Helmariliigassa 3. kierrokselle
D11-tytötJulkaistu: 03.03.2024 17.05

T13 Helmariliigan ensimmäinen kierros pelattiin Vaasassa 23.1. Ensimmäisessä tuplapelissä vastaan asettui WFA, joka hallitsi peliä ensimmäisen vartin ihan mielinmäärin. Ilman Milan upeita torjuntoja oltais hävitty tämä peli, mutta onneksi Mila ja muu puolustus piti meitä (taas) pystyssä ja Hilda täräytti pisteisiin tarvitun maalin. Toisessa osaottelussa oltiiin vähän paremmin pallossa mutta ei saatu maalia joten pisteet tästä jakoon.

Toinen peli SeMiä vastaan oli jotenkin tosi nihkeää ja rentous loisti poissaolollaan. Laukaukset ottelussa meille reilulla erolla mutta laatua puuttui sillä ensimmäinen osa päättyi 0-0. Toisessa osassa koko turnauksen sinnikkäästi raatanut Mette taisteli pallon maaliin joten siitä onneksi 3 pistettä kotiin.

Viimeisessä pelissä vastaan asettui tuttu Sporting Kristina / Laihian Luja YJ. Jos oli ollut maalinteko vaikeaa meillä niin oli muillakin, ja tasaisessa lohkossa vielä kaikki oli mahdollista. Eka puoliaika oli tiukkaa vääntöä mutta Iiriksen mahtava laukaus Meten hienosta esityöstä toi pisteet meille. Viimeisellä puolikkaalla vastustajalla vähän loppui pelikuntoiset pelaajat ja päästiin jo 3-0 johtoon kunnes meidän nolla rikottiin pari minuuttia ennen loppua.

Tiivis puolustus toi pisteet Vaasasta kotiin, etenkin Isla, Emilja ja Enna tekivät upeaa tiimityötä taas kerran ja Mila loisti viimeisenä lukkona. Lohkovoitolla Helmariliiga jatkui siis jo 2 vk päästä! 1. kierroksen tulokset täällä.

2. kierros pelattiin ke 7.2. Porissa, jonne matkustettiin jo edellisenä iltana. Pelasimme lohkossa Länsi jatko 1A, josta oli mahdollisuus jatkaa 3. kierrokselle. Jatkoon Porista selvisivät lohkovoittajat ja parempi kakkonen. Tiesimme että taso on jo kova, ja jatkopaikka vaatii täydellisen onnistumisen.

Ekassa pelissä vastaan asettui aina kova FC Nokia. Peli alkoi hyvin ja alussa jopa hallittiin mutta kun ei saatu paikoista maalia niin hallinta siirtyi vastustajalle, joka hyödynsi omat maalipaikkansa tehokkaasti. Kahta ylärimaa lähemmäksi ei maalia päästy eli tämä vastustajalle 0-2. Puoliajalla tulos nollattiin ja kaikki oli taas mahdollista mutta meidän peli oli aika lamaantunutta ja halutonta, ja vastustaja oli taitava ja liikkuva, peli 0-2 Nokialle eikä jossiteltavaa jäänyt.

Lyhyen tauon jälkeen piti löytää uusi pelivire Länsi A:ta vastaan ja peli olikin paljon pirteämpää. Ekaa puoliaikaa hallittiin selvästi mutta maaleja syntyi vain yksi, tästä kuitenkin tärkeät 3 pistettä. Toiseen osaan Länsi A vaihtoi koko kentällisen ja vastaan tulikin ihan eri joukkue ja jouduttiin aikamoiseen myllyyn. Oltiin jo 0-2 tappiolla mutta päätettiin ettei helpolla luovuteta. Lopussa nostettiin painopistettä selvästi ja niin vain venyttiin 2-2 tasapeliin viimeisen sekunnin maalilla!

Tässä vaiheessa näytti melko selvältä että jatkopaikka on karannut, vasta 4 pistettä kasassa 4 pelin jälkeen mutta hyvän pelin jälkeen kaikki olivat kuitenkin paremmalla mielellä. Kävi kuitenkin niin onnellisesti että B-lohkossa pelattiin niin monta tasapeliä, että täydet 6 pistettä viimeisestä otteluparista saattaisi kuitenkin riittää jatkopaikkaan parempana kakkosena ellei meitä edellä ollut Länsi A onnistuisi viemään täyttä pistepottia Nokialta.

Viimeisessä ottelussa vastassa oli 1. kierrokselta tuttu WFA jonka kanssa pelattiin erittäin tiukat ja kovatempoiset pelit Vaasassa. Tytöille ei jatkopaikan mahdollisuudesta kerrottu, vaan vain nautittiin viimeisestä pelistä. Ja ehkä juuri siksi peli oli rentoa ja iloista ja yhtäkkiä kaikki onnistui! Ensimmäinen puoliaika 4-0 ja toinen 3-0! 2. kierroksen tulokset täällä.

Joukkue aloittin myös oman MVP-palkinnon (Most Valuable Player) kierrättämisen. Kauaa ei palkinto yhdellä omistajalle ole kun joka pelissä valittiin MVP mutta ajatushan on tärkein…

• 1.peli: MVP Enna Tastula
  • 2.peli: MVP Mette Ketola
  • 3.peli: MVP Hilda ”Tykki” Santalo
  • koko päivä: MVP Emilja Kentala

Parempana lohkokakkosena jatkamme 3. kierrokselle Eerikkilään elokuussa!