Akatemia, Harjoitusottelut 2019

KPV Akatemia - JBK  3 - 1

Kipparihalli

Akatemia kaatoi JBK:n

Akatemia kohtasi perjantai-iltana naapurikaupungista Pietarsaaresta Kokkolaan saapuneen JBK:n. Sarjatasoa ylempänä pelaava pietarsaarelaisnippu joutui poistumaan Kippari Hallista tappio niskassaan, sillä Akatemia voitti ottelun hyvän esityksen jälkeen luvuin 3-1 (2-1).

Akatemialla oli mukana kokoonpanossaan kolme pelaajaa edustusjoukkueesta. Timo Rauhala, Patrik Poutiainen sekä Benno Hanslian vetivät jokainen peipaitaa päällensä ensimmäistä kertaa sitten viime kauden jälkeen. Hanslianin kohdalla tauko on ollut vielä pidempi. Jokainen heistä pelasi hyvällä asenteella joukkueen eteen uhrautuen. Ikävä kyllä polvivaivoista toipumassa olevasta kolmikosta Poutiainen jouduttiin vaihtamaan pois jo ensimmäisen jakson puolivälin jälkeen, kun polvi kipeytyi uudelleen.

Ottelun alkutahdit määräsi hyvällä rytmillä otteluun lähtenyt Akatemia. JBK:lla oli suuria vaikeuksia päästä pois omalta alueeltaan kontrolloidusti. Akatemia liikutti palloa aktiivisesti ja varsinkin oikealta laidalta päästiin useammankin kerran hyökkäämään vaarallisesti kohti JBK:n maalia. Ensimmäistä maaliakaan ei tarvinnut kovin pitkään odotella, sillä viiden minuutin pelin jälkeen kolahti ensimmäisen kerran. Akatemia riisti keskialueella pallon ja Axel Lindholm avasi pelin vasemmalle, mistä Aleksi Seppälä pelasi pallon ensimmäisellä kosketuksella Sampo Rintalalle JBK:n puolustuslinjan selustaan. Rintala pääsi puolittaiseen läpiajoon ja JBK:n puolustajan estelyistä huolimatta laukoi pallon takanurkkaan,

Maalin jälkeen ote siirtyi entistä vahvemmin Akaremialle, eikä vierasjoukkue JBK oikein kyennyt luomaan minkäänlaista uhkaa Akatemian puolustukselle. Hanakasti vastustajaan kiinni iskenyt Akatemia sai monta pallonriitoa jo syvällä JBK:n alueella ja pääsi näin kontraamaan jo aikaisessa vaiheessa.

Seuraava maali syntyi reilun parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Oikealla laidalla pelannut Benno Hanslian pääsi murtautumaan vastustajan rangaistusalueelle hyvän Poutiaisen esityön jälkeen. Hanslian siirsi pelivälineen maalinedustalla vapaana olleelle Wegye Wegyelle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin ja lukemiksi 2-0.

Kaiken kaikkiaan Akatemialla oli ensimmäisen puolen tunnin aikana monta hyvää maalintekopaikkaa, joista suurin osa oli myös tulosta hyvästä pallon liikuttamisesta. Jakson loppua kohti myös JBK pääsi hieman enemmän mukaan peliin ja pystyi luomaan painetta Akatemian päätyyn. Vierasjoukkue pystyikin kaventamaan ottelun tilanteeksi 2-1 oikeastaan ensimmäisestä maalipaikastaaan. Akatemia menetti pallon hieman turhaan keskialueella ja JBK:n laitahyökkääjä pelattiin läpiajoon. Läpiajoa seurasi komea nosto yli maalissa hyvin pelanneen Otto Puran ja näin taukotilanteeksi 2-1.

Toiseln puoliajan alku oli Akatemialle hieman haastavampi sillä JBK aktivoitui huomattavasti varsinkin prässipelaamisessa. Toisaalta Akatemian oma pelaaminen oli hieman kadoksissa ja lievä hätäily pelinavaamisessa aiheutti ongelmia. JBK saikin luotua muutaman puolittaisen maalintekopaikan Akatemian päätyyn, mutta kotijoukkue kesti nämä muutaman hyvän torjunnan tehneen Puran johdolla.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi hieman ennen tunnin täyttymistä. Aktiivisesti peliin osallistunut Benno Hanslian sai pallon laidallaan, leikkasi keskeen ja vapautti oikea-aikaisen pystyjuoksun tehneen Wegye Wegyen läpiajoon. HIeman pieneen kulmaan ajautunut "Watse" täräytti pallon aivan maalin takatolpan juureen, eikä JBK-veskarilla ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia torjua laukausta.

Lopussa Akatemia pääsi jälleen pelin rytmiin kiinni ja pystyi pitämään JBK:n poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Myös lisämaaleihin oli omat paikkansa, mutta tällä kertaa enempää maaleja ei ottelussa nähty. Aktiivisesti pelannut Akatemia sai pelaajavaihdoillaan tarpeeksi tuoreita jalkoja kentälle ja pystyi todellakin haastamaan sarjatasoa ylempänä pelaavan vastustajansa niin fyysisesti kuin teknisestikin. Jokainen kentällä ollut pelaaja teki sitoutuneesti töitä joukkueen eteen ja vaihdosta kentälle tulleet pelaajat toivat jokainen oman lisänsä pelaamiseen.

Aktiivisesti läpi talven harjoitellut Akatemia jaksoi liikkua ja tehdä töitä koko 94 minuuttia kestäneen ottelun läpi, osalla pelaajista juoksumäärät nousivat varmasti ihan kansainväliselle tasolle. Tästä huolimatta tuntui että sarjatasoa ylempänä pelannut vastustaja oli nimenomaan se joukkue, jolta loppui bensa ottelun tuoksinnassa. Kuitenkaan tästäkään ottelusta ei saa ainoatakaan sarjapistettä ensi kesälle, eli työt jatkuvat normaalisti.

Akatemian seuraava ottelu on jo oven takana, sillä lauantaina 30.3 Kokkolaan saapuu III-divariin noussut NIK.

3 - 1

JBK
(2-0)
6'MaaliRintala Sampo