18.30
Edustus, Kakkonen Pohjoinen

OLS - KPV   3 - 0

Oulu

Castrenin kirous ei lauennut tänäänkään. OLS ansaitsi lopulta 3-0 voiton yltäen sarjan parhaaseen kotipeliin, kuten OLS-leirissä tuumailtiin. Lisämaalejakin olisi vielä voinut ottelun ratkettua syntyä, mutta Myllymäki veti niissä pitemmän korren.

Ottelun alku oli tasaista. Palloa liikuteltiin mieheltä toiselle ja aukkoja ei tahtonut löytyä. Parhaat maalipaikat olivat KPV:llä ja lisäksi muutama vapari hyvästä paikasta. Tätä etsikkoaikaa KPV ei tänään kyennyt hyödyntämään ja niinpä OLS iski ottelun 22. minuutilla. Päädystä annettiin syöttö pilkun kohdalle vapaaksi jätetylle kaverille, joka veti avopaikasta, mutta jonka Mylly hienosti torjui vielä eteensä. Palloa ei saatu tästä purettua ja kolmen veikkaustähden arvoisesti pelannut Rasmus Karjalainen täräytti vastapalloon ja verkko heilui, 1-0.

Tästä osumasta nuoret vikkeläkinttuiset ja taitavat keltaraidat saivat nopealla alustalla pelatussa ottelussa uskoa tekemiseensä roppakaupalla lisää. OLS pääsi pelin päälle.

KPV tuli toiselle puoliajalle pirteästi, mutta kulmaa lähemmäksi ei päästy. OLSin veräjää vartionut Johannes Wentin poimi lähes poikkeuksetta keskityspallot läpi ottelun.

Hyvän toisen puoliajan alun jälkeen vihreät saivat kylmää vettä niskaan, kun Vesa Verronen puski kulmurin takatolpalta etualanurkkaan, 2-0. Ratkaisunmakuinen maali.

Tästä sillasta KPV ei enää kyennyt nousemaan. Ja OLS hallitsikin pelin loppua. Sami Karjalainen viimeisteli läpiajon päätteeksi 3-0 lukemat. Tätä ennen Myllymäki oli torjunut jo yhden läpiajon.

OLSille tunnustus hienosta pelistä. Nopeaa pallon liikuttelua, missä tuntui että KPV oli joukkueena koko ajan askeleen jäljessä, ei yksinkertaisesti pysytty mukana.

Edustuksessa debytoi vielä b-juniori-ikäinen Lasse Känsälä, kun hän hyppäsi ottelun 66. minuutilla kentälle ja esittikin pirteitä otteita vikkeläkinttuista OLS-puolustusta vastaan. Myös Jouni Ahvenkoski pelasi koko toisen puoliajan.

Seuraavana lauantaina isketäänkin sitten sarjakärkeä ”Kemin kuninkaita” PS Kemiä vastaan, missä nähdään divarin taso – näin voidaan sanoa, vaikkei nousua Kemille tulisi vieläkään.

KPV:n kokoonpano: Myllymäki – Hujanen (73 Räisälä), Mäki, Jylhä, Jokihaara – Palosaari, Hedman, Tastula (46 Ahvenkoski) – Huuhka (66 Känsälä), Myntti, Pennanen
Vaihdossa: Uuskartano, Laitinen, Seikkula, Hinkkanen

LIVE-seurannassa tarkemmat yksityiskohdat ottelusta.

OLS

3 - 0

(1-0)
46'Vaihto ulosTastula Konsta
46'Vaihto sisäänAhvenkoski Jouni
66'Vaihto ulosHuuhka Ville
66'Vaihto sisäänKänsälä Lasse
73'Vaihto ulosHujanen Harri
73'Vaihto sisäänRäisälä Toni
94'Veikkaustähdet **Hedman Aaro