Voitto ja jatkopaikka 16 parhaan joukkoon, RoPS-KPV 28.2. 0-2 !

Otteluraportti RoPS-KPV, Suomen Cupin karsinta 28.2.2019

RoPS kaatui hyvällä esityksellä, Vihreä jatkaa Suomen Cupin neljännesvälieriin.

KPV:n avauskokoonpano:

Marttinen - Josimov, Pikkarainen, Koskimaa, Abdi - Helmke, Shaze(Vidjeskog) - Mäkelä, Mannström(Heiermann), Banza(Mena) - Roiha

Väkevä ja tasapainoinen esitys toi Vihreälle jatkopaikan Kajaanissa pelatussa Suomen Cupin karsintalohkon ottelussa. KPV pystyi pelaamaan tiiviisti, eikä viime kauden Veikkausliigan hopeamitalisti RoPS pystynyt missään vaiheessa haastamaan Pallo-Veikkoja ottelun voitosta.

Kotijoukkueena pelanneiden sinipaitojen paras paikka aukesi avausjaksolla, kun Niklas Jokelainen liikkui hyvin pystysyöttöön ja pääsi tekopaikkaan, mutta Teppo Marttinen Vihreän maalilla torjui varmasti tilanteen. Muita huippupaikkoja rovaniemeläisillä ei juuri ottelussa ollut.

KPV sen sijaan iski kaksi maalia sekä osui pariinkin otteeseen maalipuihin. Hyvän ottelun Vihreän oikealla laidalla pelanneet Honar Abdi ja Enoch Banza juonivat avausosuman, kun pelikello kävi jo avausjakson lisäaikaa. Seinäsyöttöjen jälkeen Banza pääsi ampumaan keskeltä pallon etukulmaan ja vierailijoille pukukoppimaalilla johtoaseman tauolle mentäessä.

Toisella jaksolla pelin kuva pysyi samana. KPV puolusti tiiviisti koko joukkueena eikä RoPS saanut kunnon kirivaihdetta päälle. Tunnin kohdalla KPV vaihtoi avauksessa pitkästä aikaa esiintyneen Sebastian Mannströmin pois, ja tilalle hyppäsi Harri Heiermann. ”Dirty” tulikin väkevästi sisään ja mies ehti olla kentällä vain nelisen minuuttia, kun oikealta nousseen hyökkäyksen päätteeksi Heiermann harhautti itsensä tekopaikkaan ja laukoi tarkasti takakulmaan tilanteeksi 0-2.

Näihin numeroihin ottelu myös päättyi, ja näin Vihreä varmisti paikkansa 16 parhaan joukossa.

-”Toistaiseksi talven tasapainoisin esitys. Pystyimme nostamaan tekemisen tasoa nimenomaan aiempien pelien ongelmakohdista”, KPv:n valmentaja Jarmo Korhonen kiitteli ottelun jälkeen.

-”Nyt pienen pieni breikki huoltotoimien parissa, ja ensi viikolla jatketaan taas Kokkolassa”, Jamo jatkoi.

KPV pelaa seuraavaksi harjoitusottelun FF Jaroa vastaan ensi viikon lauantaina 9.3. klo 15.00 alkaen Kipparihallissa.

Suomen Cupin neljännesvälieräparit arvotaan maanantaina 5.3. klo 13.00

RoPS

0 - 2

(0-1)
46'MaaliBanza Enoch
64'MaaliHeiermann Harri