29
TOU
18.30
Akatemia, Miesten kolmonen

HBK - KPV   2 - 3

Kruunupyy keskuskenttä

Vahva peli Kruunupyyssä toi voiton

Akatemialta saatiin vahva näyttö perjantaina Kruunupyyssä, kun joukkue voitti ansaitusti HBK:n 3-2 (2-1). Kuvassa vasemmalla oleva Daw Malwal tuurasi uudella paikallaan puolustajana. Joona Lindberg teki ratkaisumaalin, Lasse Känsälä ensimmäisen maalin ja Jere Kentalalta vahvaa pelaamista oikealla sivustalla läpi ottelun.

Maaliskuun lopun harjoitusottelussa akatemia oli saanut Kokkolassa kylmää kyytiä HBK:lta luvuin 2-5. Tuolloin nuo luvut olisivat voineet olla vieläkin rumemmat. Kolmosessa HBK oli pelannut ennen perjantaita neljä ottelua tappioitta, joten odotukset olivat hankalasta pelistä.

Kaatosade kasteli kentän ennen pelin alkamista, mutta itse ottelu saatiin viedä läpi lähes ihanteellisissa olosuhteissa. Tuosta maaliskuun harjoitusottelusta oli nyt otettu hienosti opiksi. Myös HBK:n pelitapaan osattiin nyt varautua paremmin. Tällä kerralla huolehdittiin mainiosti kenttätasapainosta kärjen prässipelin juurikaan siitä kärsimättä. Vielä maaliskuussa keskikentällä oli ammottavia aukkoja, joista HBK pallonryöstön jälkeen tilanteensa rakensi. Nyt välit pysyivät riittävän tiiviinä ja myös selustan tapahtumia osattiin seurata.

Puolustukseen tuli pientä säätöä erinäisten poissaolojen myötä. Daw Malwal pääsi tällä kerralla laitapuolustajaksi, kun veljekset Mäki (Tony ja Tatu) hoitivat keskustan. Keskikentän keskustassa 18-vuotiaat Lasse Känsälä ja Joona Lindberg hoitivat hyökkäävämpää roolia ja hieman kokeneempi (24-v) Joni Vanhakangas vahti pohjan pelaamisen. Kärjessä kolmikko Jonathan Tynkkynen, Mikko Laitala ja Jere Kentala pitivät huolen, ettei HBK päässyt avaamaan peliään ilmaiseksi. Myös omissa hyökkäyksissä kolmikko huolehti siitä, että HBK:n puolustuksella riitti kiireitä.

Ottelu oli alusta lähtien akatemian komennossa. Jo avausjaksolla maalipaikkoja oli useampaankin kuin kahteen osumaan. Oli pienestä kiinni ettei läpiajoja tullut useampiakin. Jo 7.minuutilla Joona Lindberg antoi määrämittaisen syötön pystyyn ja Lasse Känsälä karkasi keskeltä ja ehti tuikata pallon juuri ennen vastaan tulevaa HBK:n veskaria. 1-0. Vain viisi minuuttia myöhemmin HBK tasoitti onnekkaasti. Kova kaukolaukaus kääntyi pelaajaruuhkassa jonkun selästä oikealle ja tietenkin "suoraan lapaan" täydellä vauhdilla juoksevalle Martin Prestille. Ja kun askeleet sopivat täydellisesti kiskaisi Prest suoraan ilmasta voimalla tyhjään kulmaan.

Akatemia ei maalista masentunut ja käänsi peliä puolikentästä kohti HBK:n päätyä. Paitsioita ja muita läheltä piti tilanteita oli useita. palkinto tuli lopulta 39.minuutilla. Mikko Laitala pelattiin oikealta laitaan, missä mies karisti HBK:n puolustajan taakseen ja laittoi maata pitkin oikean kis kis syötön maalin eteen. Vasemmalta keskelle syöksynyt Jonathan Tynkkynen tuikkasi pallon sisään taas yllätetyn maalivahdin nenän edestä.

Toinen jakso oli hyvin samanlainen kuin ensimmäinen. HBK yritti tiukasti tasoitusta, mutta ei oikein saanut vaarapaikkoja akatemian maalille. Joitakin vapaapotkuja keskikentältä jäi pomppimaan maalille ja joitakin haastoja laidoilta, mutta mv. Aki Lyyskille asti ei oikein palloja saatu torjuttavaksi. Akatemia sen sijaan sai hyviä pistoja HBK:n puolustukseen. Puolittaisia läpiajoja ja vaarallisilta näyttäneitä hyökkäyksiä, mutta ei kuitenkaan lisää tulosta.

Vasta viimeisellä kympillä tapahtui tulostaulullakin. Kokenut Mattias Ainasoja kalasti helpon vapaapotkun 25 metristä aika lailla keskeltä. Jonatan Ainasoja ampui varsinaisen muulinpotkun ohi kahden miehen muurin ja pallo tolpan kautta sisään. Hieman jo heräsi pelkoa, että noinko taas tämäkin peli kääntyy kuten kevään peleissä niin moni aikaisempi.

Akatemia kuitenkin vastasi huutoon ja teki sen voisiko sanoa ansaitun voittomaalin. Lasse Känsälä ja Jere Kentala pelasivat vahvasti oikealla. Kentala ei kuitenkaan päässyt kuljettamaan ohi puolustajasta vaan tuikkasi maata pitkin pilkun takamaastoon hiipineelle Joona Lindbergille. Joonalla riitti kylmänviileää malttia sijoittaa pallo kovalla sisäsyrjän laukauksellaan maata pitkin takatolpan juureen. Juuri sinne, mihin todelliset maalintekijät pallon tuollaisissa tilanteissa sijoittavat.  

Hyvä peli ja tällä kerralla myös hyvä tulos.  

 

Tilastot
HBK

2 - 3

(1-2)
8'MaaliKänsälä Lasse
8'MaalisyöttöLindberg Joona
39'MaaliTynkkynen Jonatan
39'MaalisyöttöLaitala Mikko
84'MaaliLindberg Joona
84'MaalisyöttöKentala Jere

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola