Ei riittänyt vauhti välieriin, Ilves-KPV 4-2.

Otteluraportti Ilves-KPV, Suomen Cupin puolivälierä, 18.3.2017

Ei riittänyt vauhti välieriin

KPV avauskokoonpano:

Myllymäki – Mäki, Myntti, Shevchenko, Mendy – Josimov, Nando - Marsh, Hasanzada, Savic – Sirbiladze.

Viimekauden liigavitonen Tampereen Ilves osoitti olevansa kova joukkue ja vei nimiinsä puolivälieräottelun KPV:n ja Ilveksen välillä.

KPV oli avausjaksolla terävämpi maalipaikoissa ja pääsi tauolle 2-0 vierasjohdossa. Vaikka Ilves hallitsikin palloa, KPV iski maalit. Vihreiden maalitilin avasi Aram Hasanzada, joka sijoitti pallon takanurkkaan erinomaisen vastahyökkäyksen päätteeksi reilun puolen tunnin kohdalla. Mukana vastaiskussa oli pallon hyvin keskialueella riistänyt Milos Josimov, joka myös tarjoili nappisyötön Hasanzadan maaliin.

Vaikka Ilves piti enemmän palloa, eivät keltapaidat juuri maalipaikoille avausjaksolla päässeet. Sen sijaan KPV:n vapaapotkun jälkeen vahva hyökkääjä Irakli Sirbiladze taisteli kolmen ilvespuolustajan keskeltä itselleen tilaa ja ampui maalin kattoon Vihreiden toisen osuman. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Toiselle jaksolle KPV vaihtoi keskikentän keskustaan Aki Sipilän, Milos Josimov siirtyi vasemmaksi pakiksi Teemu Mäen tullessa vaihtoon. Ilves tuli toiselle jaksolle huomattavasti kovempaa ja KPV joutui selkeämmin puolustuskannalle. 52.minuutilla Ilveslaituri Youness Rahimi onnistui puskemaan tarkasti KPV:n maalin alakulmaan Ilveksen kavennuksen kahteen yhteen. Ja vain kuusi minuuttia myöhemmin koko ottelun kaatuillut Eero Tamminen sukelsi Ilvekselle rangaistuspotkun. Rahimi ampui pallon varmasti oikeaan kulmaan ja näin tilanne tasan 2-2.

Kun ottelua oli pelattu 70 minuuttia, Ilveksen Marco Matrone kolasi rumasti Aki Sipilän keskialueella. Sipilä loukkaantui, mutta pilli ei soinut ja Ilves pääsi ylivoimahyökkäykseen. Tuco vapautti Matronen, joka sijoitti ohi Myllymäen ja vei Ilveksen johtoon. Vain hetkeä aikaisemmin Ilveksen maalivahti Mika Hilander oli torjunut kolmeen otteeseen Vihreiden maalitekoyritykset. Lopussa Tuco vielä viimeisteli loppunumeroiksi 4-2 Ilvekselle tarkalla laukauksella vastaiskun päätteeksi, KPV:n hyökätessä täydellä miehityksellään.

Näin KPV kärsi karvaan tappion ja putosi Suomen Cupista. Ilves jatkaa neljän parhaan joukkoon ja saa seurakseen FC Interin voittaneen SJK:n sekä FC Hongan, joka kaatoi FF Jaron.

KPV ei ollut tänään parhaimmillaan, positiivisimmat esitykset Vihreistä tarjosivat Sirbiladze ja Hasanzada. Ilveksen paras oli maalivahti Hilander, myös Tuco oli vauhtiin päästyään vaikea pideltävä. Pahiten epäonnistui erotuomari Jari Järvinen. Loukkaantuneen Aki Sipilän tilanne selviää tarkemmin jatkotutkimuksissa.

-”Kauden ylivoimaisesti kovin peli. Näitä pelejä me tarvitaan lisää vielä ennen Ykkösen kauden alkua. Jotenkin oltiin tänään jäässä eikä saatu sellaista rentoutta pelaamiseen oikein missään vaiheessa. Mutta vastassa oli yksi suomen kovimpia joukkueita ja tänään kävi näin”, summasi KPV luotsi Jarmo Korhonen.

-”Toisella jaksolla Ilves nosti selvästi tempoa ja tämän myötä meille tuli myös enemmän henkilökohtaisia virheitä, joista Ilves pääsi pari maalia tekemään” kommentoi Vihreiden valmennuksesta Niko Kalliokoski.

-”Harmittaa että hukattiin hyvät asetelmat edetä cupissa vieläkin pidemmälle, mutta ei auta jäädä murehtimaan. Nyt keskitytään viimeinen kuukausi siihen että ollaan valmiita huhtikuun lopussa, kun aletaan jakaa pisteitä Ykkösessä”, Kalliokoski päätti.

Erityismaininta täytyy antaa äänekkäälle KPV kannattajakatsomolle, joka jaksoi pitää hyvin ääntä koko ottelun! Joukkueelta ja taustoilta iso kiitos yli 70 fanille, jotka olivat paikan päällä Tampereella. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää!

KPV jatkaa tiivistä ottelutahtiaan harjoitusottelulla AC Kajaania vastaan ensi viikon lauantaina Kipparihallissa. Hakusessa on myös vähintään yksi kovatasoinen harjoitusottelu liigajoukkuetta vastaan ennen kauden alkua. Kertaalleen mitellään myös Hurmos-maljasta huhtikuulla. Vihreä siis seuraavan kerran kehissä viikon kuluttua, silloin KPV-AC Kajaani 25.3. klo 16.15 Kipparihallissa.

Ilves

4 - 2

(0-2)
35'MaaliHasanzada Aram
43'MaaliSirbiladze Irakli