30
TOU
19.30
Akatemia, miesten kolmonen

Sisupallo - KPV   3 - 2

Seinäjoki Jouppilanvuori tekonurmi

Akatemian kiri alkoi myöhään

Vielä maanantaina pelattiin Jouppiskan massakentällä. Akatemian seuraava Seinäjoen vierailu heinäkuun alussa pelataan jo taustalla näkyvällä SP-areenalla.

Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset. TP-Seinäjoen kaikkien aikojen juniori-ikäluokan, 89-ikäluokan pohjalle (kuusi pelaajaa) rakentunut Sisupallo menisi voitolla kolmosen kärkeen. Akatemialla puolestaan oli alla kaksi voittoa, joista jälkimmäinen vain kahden vuorokauden takaa. Kelikin oli enempi sellainen Ranskan EM-kisoihin viittaava +26 C ja täysin tuuleton.

Vaikka numeroista saattaisi sellaista päätellä edellinen ottelu ei painanut yhtään akatemian jaloissa. Joukkue jaksoi liikkua hyvin ja luoda tekopaikkoja. Maalipaikkoja mm. kaksi läpiajoa oli jopa enemmän kuin kotijoukkueella. Maalit kuitenkin lasketaan ja siinä Sisupallo oli etevämpi. Pelikellossa oli 8 minuuttia, kun Antti Palomäki sai laidalta täydellisen pallon juoksulinjalleen yli akatemian topparin. Palomäen jatko oli yhtä täydellinen nosto suoraan ilmasta yli viitosen viivalla olleen Aki Lyyskin.

Akatemialla oli avausjaksolla kaksi avopaikkaa tasoitukseen, mutta jakson toisen maalin teki jälleen Palomäki. Tällä kertaa akatemian hyökkäysrakentelussa tapahtui keskikentällä syöttövirhe ja Palomäki kuljetti 25 metriin, josta kova laukaus riman alle. Olihan Sisupallolla pari muutakin maalipaikkaa, mutta ei sentään jokaisesta osunut seinäjokisetkaan.

Tauolla akatemia teki kaksi vaihtoa ja vaihtoi myös pelisuunnitelmaa. Nyt alettiin ottaa ylempää kiinni ja saatiinkin koko jakson kestänyt painostus aikaiseksi. Sisupallo kuitenkin teki seuraavan maalin 70.minuutilla. Pitkät rajaheitot tiedettiin ja niihin oli varauduttu. Ehkä vaihtojen myötä kuitenkin merkkaukset jäivät epäselviksi ja Sisupallon pelaaja pääsi jatkamaan heiton päällään taaksepäin ja vaihdosta sisään tullut Matias Siukola suti takatolpalta pallon sisään.

Muutama minuutti myöhemmin Akatemia vihdoin mursi kuparisen. Vasemmalle laitapuolustajaksi vaihdettu Joni Appelgren eteni vahvasti päätyyn ja antoi puolustuslinjan ja maalivahdin väliin täydellisen syötön. Ensimmäinen akatemian pelaaja ei vielä palloon ehtinyt, mutta porrastus toimi ja Valtteri Palosaari juoksi pallon takatolpalta sisään.

Kavennuksen jälkeen paine jatkui ja pari tekopaikkaa oli ennen kuin toinenkin kavennus syntyi. Pelikellossa oli jo 90 minuuttia täyttynyt, kun Niko Niemosen keskitys pomppi puolustuksen läpi 88.minuutilla sisään vaihdetun Jesse Kalliokosken jalkoihin. Jessellä oli aikaa teputella ja sijoittaa sitten pallo maaliin ohi liigakokemustakin omaavan Luis Fernandon.

- Jos olisi ollut viisi minuuttia pitempi peliaika, oltaisiin tasoitettu, kiteytti Emmanuel Angilo osuvasti tuoreeltaan pelin jälkeen.

 Kokoonpano: Lyyski - Penttilä (Angilo), Laitinen, Tornikoski, Niemonen - Ahvenkoski, Storrank (Palosaari), Korkiakangas (Lindberg) - Palohuhta (Kalliokoski), Laitala, Känsälä (Appelgren).

Akatemian seuraava ottelu on perjantaina 10.6 Ykspihlajassa. Onkin jo aika päästä hoitamaan tekonurmilla liukutaklauksista syntyneet asfaltti-ihottumat.

   

Tilastot
Sisupallo

3 - 2

(2-0)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola