Akatemia, miesten kolmonen

KPV - Sporting Kristina  1 - 1

Ykspihlaja urheilukenttä

Tasapeliksi vajaalla

Akatemian A-nuoret Harri Heiermann, Lasse Känsälä, Jouni Ahvenkoski ja Iiro Penttilä juhlivat avausmaalia torstain ottelussa Akatemia - Sporting Kristina.

Hyvä ensimmäisen jakson pallonhallinta ja painostus kohti Sporting Kristinan maalia tuotti yhden osuman ja sillä Akatemia johti tauolla 1-0. Maali syntyi pelin 41.minuutilla, kun Akatemia katkaisi Sportingin hyökkäyksen keskialueella ja Lasse Känsälä toi jalalla nopean irtautumisen vastustajasta. Jouni Ahvenkoski haistoi hienosti tilanteen ja lähti vahvaan nousuun vasemmalla. Känsälä syötti maata pitkin kovaa kohti sentteri Emmanuel Angiloa, joka päästi ovelasti pallon jalkojensa välistä Ahvenkosken juoksulinjalle. Yksin läpi -tilanteen Jouni päätti sitten hallitusti maalivahdin ohitukseen. Ansaittu johto.

Tauolla painotettiin edelleen keskittymistä erityisesti Kristinan vaarallisen Julian Tarvollin kanssa. Toisen jakson alkuun alle minuutin käynnistyksestä tuli kuitenkin harha Akatemian hyökkäykseen lähdössä. Keskusta oli auki ja sinne Marcus Landgärds sai pallon, otti rinnalla alas ja tempaisi wolleyn 20 metristä tolpan viereen. Tilaa oli liikaa, mutta kyllä pallokin lähti unelmana jalasta. 1-1.

Tasoitus kirpaisi, mutta rivit koottiin nopeasti ja haettiin uutta johtomaalia. Edustuksen juniori-ikäinen Harri Heiermann oli ottamassa pelituntumaa ja korvasi illan harjoituksen tunnin pelillä Akatemiassa. Harri vaihdettiin ulos tunnin kohdalla ja keskikentältä lähti taitoa ja liikettä. Hyökkäyksiä ei enää saatu vietyä yhtä hyvin päätyyn asti kuin Harrin rakentelulla. Tottakai rakenteluun vaikutti myös Jesse Kalliokosken punainen kortti kahdesta myöhästyneestä taklauksesta reilun tunnin kohdalla. Juuri ennen ulosajoa Akatemia oli lähellä johtomaalia. Samu Laitinen ampui vapaapotkun jälkeen lujaa rankkarialueen ulkopuolelta. Pallo otti kimmokkeen Kristinan puolustajasta ja maalivahtikin ehti sitten nostaa kätensä eteen. Rebarin sai viitosen kulmalla Kalliokoski, joka nosti pallon rimaan.

Ulosajosta huolimatta Akatemia painosti vajaallakin eikä päästänyt Sportingia jyräämään Akatemian päätyyn. Hyviä tekopaikkoja ei kuitenkaan saatu, vaikka vaihdosta tullut Oskari Saviranta hakikin pari kertaa ovelaa linjan puhkaisua. Pahimmillaan Oskari napattiin rugbyotteella ketoon.

Tasapeliin oli tyytyminen, mutta sekin riitti nostamaan Akatemian putoamisviivan yläpuolelle. Marginaalit ovat niukkoja. Siitä pitää olla iloinen, että Kristinan yhdeksän maalin norjalainen supertykki Julian Tarvoll saatiin pidettyä kurissa ja jopa turhautumaankin. Tarvollin kyynärpäät ja suu alkoivat käydä ja joku erotuomari olisi muistanut norjalaista korteillakin.

Maalintekijä Landgårds puolestaan huitaisi kyynärpäällään Niko Niemosen huulen halki ja reissulle terveyskeskukseen. Jobin postia tuli myös Joni Appelgrenin loukattua nilkkansa. Lisäksi Ahvenkoski, Känsälä ja Penttilä astuvat maanantaina armeijan palvelukseen, joten syyskierrokselle jää paljon parsittavaa.

Kevätkierroksen päätteeksi Akatemia matkaa Seinäjoelle SJK-Akatemian vieraaksi uudelle Pohjanmaan superstadionille.