28
HEI
17.00
Edustus, Veikkausliiga

KPV Edustus - KuPS  2 - 1

Kokkola, Keskusurheilukenttä

Sarjakolmonen kaatui Keskuskentällä, KPV-KuPS 2-1

Otteluraportti KPV-KuPS, Veikkausliiga 28.7.2019

Savolaiset nurin hyvällä esityksellä

KPV nappasi kauden kolmannen voittonsa ja samalla teki hieman pesäeroa Vaasan Palloseuraan Veikkausliigan sarjataulukossa. Isäntien maalit viimeistelivät Enoch Banza sekä tuore vahvistus Ishmael Yartey. Kuopiolaisten maalista vastasi Ats Purje.

Avausjaksolla kumpikaan joukkue ei huippupaikoilla herkutellut. Tasaista taistelupalloa mentiin aavistuksen KPV:n komennossa. Ottelun jämäkästi tuominneelta päätuomarilta livahti vartin kohdillatutkasta selkeähkö käsivirhe vierailijan rangaistusalueella, Babacar Diallo katkaisi Hendrik Helken keskityksen, mutta pallo ei tietään pilkulle löytänyt.

Parhaat maalipaikat avausjaksolla aukesivat paluun kokoonpanoon tehneelle Isaac Shazelle, jonka painava laukaus suuntautui yli maalin sekä Yarteyn syötöstä Banzalle, mutta hyvä vastaisku kuivui paitsioksi. Toisessa päässä Timo Rauhalan uhrautuva puolustaminen teki Ilmari Niskasen aikeet tyhjiksi viime hetkellä.

Toisella jaksolla KPV pystyi hieman parantamaan pallollista pelaamistaan ja malttoi rauhassa houkutella vierailijan matalalla pelannutta puolustuslinjaa ylemmäs poterostaan. Ja työ palkittiin kun pelikelloon oli saatu reilun kymmenen minuuttia toista puoliaikaa. Shaze riisti erinomaisesti pallon syvällä Vihreän omalla alueella ja vapautti pitkän kuljetuksen jälkeen Joni Mäkelän laidalle. Oikea-aikainen syöttö keskelle Enoch Banzalle, ja Banza viimeisteli tarkasti hyvän juoksunsa päätteeksi Pallo-Veikoille johtomaalin.

Mutta kuten usein tällä kaudella, liian nopeasti soi omissa. Vain kolmisen minuuttia Vihreän johto-osumasta, vieraiden pitkään purkupalloon ennätti ensimmäisenä Ats Purje, joka ampui parin harhauksen jälkeen vierailijoille tasoituksen.

KPV ei kuitenkaan tasoituksesta lannistunut, vaan jaksoi selvästi uskoa omaan tekemiseensä. Ja usko tällä kertaa palkittiinkin, kun 65. minuutilla vahvasti Vihreässä debytoinut Ishmael Yartey sijoitti isännät johtoon Helmken, Mäkelän ja Banzan hyvästä vastahyökkäyksen esityöstä pallon varmasti verkkoon.

Ottelun lopussa Vihreä oli huomattavasti lähempänä lisätä johtoaan, kuin mitä keltapaitaiset vierailijat olivat tasoitusmaalia. Muutamat puolivaaralliset paikat suuntautuivat maalikehikoiden ulkopuolelle ja loput hommat hoiti Pallo-Veikkojen maalilla Teppo Marttinen. Toisessa päässä virkaveli Miikka Töyräs joutui venymään mm. Yessy Menan pahan laukauksen tielle.

Lisäosumia ei kuitenkaan nähty, näin KPV:lle kauden kolmas voitto ja tuikitärkeät kolme pistettä, mikä tietysti myös kelpasi Vihreän peräsimessä debytoineelle valmentaja Jani Uotiselle.

-”Näytettiin tänään yhtenäiseltä ja taistelevalta joukkueelta, asioita joita viikon aikana käytiin läpi näkyi kentällä paljon”, Uotinen pohti ottelun jälkeen.

-”Meillä oli hyvä peli-ilme ja oltiin yritteliäitä. Ja onnistuttiin luomaan riittävä määrä maalipaikkoja, jotta saimme maalit. Tänään joukkueelle tuli onnistumisia laajalla rintamalla”, Uotinen kiteytti menestyksen avaimia.

KPV siis sai voitolla hieman pesäeroa takanaan väijyvään VPS:n ja samalla ero edellä olevaan RoPS:n tiivistyi vain kahteen pisteeseen. Seuraavaksi Vihreä matkustaa Lahteen, jossa. FC Lahti isännöi Vihreää ensi viikon sunnuntaina. Tuokin matsi Ruudussa ja livenä Westissä.

Kuvat: Tommy Lågland

Tilastot

2 - 1

KuPS
(0-0)
56'MaaliBanza Enoch

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola