Esittely
Ottelutilastot
KPV Edustus - SJK
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 17:00 Kokkola, Keskusurheilukenttä
20
Hei

Pohjanmaan herruus pelissä!! KPV-SJK la 20.7. klo 17.00


Otteluennakko KPV-SJK, Veikkausliiga 20.7.2019

Pohjanmaan PowerPark liigan mestaruus katkolla

Hellettä, paikallismatsi, paljon yleisöä ja kimaltava Pokaali jaossa. Eipä paljon enempää voisi toivoa heinäkuiselta lauantailta! KPV ja SJK iskevät yhteen toistamiseen tällä kaudella ja panoksena on todella tärkeiden sarjapisteiden lisäksi myös Pohjanmaan herruus. Nyt mitellään tosissaan myös katsomoissa, sillä Seinäjoelta on tulossa reilut 300 vieraskannattajaa otteluun. Nyt tarvitaan raudanlujaa kannattamista myös Vihreän katsomoista!

Avauskierroksen kohtaamisessa Kerho väänsi väkisin kolme pistettä itselleen Batistan loppuhetkien osumalla. Mutta nyt ei olla Seinäjoella vaan Vihreä pääsee mustapaitojen kimppuun kotinurmellaan Keskuskentällä.

SJK kaatoi edelliskierroksella lisäajan osumalla Vaasan Palloseuran Pohjanmaan PowerPark liigaan kuuluneessa ottelussa 1-0. Sitä ennen sarjakärki Ilves teloi seinäjokelaiset Tammelassa maalein 3-0, mutta ailahtelevasta kaudesta huolimatta SJK:lla on matkaa piikkipaikkaa pitävään Ilvekseen vain viisi pistettä ja Kerho majailee parhaillaan viimeisellä jatkopelien mestaruussarjan paikalla.

Tulevasta Derbystä SJK:n riveistä puuttuvat pelikieltoiset Denys Oliinyk sekä Joonas Sundman. Loukkaantuneiden listalla jatkanevat Jarkko Hurme ja Boris Kadio. Myös yllättäen lainapestiltään takaisin kutsuttu Sergei Eremenko on poistunut vierailijan vahvuudesta. Mielenkiitoisimpia seurattavia SJK:n joukkueessa ovat maajoukkuekokemusta omaavat keskikenttämiehet Moshtagh Yaghoubi sekä joukkueen kapteeni Mehmet Hetemaj. Myös nuorta ja lupaavaa Maximo Tolosta kannattaa pitää silmällä.

KPV kärsi sunnuntaina tappion Ahvenanmaan vierasreissulla, eikä ottelusta jäänyt tuomisiksi kuin Juri Kinnusen varoitus, minkä vuoksi laitapakki joutuu huilaamaan lauantaisen derbyn. Pitkällä loukkaantuneiden listalla näkyy hieman helpotusta kun Isaac Shaze ja Joonas Myllymäki ovat jo toipuneet harjoittelemaan joukkueen mukaan, Sebastian Mannströmin, Filip Ivanovskin ja El-Hadji Gana Kanen sairasalomat sen sijaan jatkuvat vielä. Muutama kysymysmerkkikin leijuu vielä kokoonpanotilanteen yllä.

Pohjanmaan herruustaistelussa Pallo-Veikot kellisti kotonaan VPS:n ja näin ollen voitolla Vihreä pystyy kaappaamaan koko PowerPark liigan voiton itselleen. Tasatuloksella tai vierasvoitolla pokaali pysyy SJK:n hallussa.

Vihreä vahvistui aivan ottelun alla vahvalla ja nopealla laitapelaajalla, kun ghanalais-portugalilainen Ishmael Yartey liittyi Pallo-Veikkojen vahvuuteen. Paperiasioita väännetään ja pelilupa ratkennee ottelun kynnyksellä.

KPV on harjoitellut Keskuskentällä ja meno on ollut vauhdikasta. Valmennus on ollut tyytyväinen, kun sairastupa alkaa pienentymään.

-”Pikkuhiljaa alkaa toipilaita tippua harjoitusvahvuuteen ja tämä tuo kilpailua joukkueeseen. Huomenna hieno paikallispeli edessä ja sen pitää näkyä otteissa positiivisessa mielessä”, KPV:n valmentaja Niko Kallikoski fiilistelee ottelun alla.

KPV-SJK siis Keskuskentällä klo 17.00 alkaen.

Portit aukeavat klo 15.30 ja matsi näkyy myös Ruutu+ palvelussa.

SJK väänsi derbyvoittoon, KPV-SJK 1-2


Otteluraportti KPV-SJK, Veikkausliiga 20.7.2019

SJK väänsi Pohjanmaan ykköseksi

KPV:n vahva aloitus ja aggressiivinen prässipeli tuotti vaikeuksia vierasjoukkue SJK:lle Pohjanmaan PowerPark liigan ratkaisuottelussa lauantaina.

Kotijoukkue rakenteli muutaman hyvän maalipaikan Kerhon maalille, mutta reppuun palloa ei saatu. SJK sai kokeilla pilkulta 40 minuutin pelin jälkeen, kun Dion Acoff kompuroi vierailijalle halvan rangaistuspotkun. Batistan laukaus päätyi kuitenkin taivaan tuuliin, kun hyökkääjän tukijalka petti ratkaisevalla hetkellä.

KPV menetti jakson loppua kohden otettaan pelistä ja SJK pystyi pienillä taktisilla muutoksilla kääntämään peliä isäntien päätyyn. Juuri ennen taukoa Vihreä ei saanut purettua kunnolla Trevor Elhin pitkää rajaheittoa ja keskikenttämies Judd Arthur pääsi tälläämään vastapallosta vieraille ilkeän pukukoppimaalin.

Toisella jaksolla peli oli tasaista ja vajaan tunnin kohdalla Vihreän uurastus palkittiin. Kauden parhaan pelinsä pelannut Joni Mäkelä keskitti Hendrik Helmken oivallisen levityksen jälkeen ja Simo Roiha puski hienolla syöksypuskulla tarkan keskityksen maalin perukoille.

Pelikellossa oli jäljellä viitisentoista minuuttia kun nähtiin ottelun käännekohta. Joni Mäkelä tarjoili toistamiseen erinomaisen keskityspallon ja Yessy Mena ehti puskuun SJK topparina debytoineen Samba Bengan takaa ja kolumbialaisen avausmaalia ehdittiin jo juhlimaankin. Mutta niin vain avustava taikoi tilanteen paitsioksi eikä Vihreän johtoasemaa päästy näkemään.

Ja vain kolmen minuutin kuluttua pallo löytyi KPV:n verkosta, kun Batista paikkasi rankkarivirheensä ja jatkoi vapaapotkutilanteen verkkoon puolittaisella saksipotkulla. Lisäajalla Benga oli vielä uudemman kerran vaikeuksissa vaihtomies Menan kanssa, mutta paidasta kiinni nappaaminen jäi turhan vauhdikkaan kaatumisen varjoon eikä Vihreälle pilkkua tarjoutunut.

Hienoja maaleja, mutta valitettavasti kaksi kolmesta kotijoukkueen kannalta väärään verkkoon. Hieno, yli 2800 katsoja yleisömäärä ei saanut pisteiden valossa haluamaansa, mutta hienotunnelmaisen Pohjanmaan PowerPark liigan matsin yleisö pääsi todistamaan. Palkintopokaali siis Seinäjoelle maalein 1-2.

KPV:n penkin päässä harmaita hiuksia tuottivat hyvän alun jääminen vaille johtomaalia sekä tietysti vastustajan ikävä pukukoppimaali.

-”Aika odotetunlainen ottelu. Saatiin otteluun hyvä alku ja päästiin alueille joista murtautuminen olisi ollut mahdollista. Pallonhallinnasta huolimatta tekopaikoille pääsy oli haastavaa”, Niko Kalliokoski KPV:n valmennuksesta pohti pelin jälkeen.

-”Puoliajan loppua kohden päästettiin SJK enemmän peliin ja ottelunkuva kääntyi vähän. Pahaan paikkaan päästettiin vastustaja johtoon, josta kuitenkin toivuttiin ja toinen puoliaika aloitettiin ihan ok”, Kalliokoski analysoi.

-”Hieno tasoitusmaali ja hyvinpelatun hyökkäyksen jälkeen johtomaalikin, jonka avustava liputti paitsioksi jostain syystä, olivat selvä osoitus siitä, että joukkue halusi voittaa derbyn. Harmittaa että kun peli oli hyppysissä niin päästettiin SJK uudestaan johtoon ja voittoon” Kalliokoski harmitteli.

KPV jatkaa kotikentällä ja seuraava Veikkausliigan ottelu pelataan ensi sunnuntaina 28.7. klo 17.00. Tuolloin Keskuskentälle saapuu eurokentiltä palaava Kuopion Palloseura.


Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Edustus 1 - 2
(0 - 1)
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat