihan hyvä lähtökohta toiselle jaksolle, mutta ei. YPA akatemia tuli vielä kerran 41.minuutilla sählättiin oman maalin edessä. Riku pudotti pallon, eikä puolustus osannut ruuhkassa purkaa. Keltapaita otti pallon ja pisti sisään.

Toiselle jaksolle lähdettiin jahtaamaan kahden maalin takaa-ajossa. Painetta saatiin, mutta ei tulosta ylärimaa lähemmäs. 75.minuutilla YPA sitten teki yhdestä vastaiskustaan 4-1 osuman.

Kuvaavaa pelille oli ottelusta kerätyt viisi varoitusta - kolmasosa koko kauden varoituksista. Kolme niistä tuli kommentoinneista erinomaisesti tuomioita jakaneelle viheltäjälle. Suu kävi, mutta tekeminen ei mennyt perille asti.

Nyt on yksi päivä aikaa käsitellä pettymys, sillä seuraavaksi isketään jo perjantaina Teerijärvellä.

YPA akatemia

4 - 1

(3-1)
32'Maalide Jong Jesse
32'MaalisyöttöByskata Niklas