B-pojat, B-pojat Ykkönen

KPV - FC YPA  5 - 0

Santahaan keinonurmi

B poikien ykkönen käynnistyi voitolla

Vihreän takana on SM-karsintasarja, joka tuotti hyvillä kotiesityksillä 6 pistettä ja 9. sijan.

Tämä tarkoitti sitä että kausi jatkuu B-junioreiden Ykkösessä.

Ykkösen kausi pyörähti käyntiin Santahaan tekonurmella aurinkoisessa kelissä. Vastaan asettui YPA Ylivieskasta. Vastustajalle kyseessä oli kauden avaus ja Keltainen oli nälkäisenä lähtenyt hakemaan Kokkolalaisten päänahkaa.

KPV lähti otteluun 4-4-2 ryhmityksellä, keskikentän nelikon pelatessa timantin muodossa: Lelo-Artsi,Ässä,Atte,Eikka-Nikke-Axel,Osku,Jusa-Wade,Joonas.

Heti alusta alkaen Vihreä lähti liikkeelle hyvällä jalalla ja aktiivisella pelillä ja saikin heti alkuun luotua muutaman vaarallisen tilanteen vastustajan maalille. Jo alusta oli selvää että kotijoukkue on kuskin penkillä ottelussa ja peli pysyi hyvin kontrollissa eikä vastustajaa juuri päästetty pahoilla paikoille.

Ottelun avausmaali nähtiin 16 minuutilla, kun Oskari Saviranta vapautti pystysyötöllä Valtteri Palosaaren maalipaikkaan, eikä joukkueen tämän kauden ykköspyssy erehtynyt.

Wade toimi vastaavasti vapauttavan syötön antajana 24 minuutilla kun hän jatkoi Aleksi Seppälän syötön Joonas Hakasalolle joka viimeisteli varmasti kahteen nollaan.

Ja vain nelisen minuuttia edellisestä ja Riku Lelo Lun Kokan avaus tavoitti Waden, joka löysi jälleen Hakasalon ja tilanne jo 3-0.

Joukkueiden välinen tasoero näkyi ja Vihreä hallitsi peliä helpohkosti.

Ongelmia aiheutti muutaman kerran YPAn pystysyötöt nopeille laitureille, mutta nekin pystyttiin hoitamaan kunnialla. Loppuhetkillä vielä reilun tunnin kohdalla kentälle tullut Rasmus Wassborr viimeisteli kaukaa Wegye Wegyen hyvästä syötöstä, maalivahdin ollessa reilusti ulkona vastassa. Rasse tuplasi maalisaldonsa vielä viimeisellä minuutilla Saaren Eetun pohjustuksesta. Rasselta kaksi jäätävän komeaa viimeistelyä:)

Ottelu ei noussut varsinaisesti suurten klassikoiden joukkoon, mutta 3 pinnaa on kuitenkin hyvä avaus divarille ja kesä kaudelle. Jos ja Kun tavoitteena on napata SM-karsintapaikka jälleen tulevalle talvikaudelle, pitää otteluita voittaa myös vähän nihkeämmällä pelillä.

Tärkeimpinä parantamisen kohteina edelleen reagointi koko ajan pelitapahtumiin joka puolella kenttää sekä kommunikaation parantaminen. Suuta pitäisi saada auki bussimatkojen lisäksi myös kentän puolella…

Kolme pistettä takataskussa on hyvä lähteä 9.5. lauantaina pitkälle vieraspelireissulle Joensuuhun. Tavoite tuolle reissulle on selkeä; Heittää vieraspelien apina selästä ja ottaa toiset kolme pinnaa YPA pelin jatkoksi!

Varsin tasaisesti pelanneen joukkueen tähdet tällä kertaa:

*** Eikka Seppälä; Hyvää ja aktiivista kahden suunnan pelaamista laitapelaajan tontilla

** Axel Lindholm; Rohkeasti pelattavana ja hyvä liike keskialueella

* Rasmus Wassborr; Kaksi tyylikästä maalia reilun vartin kentällä olon aikana

Lisäksi joukkueen sisäiset ”kunniamaininnat” hyökkäyspään Wadelle ja Joonakselle ”tehopisteistä”, Oskulle ja Jusalle työmäärästä sekä tietysti Lelolle nollapelistä.

5 - 0

FC YPA
(3-0)
16'MaaliPalosaari Valtteri
16'MaalisyöttöSaviranta Oskari
24'MaaliHakasalo Joonas
24'MaalisyöttöPalosaari Valtteri
24'2. maalisyöttöSeppälä Aleksi
28'MaaliHakasalo Joonas
28'MaalisyöttöPalosaari Valtteri
28'2. maalisyöttöLelo Lun Koka Riku
63'Vaihto ulosHakasalo Joonas
63'Vaihto ulosBurdel Arnaldo
63'Vaihto sisäänWegye Wegye
63'Vaihto sisäänWassborr Rasmus
68'VaroitusIhalainen Jusa
70'Vaihto ulosBiskop Nicholas
70'Vaihto sisäänSkog Robin
75'MaaliWassborr Rasmus
75'MaalisyöttöWegye Wegye
75'Vaihto ulosIhalainen Jusa
75'Vaihto sisäänAlavesa Jomi
79'MaaliWassborr Rasmus
79'MaalisyöttöSaari Eetu
80'Vaihto ulosLindholm Axel
80'Vaihto sisäänPeuraharju Eetu
80'Veikkaustähdet *Wassborr Rasmus
80'Veikkaustähdet **Lindholm Axel
80'Veikkaustähdet ***Seppälä Aleksi