27
HEI
19.00
Akatemia, Länsi kolmonen

SIF - KPV Akatemia   1 - 1

Sundom Arena

Akatemialle piste Sundomista

Akatemia palasi Kolmosen otteluihin pienen tauon jälkeen maanantai-iltana, kun joukkue kohtasi vieraskentällä Sundom IF:n. Pienehköllä ja epätasaisella nurmialustalla pelattu ottelu päättyi loppujen lopuksi tasatulokseen 1-1 (0-1). Akatemian maalin iski aivan ensimmäisen puoliajan lopulla keskikentän Axel Lindholm.

Maanantain kamppailu Akatemian ja Sundomin välillä ei mitään varsinaisia jalkapalloilullisia hienouksia tarjonnut. Sen sijaan pienehkö ja epätasainen Sundom Arenan pelialusta toi oman lisämausteensa otteluun ja kaksinkamppailuja nähtiin paljon ja ympäri kenttää. Iso osa näistä kääntyi Akatemian kannalta väärään suuntaan ja kotijoukkue pääsikin usein voittamansa kaksinkamppailun jälkeen kääntämään peliä todella suoraviivaisesti kohti Akatemian päätyä.

- Kentällä ei oikein ollut mitään mahdollisuutta pelata haluamallamme tavalla sen verran epätasainen se oli. Sen lisäksi Sundomin kohtuu aggressiivinen ja suoraviivainen pelitapa ajoi meidän aika ajoin epämukavuusalueellemme. Plussat toki pelaajillemme siitä, että pystyimme olosuhteisiin ja vastustajan antamaan paineeseen sopeutumaan hyvin ja jokainen pelaaja laittoi kyllä itsensä likoon joukkueen edestä, Tuntui että peli oli yhtä kaksinkamppailua, mutta olosuhteista on turha narista sillä ne olivat molemmille samat, Akatemian valmentaja Aki Lyyski kertoo.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä molempinen yrittäessä päästä vuoronperään ns. pelin päälle. Sundom pystyi voittamiensa kaksinkamppailujen avulla luomaan jonkinlaista painetta Akatemian päätyyn, mutta topparipari Noa Lehtonen - Elias Mikkola johdolla Akatemian puolustuspelaaminen oli kaikinpuolin mallikasta. Akatemiakin pystyi ajoittain luomaan tilanteenpoikasta kotijoukkueen maalille ja varsinkin vasemmalla laidalla pelannut Pietro Kytölaakso oli usein piikkinä kotijoukkueen puolustuksen lihassa. Ikävä kyllä "Pietun" antamat keskitykset eivät aivan löytäneet maalinedustalla päivystäneitä pelikavereita.

Sundom sai isoimman osan ensimmäisen jakson paineestaan aikaan joko kulmapotkujen, sivuvapareiden tai pitkien sivurajaheittojen kautta. Kotijoukkueen Kevin Storfors nimittäin linkosi pallon lähes poikkeuksetta aina rankkaripisteelle saakka. Ihan ensimmäistä heittoa lukuunottamatta nämä kuitenkin putsattiin Akatemian pelaajien toimesta poikkeuksetta kauas omasta maalista.

- Tiedettiin että Sundom on vahva erikoistilanteissa ja että varsinkin Storforsin sivurajaheitot ovat heille vaarallinen ase. Käytiin niitä läpi sunnuntain viimeistelyharjoituksissa ja ne pystyttiin puolustamaan ilman isompia ongelmia. Ensimmäisessä heitossa pallo jäi vähän elämään rankkarialueelle, mutta muuten oltiin ensimmäisinä palloissa ja irtopallotkin voitettiin ihan hyvällä prosentilla. Hyvä että omassa boxissa olimme vahvoja kaksinkamppailuissa, kun muualla ne järkiään hävisimme, Lyyski toteaa.

Ottelun avausmaali nähtin kun pelikello oli ehtinyt 43. minuutin kohdalle. Akatemian Valtteri Palosaari sekä Samu Laitinen katkaisivat yksissä tuumin kotijoukkueen hyökkäyksen ja pallo pelattiin Santeri Mäkiselle. Mäkinen kuljetti palloa hetken ja vapautti pystyynjuoksun tehneen Axel Lindholmin puolittaiseen läpiajoon. Lindholm malttoi vielä mielensä ja petasi pallon mukaan ehtineelle Pietro Kytölaaksolle, joka oli nokikkain SIF-veskari Anton Fagerströmin kanssa. "Pietun" yrityksen Fagerström pelasti oikea-aikaisella vastaantulollaan, mutta korkealle nousseen paluupallon Lindholm puski verkon perukoille.

Toinen puoliaika alkoi hyvin pitkälti samoissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. Pallo ei oikein tuntunut viihtyvän kummankaan joukkueen hallussa pitkiä pätkiä ja oudot pomput sekä lukuisat kaksinkamppailut väritivät peliä kauttaaltaan. Enimmäkseen pallo viihtyi keskialueella, joskin on rehellisyyden nimissä sanottava että sieltä se nykäistiin harva se kerta Akatemian päätyyn, missä Sundomin kärkiparina pelannut Richie Dorman - Alexander Kronholm olivat isoimpana uhkana. Sundom ei kuitenkaan saanut mitään yltiövaarallista aikaan, kunnes se sai kulmapotkun ottelun 58. minuutilla. Kulma pelattiin lyhyenä ja pallo toimitettiin taka-alueelle mistä Ville Kukkanen jatkoi sen lähietäisyydeltä ohi Akatemian maalilla pelanneen Miika Töyräksen.

- Harmittava tasoitusmaali. Puolustettiin tätä lukuunottamatta kulmapotkutkin esimerkillisesti, mutta nukahdettiin tasoitusmaaliin johtaneessa kulmassa täysin ja useampikin pelaaja seurasi merkattavansa sijaan palloa. Aika klassinen lyhyen kulman kuvio ja aika klassinen nuoren joukkueen nukahtaminen. Toivottavasti tästä opittiin jotain, Lyyski pohtii.

Ottelun loppua kohden Akatemialle alkoi löytyä tiloja myös keskustan kautta pelaamiseen, sillä Akatemian tavoin rajusti hommia tehneen kotijoukkueen jalka alkoi painamaan ja joukkueen muoto venymään. Mitään yltiövaarallista ei Akatemiakaan saanut aikaan, vaikka hyviä palloja pystyttiinkin maalinedustalle laidoilta pelaamaan. Lähimmäksi maalia pääsivät Akatemiasta Aleksi Kangasvieri, jonka laukaus rankkarialueen sisältä blokattiin kulmaksi sekä Pietro Kytölaakso, joka pääsi taka-alueelta ampumaan hyvän hyökkäyksen päätteeksi. "Pietun" laukauksen tielle ehti kuitenkin SIF-molari Fagerström. Vielä ihan ottelun lopussa Fagerström joutui venymään Noa Lehtosen vapaapotkun tielle ja sitä seuranneen kulman kotijoukkue sai muutaman pompun jälkeen purettua turvallisemmille alueille.

- Ehkäpä meillä oli maalipaikkoja muutama enemmän, mutta kyllä tasapeli on mielestäni täysin oikeutettu tulos. Oli siinä kotijoukkueellakin hetkiä jolloin he olisivat voineet jonkin erikoistilanteen kautta tehdä maalin. Ja niin oli toki meilläkin, mutta tänään näin. Tämä peli toi meille taas arvokasta oppia ja kokemusta siitä että miesten sarjoissa fyysinen pelaaminen on ihan eri luokkaa kuin mihin suurin osa pojista on tottunut. Iloinen olen siitä ettei alettu peruuttelemaan, mutta kyllä meillä on tuolla saralla vielä todella paljon opittavaa, Lyyski summaa.

Akatemia jatkaa otteluitaan jo tulevana torstaina kun se matkustaa Korsnäsiin paikallisen Korsnäs FF:n vieraaksi. Näin ollen kovat ottelut Akatemian osalta saavat jatkoa jo muutaman päivän päästä, eikä luvassa ole yhtään maanantaita helpompi ottelu.

- Huomenna palautellaan ja keskiviikkona käännetään katse torstain otteluun. Tänään jouduttiin vaihtamaan mm. Jaakko Juvila pois loukkaantumisen vuoksi, tarkistetaan hänen sekä muutaman muun pelaajan tilanne silloin. Saatiin vaihdoista hyvin energiaa kentälle Aleksi Seppälän, David Mamerin sekä Mikko Rinteen muodossa ja vielä jäi muutama pelimies käyttämättäkin. Eli kyllä meillä vaihtoehtoja on, Lyyski päättää.

Akatemian kokoonpano:

Miika Töyräs, Jaakko Juvila (31. Aleksi Seppälä), Samu Laitinen, Noa Lehtonen, Elias Mikkola, Mikael Nisula (81. Mikko Rinne), Santeri Mäkinen, Axel Lindholm, Pietro Kytölaakso, Aleksi Kangasvieri (71. David Mamer), Valtteri Palosaari

Tilastot
SIF

1 - 1

(0-1)
43'MaaliLindholm Axel
58'MaaliKukkanen Ville

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola