Esittely
Ottelutilastot
KPV Edustus - Ilves
2019 - Edustus - Veikkausliiga
Klo 15:00 OmaSp Stadion
7
Huh

VEIKKAUSLIIGAA! : KPV-Ilves 7.4.2019


Otteluennakko KPV-Ilves, Veikkausliiga 7.4.2019

Paluu liigatasolle sunnuntaina

KPV palaa suomalaisen jalkapallon pääsarjatasolle lähes kolmenkymmenen vuoden odotuksen jälkeen, kun Pallo-Veikot kohtaa Tampereen Ilveksen Seinäjoen OmaSp-stadionilla.

Kotijoukkue KPV joutuu siis aloittamaan kautensa ”evakossa”, sillä Kokkolan Keskuskenttä ei täytä kaikkia Veikkausliigan vaatimuksia vielä kevään otteluissa.

Keskuskentälle on parhaillaan valmistumassa uusi yli 800 paikkainen istumakatsomo, mikä osalta auttaa olosuhteiden parantamisessa.

Pelillisesti Pallo-Veikkojen talvikausi on sujunut tulosten valossa mainiosti; joukkue taisteli itsensä Suomen Cupin välieriin ja liigajoukkueista Vihreä on joutunut talven aikana taipumaan vain tämän päivän vastustaja Ilvekselle. Suomen Cupin karsinta lohkon ottelu Kokkolan Kipparihallissa oli tasainen, mutta Ilves onnistui kääntämään itselleen 1-2 vierasvoiton. Eli revanssi helmikuun kohtaamisesta on takuulla KPV:n tavoite tänään.

KPV on vahvistunut kauden kynnyksellä mm. toppari El-Hadji Kanella ja mahdollista on että ennen siirtoikkunan umpeutumista vielä jokunen vahvistus Vihreän rinkiin saadaan. Liiga-avauksesta sivussa ovat Patrick Poutiainen ja Honar Abdi

Isäntäjoukkueen riveistä kannattaa seurata erityisesti liigaan palaavaa kokoenutta kaksikkoa Ville Koskimaa – Sebastian Mannström sekä läpimurron kynnyksellä olevia Harri Heiermannia ja Enoch Banzaa.

Vierasjoukkue Ilves taisteli viime kaudella pitkään jopa mitalista, mutta joutui lopulta taipumaan eurokenttien ulkopuolelle.

Talvikaudella tamperelaiset pelasivat itsensä Pallo-Veikkojen tapaan Suomen Cupin välieriin, ja sopivalla arpaonnella joukkueet voivat kohdata uudelleen heti reilun kuukauden kuluttua Suomen Cupissa. ”Ipalla” homma meni ”ylitöiksi”, sillä Honka kaatui puolivälierissä vasta rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Pilkkukuisan hahmona toimi pari näyttävää torjuntaa napannut maalivahti Mika Hilander.

Joukkueen kapteeninakin toimiva Hilander kuuluu ehdottomasti seurattaviin pelaajiin Ilveksen joukkueessa. Muita erityisen tarkkailun kohteeksi kannattaa ottaa pitkänhuiskea laituri Ilari Mettälä, paluun tupsukorviiin tehnyt Emile Paul Tendeng sekä useammassakin roolissa viihtyvä erikoistilannespesialisti Mika Ojala.

Kova ja haastava avausmatsi on siis Vihreälle luvassa heti Veikkausliigataipaleen alkuun.

-”Cupin perusteella Ilves on selkeästi kaikista valmiimpia meidän kohtaamistamme joukkueista. Vaikuttaa hyvinkin yhtenäiseltä ja määrätietoiselta joukkueelta kaikella tavoin ja he pystyvät myös reagoimaan pelin sisällä erilaisiin muuttujiin. Jarkko Wiss on tehnyt vakuuttavaa työtä staffeineen”, pohtii KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen.

-”Tuntuu, että meidän kaudenavaus oli jo käytännössä edellisenä viikonloppuna Rovaniemellä. Joukkueen tekemisestä pystyi aistimaan, että siellä oli jo "tosi kyseessä", oikeissa olosuhteissa ja loistavaa vastustajaa vastaan. Pyrimme jatkamaan tietenkin siitä, mihin siellä jäimme”, Korhonen jatkaa.

-”Joukkue teki Rovaniemellä valtavan työmäärän voiton eteen, mutta niinhän se pitää ollakin. Tiedostamme, että kilometrejä on nieltävä myös sunnuntaina. Pidin erityisesti joukkueen osoittamasta luonteesta; Se ei häkeltynyt paineen alla, vaan päinvastoin kasvoi vahvemmaksi. Ja se näkyi ennen kaikkea pallollisen pelin petraantumisena kovassa paikassa toisella jaksolla”, Jamo päättää.

Historiallinen Vihreän paluuottelu Veikkausliigaan siis sunnuntaina 7.4. klo 15.00.

Kausikorteilla normaali sisäänpääsy ilman lipunlunastusta, pääportilla lipunmyyntipisteet.

Matsi näkyy suorana Ruutu+ palvelussa ja tietysti isolta screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla.

Ilves vahvempi liiga-avauksessa, KPV-Ilves 0-2


Ilves oli Pallo-Veikkoja vahvempi maalein 0-2, kun Vihreä teki paluun Veikkausliigaan.

Tarkempi otteluraportti tulossa


Kuvat: Tommy Lågland

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Edustus 0 - 2
(0 - 1)
10' Maali Mettälä Ilari

53' Maali Järvinen Iiro
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat