Akatemia, Kolmonen

NIK - KPV Akatemia   1 - 7

Nykarleby, Skogsvallen

Akatemialle komea voitto

Akatemia jatkoi Kolmosen otteluitaan tiistaina Uudessakaarlepyyssä, kun vastaan asettui sarjanousija NIK. Kevään kohtaamisessa kärsitty tappio kuitattiin komeasti vieraskentällä ja loppulukemiksi kirjattiin Akatemian voittolukemat 1-7 (1-4). Akatemian maalareina kunnostautuivat kahdesti osunut Kur Kurlual, Tobias Wentin, Sampo Rintala, Maxim Gussev sekä Oskari Ojala. Yksi Akatemian maaleista merkittiin omaksi maaliksi.

Pari - kolme edellistä ottelua hieman vaisusti esiintynyt Akatemia lähti otteluun hyvällä liikkeellä sekä työteliäällä asenteella. Kotijoukkue NIK joutui ensimmäisen puolituntisen aikana melkoiseen pyöritykseen ja saa olla sinällään tyytyväinen että pysyi vauhdikkaasti pelanneen vierasjoukkueen mukana jollakin tavalla. Hyvin hyökännyt ja aggressiivisesti puolustanut Akatemia ei nimittäin juuri kotijoukkueelle sanan sijaa ottelun alkupuoliskollakaan antanut.

Rallivaihteen päälle pistänyt Akatemia avasi ottelun maalihanat jo 4. peliminuutilla, kun Sampo Rintala pamautti läpiajonsa päätteeksi pallon aivan yläriman alle, eika toivottoman tehtävän edessä ollut NIK-veskari Jonas Edström voinut Rintalan laukaukselle yhtään mitään. Komean esityön maaliin tekivät Joni Appelgren sekä Wegye Wegye.

Akatemian johtomaalin jälkeen kotijoukkue oli lähellä tasoitusta kun Thomas Kula antoi hyvän sivuvaparin maalille, mutta Akatemian maalilla pelannut Riku Lelo Lunkoka venytti itsensä kierteisen pallon tielle ja Akatemia selvisi tilanteesta kulmapotkulla. Tämän jälkeen kentällä olikin oikeastaan vain yksi joukkue, sillä Akatemia vyörytti hyökkäyksiään toistuvasti kohti NIK:n maalia ja iski surutta vastustajan selustaan. Ennen vartin täyttymistä Akatemialla ollisi voinut olla hyvinkin tehtynä jo neljä maalia, mutta Rintalan, Kurlualin ja Gussevin maalipaikat eivät tuottaneer tulosta.

Akatemia tuplasi johtonsa loppujen lopuksi ottelun 20. minuutilla. Wegye Wegye kaadettiin sivurajan tuntumassa ja vierasjoukkueelle tuomittiin vapaapotku. Tobias Wentin lähetti laadukkaan pallon kohti maalia ja ruuhkan keskellä pallo otti kimmokkeen kotijoukkueen pelaajasta painuen maaliin asti. Osuma merkittiin omaksi maaliksi.

Kauaa ei Akatemian tarvinnut odotella kolmattakaan osumaansa, sillä edellisestä osumasta ehti kulua ainoastaan neljä minuuttia ja Kur Kurlual iski illan ensimmäisensä sekä samalla Akatemian kolmannen osuman. Kurlual viimeisteli osuman lähietäisyydeltä.

Kotijoukkue pääsi Akatemian kolmannen osuman jälkeen hieman enemmän mukaan peliin ja sai luotua välillä jonkinlaista painetta Akatemian päätyyn. Reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen se myös onnistui maalinteossa, kun Akatemian pallonmenetys kostautui. Alfons Häggblom pelasi pystysyötön jälkeen pallon takaviistoon Mika Pitkäselle ja Pitkänen ampui pallon maalin takanurkkaan ohi "Lelon".

Vielä ennen taukoa Akatemia alkoi ratkoa ottelua, sillä kotijoukkueen puolustuksen hölmöiltyä Kur Kurlual karkasi läpiajoon, kiersi maltilla vastaan syöksyneen Edströmin ja sijoitti pallon varmasti tyhjään maaliin. Maali syntyi kolmisen minuuttia ennen puoliaikaa ja käytännössä naulasi ottelun Akatemialle, sillä toisella jaksolla kotijoukkue ei ajoittaisesta pallonhallinnastaan huolimatta saanut missään vaiheessa minkäänlaista loppukiriä aikaiseksi.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen tapaan Akatemian hallitessa peliä suvereenisti, Puoliajalta Kurlualin tilalle tullut Santeri Mäkinen toi mukavasti lisää liikettä Akatemian pelaamiseen ja oli vaarallinen hyökkäyspäässä terävällä liikkumisellaan. Sen lisäksi "Santtu" oli myös erinomainen puolustussuuntaan riistäen pallon vastustajalta useamman kerran.

Toisen jakson ensimmäisen vartin aikana Akatemia pystyi luomaan muutaman hyvän maalipaikan, mutta Sampo Rintalan, Wegye Wegyen sekä Tobias Wentinin yritykset eivät tuottaneet lisäosumia. Pelaaminen oli mallikasta kautta linjan ja pallo liikkui pelaajalta toiselle siihen tahtiin että lisäosumia osattiin kumminkin odottaa. Akatemia pystyi hyökkäämään jokaiselta kolmelta kaistalta koko joukkueen voimin ja menetyksen jälkeen jokainen pelaaja hoiti puolustusvelvoitteensa tunnollisesti.

Lopullisen nitin kotijoukkueen verkkoon iski myös edellisessä ottelussa osunut Oskari Ojala. Maxim Gussev sekä Tobias Wentin pyörittivät pelin auki oikelta laidalta ja Wentin tarjoili maalille nappikeskityksen. Keskitykseen ehti ensimmäisenä vasemmalta laidalta kaventanut "Kahi", joka puski pallon lähietäisyydeltä verkkoihin.

Paljon kaksinkamppailuja sisältänyt ottelu sai hieman ikävän lisämausteen kymmenisen minuuttia ennen loppua. Aktiivisesti liikkunut Santeri Mäkinen haastoi hienosti sivurajan tuntumassa Sergei Kalininin ja pääsi puolustajan etupuolelle sekä pienelle karkumatkalle sivurajalta kohti maalia. Vaikka Kalinin alapuolella oli tilanteessa vielä kaksi kotijoukkueen pelaajaa, päätti hän taklata törkeästi takaapäin Mäkistä jaloille. Tämän järjettömän vahingoittamisyrityksen lopputulemana oli Akatemialle rankkari ja Kalinin katseli taklauksestaan täysin ansaitusti punaista korttia.Tuomitun rankkarin ampui varmasti maaliin toisessa ottelussa peräkkäin "Piipa" Wentin.

Akatemia iski ottelussa vielä kertaalleen. Pelattiin jo erotuomarin antamaa lisäaikaa, kun edustusjoukkueesta mukana ollut kaksikko Honar Abdi - Maxim Gussev iski ottelulle päätöslukemat. Hyvin peliä avannut "Honda" nousi mukaan tukemaan hyökkäystä ja pelasi komealla nostolla Gussevin läpiajoon. Pieneen kulmaan ajautunut Gussev malttoi kiertää vielä maalivahdin ja sijoittaa loppulukemat melkeinpä nollakulmasta.

Kokonaisuudessaan Akatemia oli joukkueista selkeästi parempi ja ennen kaikkea yhtenäisempi. Hyvällä työmoraalilla varustettu vierasjoukkue vei ottelua pääsääntöisesti alusta loppuun saakka ja näin ollen lopputulos oli ansaittu. Vaikka maaleja tehtiin määrällisesti paljon, niin ei lukemissa kumminkaan mitään ylimääräistä ole, sillä sen verran myös avopaikkoja hukattiin.Vastustajan kunniaksi pitää todeta se, että kotijoukkue yritti ottelussa loppuun saakka eikä Akatemia saanut ottelussa mitään ilmaiseksi.

Kokonaisuudessaan aktiivisesti pelannut Akatemia sai onnistumisia isolla rintamalla ja tyytyväisyys esitykseen oli luettavissa useammankin pelaajan kasvoilta ottelun jälkeen. Maalintekijöiden lisäksi kapteeninnauhaa kantanut Oskari Saviranta oli mainiolla pelipäällä. Jälleen väsymättömästi joukkueen eteen töitä tehnyt "Osku" näytti omalla esimerkillään muille mallia joukkueelle pelaamisesta. Myös oikealla laidalla pelannut Valtteri Palosaari oli pirteä ja pelasi yhden kauden parhaista peleistään.

Akatemia pääsee voiton myötä mukavista asetelmista perjantaina pelattavaan paikalliskamppailuun KPS:aa vastaan, silloin taistellaan kolmen sarjapisteen lisäksi myös kaupungin herruudesta.

Akatemian kokoonpano:

Riku Lelo Lunkoka, Tatu Mäki (75. Emil Uski), Valtteri Palosaari (77. Atte Rönkä) Joni Appelgren, Honar Abdi, Oskari Saviranta, Tobias Wentin, Maksim Gussev, Sampo Rintala (73. Oskari Ojala), Wegye Wegye (60. Axel Lindholm), Kur Kurlual (46. Santeri Mäkinen).

NIK

1 - 7

(1-4)
4'MaaliRintala Sampo
24'MaaliKurlual Kur
42'MaaliKurlual Kur
74'MaaliOjala Oskari
80'MaaliWentin Tobias