Akatemia, Nelonen

IFK Jakobstad - KPV Akatemia   0 - 4

Västerplan (konstgräs), Jakobstad

Akatemia jaksoi vajaallakin

Akatemia teki kauden ensimmäisen vierasreissunsa Pietarsaareen ja palasi mukanaa kolme pistettä 0-4 tuloksella, vaikka pelasikin puolet ottelusta vajaalla. Vajaalla päätti myös IFK Jakobstad, sillä heiltä mies lähti ennenaikaiseen suihkuun vartti ennen loppua.

Maaliskuusta asti peleistä sivussa ollut ja edellisessä edustuksen pelissä penkillä ollut Aki Sipilä haki ottelutuntumaa tunnin verran. Sipilä otti akatemiapelissä hieman erilaisen roolin, mihin on Ykkösen peleissä tottunut. Playmakerina jos ei nyt jokainen hyökkäys, niin ainakin puolet kulki Sipilän jalkojen kautta.

- Kiva oli pelata. Meillä oli vapaapäivä edarissa ja halusin ottaa pelitatsia. Valmennusjohto sitten päästi mukaan, selvitti Aki.

Ottelun alkuun IFK Jakobstad piti prässinsä tiukkana eikä Akatemian pelaamista helpottanut yhtään Matias Kentalan jälkipelistä tullut punainen pelin 26.minuutilla. Akatemian puolustus pysyi kuitenkin tiiviinä eikä pietarsaarelaiset päässeet yllättämään Otto Puraa, vaikka muutaman kerran vaanivatkin vaarallisen oloisesti rangaistusalueen tuntumassa. Erityisesti Oskar Ylimäen pääpelivoima oli Akatemian vahvuus Toni Mensakovin nostellessa keskityksiä boksiin.

Jakson loppua kohti alkoi IFK Jakobstadin liike hiipua ja Akatemia sai paremmin pallonhallintaa. Jakson lopulla Oskari Saviranta ryösti pallon keskikentällä ja vapautti Kurlual Kurin läpiajoon kaksi kertaa. Ensimmäisen tilanteen pysäytti maalivahti repimällä Kurin nurin rankkarialueen rajalla. - Vain varoitus. Toisella kerralla Kur sitten ajeli onnistuneesti loppuun asti ja teki jakson viimeisellä minuutilla Akatemian johtomaalin.

Toisen jakson alkuun IFK Jakobstad panosti rajusti hyökkäyspeliin ja tilaa alkoi syntyä kentälle. Tunnin kohdalla Saviranta vapautti kentälle tulleen Emmanuel Angilon, joka tanssahteli nätisti oikealta läpi puolustuksen ja teki vapauttavan 0-2 maalin. Oli IFK Jakobstadilla yksi hieno yritys kavennukseen, kun Mensakov laukoi lujaa 25 metristä kohti yläkulmaa. Otto Pura venyi kuitenkin hienosti eteen ja sai työnnettyä pallon ohi tolpan.

IFK Jakobstadin puolustusinto loppui 68.minuutilla Sergei Kalinin punaiseen korttiin. Akatemia sai ottelun loppuun useita maalipaikkoja. 75.minuutilla Oskari Saviranta kisutti päätyviivalla kolmen pelaajan ohi ja kiersi vielä veskarinkin tehden tilanteeksi 0-3. Ja lopuksi B-juniori Sampo Rintala paukautti loppuluvut 0-4.

Matka jatkuu jo sunnuntaina 28.5 Regions Cupin merkeissä VPS-j:a vastaan Peli pelataan Kipparihallissa klo 16.00 alkaen.

Playmakerina pelanneen Aki Sipilän syöksypuskusta jäi puuttumaan ainoastaan osuma palloon

Emmanuel Angilo on kärsinyt jalkavaivoista, mutta vähälläkin peliajalla onnistui taas näyttämään osaamisensa

Axel Lindholm ohittaa kokenutta Toni Mensakovia

Vaihdosta sisään tullut Sampo Rintala teki yhden osuman.

Oskari Saviranta haastaa...

Ohittaa...

Vedetään nurin..

Ja Sören Bäck nostaa keltaista. IFK Jakobstadille ottelussa neljä keltaista ja yksi punainen.

KPV:n ainoa kortitettu oli Matias Kentala.

IFK Jakobstad

0 - 4

(0-1)
26'UlosajoKentala Matias
45'MaaliKurlual Kur
45'MaalisyöttöSaviranta Oskari
57'Vaihto ulosKurlual Kur
57'Vaihto sisäänAngilo Emmanuel
59'MaaliAngilo Emmanuel
67'Vaihto ulosSipilä Aki
67'Vaihto sisäänRintala Sampo
75'MaaliSaviranta Oskari
80'Vaihto ulosAngilo Emmanuel
80'Vaihto ulosLindholm Axel
80'Vaihto sisäänWegye Wegye
80'Vaihto sisäänSkog Robin
89'MaaliRintala Sampo