Akatemia, Harjoitusottelut 2019

KPV Akatemia - PK-37, Iisalmi  2 - 2

Kipparihalli

Akatemia tasapeliin

KPV Akatemia sai sunnnutai-iltapäivänä hyvän testin, kun sarjaporrasta ylempänä pelaava Iisalmen PK-37 kävi vierailulla Kokkolassa.Ottelu päättyi vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen 2-2 -tasatulokseen. Puoliajalle mentäessä vierailija PK-37 johti kamppailua maalein 1-2.

Kamppailu käynnistyi KPV-merkkisesti sillä ensimmäisen 20 minuutin ajan Akatemia oli käytännössä koko ajan kuskin paikalla ja pystyi pitämään palloa ongelmitta ja näin ajamaan vieraat puolustuskannalle. Akatemian pallonhallinta ei kuitenkaan tuottanut kovinkaan montaa huippuvaarallista maalintekopaikkaa, vaikka taululla olisi puoliajalle mentäessä voinut olla hyvinkin erilaiset lukemat.

Ottelun avausmaali näki päivänvalon jo ottelun 3. minuutilla. Hyvän syottöyhdistelmän päätteeksi edustusjoukkueen lainapelaajista Jessy Mena vapautti pystyjuoksuun pyrähtäneen Valtteri Palosaaren läpiajoon ja "Vade" pamautti toisella kosketuksellaan pallon iisalmelaisten maaliin. Maalin jälkeen Akatemia jatkoi painostamistaan, mutta lisämaaleja Akatemian toimesta nähty. Muutamia maalipaikkoja Akatemialle siunaantui, mutta Menan, Palosaaren tai erikoistilanteissa maalille nousseen Oskar Ylimäen yritykset eivät lisäosumia tuoneet.

Sen sijaan vierailija PK-37 pystyi hyödyntämään omat mahdollisuutensa iskien kahdesti viiden minuutin sisään. Tasoitusmaali nähtiin ottelun 30. minuutilla kun iisalmelaiset rankaisivat Akatemiaa pallonriiston jälkeen. Pallo pelattiin laidasta Doot Myanille joka leikkasi keskeen ja vapautti hyvän pystyjuoksun tehneen Ali Al-Musawin läpiajoon. Al-Musawi täräytti läpiajonsa päätteeksi pallon maaliin tasoittaen lukemat.

Kovin pitkään ei peli ehtinyt edetä ennen kuin pallo oli toistamiseen Akatemian maalissa. Tälläkin kertaa asialla oli PK:sta Al-Musawi joka toimitti iisalmelaisille tuomitun rangaistuspotkun maaliin Akatemian veskarn Riku Lelo Lun Kokan käsien kautta. Rankkari tuomittiin vierailijoille kun edustukselle näyttöjä antamassa ollut Trinidad & Tobagolaistopparii palautti pallon huolimattomasti "Lelolle", ja tämä joutui kaatamaan väliin päässeen iisalmelaispelaajan.

Toinen jakso alkoi sekin Akatemian osalta hyvissä merkeissä ja iisalmelaiset pakotettin etenemään laitojen kautta ja ristipalloja heitellen. Niissä Akatemian puolustuslinja oli vahvoilla ja voittikin suurimman osan kaksinkamppailuista. Kertaalleen Akatemian alakerrassa nukahdettiin oikein kunnolla ja Doot Myan pääsi sijoittamaan palloa käytännössä tyhjään maaliin, mutta Akatemian onneksi hänen sijoituksensa ei ollut paras mahdollinen ja pallo ajautui etusivuverkkoon.

Kotijoukkueen tasoitus nähtiin tunnin kohdalla, kun pallonriiston jälkeen Jessy Mena sekä Oskari Saviranta petasivat paikakn Adam Widjeskogille joka sijoitti pallon takanurkaaan. Widjeskog oli niin ikään edustusjoukkueesta auttamassa pienestä pelaajapulasta kärsinyttä Akatemiaa. Pelillisesti juuri Widjeskog oli avuista selkeästi lähimpänä edustusjoukkueen tasoa.

Ottelun edetessä loppuaan kohti sai Akatemia iskettyä terävillä vastaiskuilla PK:n selustaan useampaankin kertaan. Mikään ihan älytön vääryys ei olisi ollut, vaikka Akatemia olisi kolmannenkin maalin ottelussa tehnyt, mutta tällä kertaa palloa ei saatu maaliin muutamasta maukkaasta maalintekopaikasta huolimatta. Kertaalleen PK:n puolustus putsasi pallon pois maaliviivan tuntumasta ja muutaman kerran tauolla sisään vaihdettu Arthur Ferreira sai venyä tosissaan estäessään Akatemian maalintekoaikeet. Hurjan määrän erikoistilanteita saanut kotijoukkue ei pystynyt niitä hyödyntämään, vaan iso osa kulmapotkuista päättyi vierasjoukkueen purkupalloihin.

Varsin vauhdikas ottelu todisti sen, että Akatemian pelaajien tekemä työ harjoituskentällä alkaa jossain määrin jo kantamaan hedelmää. Vaikka poissa riveistä olikin useampi vakikokoonpanoon kuuluva pelaaja pystyi Akatemia haastamaan sarjatasoa korkeammalla pelaavan joukkueen niin pelillisesti kuin fyysisestikin. Varsin ennakkoluulottoman esityksen jälkeen Akatemian pelaajat siirtyvät nyt viikoksi ansaitun hiihtoloman viettoon ja harjoituksia jatketaan reilun viikon kuluttua.

2 - 2

PK-37, Iisalmi
(1-2)
2'MaaliPalosaari Valtteri