Akatemia, Regions Cup

KPV Akatemia - Virkiä  4 - 3

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Akatemia kesti voittoon

Turhan tiukalle meni, selvä ottelu. Akatemia kuitenkin kesti 4-3 voittoon, vaikka johti tauolla jo 4-0. Peli oli Regions cupia ja panoksena paikka kolmennelle kierrokselle.

Avausjaksolla tosiaan näytti, että Akatemia rallattelee helppoon voittoon. Maaleja syntyi avausjakson puolivälissä viiden minuutin välein neljä kappaletta. Toisella jaksolla odotti vielä hyytävän kelin myötätuuliosuus.

Avausmaali syntyi 15.minuutilla. Akatemian B-ikäinen veskari Otto Pura avasi jalalla pitkän syötön yli Virkiän linjan. Akatemian kärkipari Kur Kurlual ja Emmanuel Angilo päivystivät paitsiossa, mikä hämäsi Virkiän linjan. Aleksi Seppälä karautti irtopalloon ja ajoi läpi. Lopuksi vielä kaunis viimeistely takanurkkaan.

Jatkoa seurasi 25.minuutilla. Kapteeni Joni Vanhakangas vapautti Iiro Penttilän laidalta päätyyn. Iiron keso lähti nätisti vasurillakin ja keskellä Virkiän toppari puski pallon omiin. Viisi minuuttia myöhemmin tultiin toiselta laidalta. Jälleen puolustaja keskitti ja nyt takanurkalla oli Emmanuel Angilo, joka ohjasi pallon sisään.

Vasta neljäs maali oli voittomaali ja se merkittiin akatemian kokeneimmalle pelaajalle. Edustusjoukkueesta välivuotta pitävä Kim Palosaari edustaa nyt akatemiaa ja oli ottelun ratkaiseva pelaaja topparin tontillaan. Kruununa hyvälle pelille Kim sai voittomaalin nimiinsä. Akatemia pelasi lyhyen kulman, jonka jälkeen Joni Vanhakangas nosti taknurkalle ja Kim ohjasi jalallaan pallon rysään.

Toisella jaksolla Akatemia lähti peliin hyvin ja pystyi panamaan pallon Virkiän päätyyn. Maalitili ei kuitenkaan lisääntynyt. Kaikki muuttui tunnin kohdalla kuin kytkintä kääntäen. Virkiä sai vapaapotkun 30 metristä. Veskari-Otto torjui kovan laukauksen hyvin kulmuriksi. Kulmuri pelattiin pilkun ja vitosen väliin ja sieltä Iikka Hirvilammi puski voimalla pallon sisään.

Virkiä sai maalista itseluottamusta ja samaan aikaan akatemia alkoi roiskimaan palloa. Pelin alun maltillinen syöttöpeli katosi ja Virkiä sai otteen pallosta. Sen jälkeen olikin vain Akatemian selviytymistaistelua.

4-2 syntyi 72.minuutilla ja jälleen kulmurista. Tällä kerralla pallo putosi etutolpalle eteen kiertäneen Niko Salon ulottuville. Virkiä pääsi jo jatkoajan hajulle 87.minuutilla rankkarista, kun Otto Pura oli hakenut palloa vastustajan jaloista. Maali Miika Korpelalle.

Viiden minuutin lisäajasta huolimatta Virkiä pysyi takana ja Akatemia selvisi jatkoon.

- Pitkän aikaa onnistuttiin pitämään Virkiä siellä missä haluttiin. Lopussa kuitenkin alettiin kuskaamaan palloa ja roiskimaan turhan takia. En tiedä loppuiko meiltä jalat ottelua loppua kohti, vai mistä syöttöpelin heikkeneminen johtui, pohti Akatemian valmentaja Aki Lyyski pelin jälkeen.

- Ensimmäinen maali oli ratkaiseva. Meillä notkahti päät ja keskittyminen katkesi yhteen takaiskuun. Näitä on tullut harjoituspeleissäkin, pohti puolestaan Virkiän valmennus pelin jälkeen.

regions cup

Tuosta Kimille voittomaali, tosin tässä vaiheessa peli oli 4-0.

Kahdeksan vuotta Akatemiassa pelannut, nyt 24-vuotias  Daw Malwal pelasi vahvasti laitapuolustajana

Akatemian tulokkaat 16-vuotias Sampo Rintala ja 19-vuotias Kur Kurlual pelasivat koko pelin

15-vuotiaan veskarin Otto Puran varusteet olivat passelit hyytävään kevätsäähän

Kim Palosaari oli man of the match

4 - 3

Virkiä
(4-0)
16'MaaliSeppälä Aleksi
16'MaalisyöttöPura Otto
30'MaaliAngilo Emmanuel
30'MaalisyöttöMalwal Daw
35'MaaliPalosaari Kim
35'MaalisyöttöVanhakangas Joni
56'VaroitusLindberg Joona
58'Vaihto ulosSeppälä Aleksi
58'Vaihto sisäänHakasalo Joonas
65'Vaihto ulosPenttilä Iiro
65'Vaihto sisäänRing Sholl
74'Vaihto ulosMalwal Daw
74'Vaihto sisäänWegye Wegye
90'Vaihto ulosLindberg Joona
90'Vaihto sisäänPaloneva Lauri