Esittely
Ottelutilastot
KPV Edustus - TPS
2018 - Edustus - Veikkausliigan nousukarsinta
Klo 14:00 Keskusurheilukenttä, Kokkola
31
Lok

Vuosikymmenen ottelu!! Veikkausliigan karsinta KPV-TPS ke 31.10.2018 klo 14.00


Otteluennakko KPV-TPS, Veikkausliigan karsinta ensimmäinen osaottelu, 31.10.2018

Kaikki pelissä, liigaa kohti

KPV avaa liigakarsinnat kotiottelulla TPS:a vastaan Kokkolan Keskuskentällä keskiviikkona klo 14.00. Aikainen alkamisajankohta johtuu Keskuskentän valaistuksen puutteesta.

Pallo-Veikot lähtee kaksiosaiseen karsintaan takanaan vahva syysvire; seitsemästä viimeisimmästä ottelustaan Vihreä on voittanut kuusi. Kotiotteluissa meno on ollut hurjaa, sillä kuusi viimeistä kotiotteluaan voittanut Vihreä on takonut taululle maalieron 18-1. Kauden aikana KPV on taipunut kotikentällään vain kerran, kun AC Oulu väänsi kahden miehen ylivoimalla 1-2 voiton heinäkuussa.

Keskiviikon ottelusta KPV:n rosterista puuttuu useampi pitkäaikaispotilas, uusimpana Sebastian Mannström. Uskomattoman määrän loukkaantumisia kohdannut Vihreä on joka kerta onnistunut loukkaantumisten jälkeen tulemaan entistäkin vahvempana viheriölle, niin myös tällä kertaa. Pelikieltoja kotijoukkueen leirissä ei ole.

Vierasjoukkue Turun Palloseura lähtee karsintaotteluihin hieman erialisesta lähtökohdista, sillä takana on useampikin tappio. Tosin pelit ovat liigapelejä ja viimeisimmät vastustajatkin löytyvät kaikki Veikkausliigan mitalikolmikosta. TPS on onnistunut kauden aika kaatamaan mm. Turun derbyssä FC Interin ja viemään pisteitä niin liigakakkoselta RoPS:lta ja eurokentille rynnistäneeltä Kuopion Palloseuralta. Eli huippujoukkue on tulossa karsinnassa vastaan, Vihreä saa tehdä täyden työn liigapaikkansa eteen.

Turkulaisilta sivussa otteluparin avausosasta on varmuudella pelikieltoinen Oskari Jakonen, loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjäkaksikko Sterling Yateke ja Mika Ääritalo on todennäköisesti kursittu pelikuntoon kauden tärkeimpiin otteluihin.

KPV on valmis hurjaan vääntöön liigapaikasta, joukkueen ainut tavoite kaudelle on enää kahden ottelun päässä.

-"Mahtavaa aikaa, kalenteri kääntyy marraskuun puolelle ja isot pelit sen kuin jatkuvat”, hehkuttaa KPV:n valmennuksesta Jarmo Korhonen.

-”Tämän kauden ja joukkueen rakentaminen alkoi jo yli vuosi sitten, elokuussa 2017. Tammikuussa alkoi valmistautuminen treenikentällä, ja tavoitteena päästä pelaamaan noususta liigaan kauden päätteeksi. Siellä ollaan. Monenlaisen sattuman ja vastoinkäymisten jälkeen”, Korhonen taustoittaa pitkää tietä Veikkausliigan karsintaan.

-”On tullut viimeisen rutistuksen aika. Nyt kaikki peliin. Joukkue jättää takuuvarmasti kaiken viheriölle, nyt kaikki kokkolalaiset tukemaan katsomoon.", Jamo lataa ottelun alla.

Hurjat ajat, vuosikymmenen tärkein ottelu Kokkolassa! Nyt kaikki paikalle kellonajasta huolimatta, ja kannustamaan Kokkola takaisin liigakartalle!

Maaliton avausosa liigakarsinnassa, KPV-TPS 0-0


Otteluraportti KPV-TPS, Veikkausliigan nousukarsinta, 31.10.2018

Ratkaisu siirtyy Turkuun

KPV:n avauskokoonpano:

Marttinen - Josimov, Koskimaa, Chantzopoulos, Huuhka - Heiermann, Byskata - Hinestroza, Poutiainen, Marin - Multanen

Maalit jäivät odottamaan itseään Veikkausliigan karsinnan avausosassa Kokkolassa. Marraskuun vaihde oli olosuhteiden osalta armoton jalkapallolle, kylmä ja läpimärkä kenttä teki pelaamisen haasteelliseksi.

Ottelu itsessään oli varsin tasainen ja lyhytsyöttöpeli jäi kummaltakin joukkueelta toteuttamatta, joten peli oli väkevää taistelua ja vääntöä alusta loppuun.

Kumpikin joukkue sai luotua muutaman vaarallisen maalipaikan, mutta molemmilla maaleilla maalivahdit Jonathan Viscosi ja Teppo Marttinen venyivät pariin huipputorjuntaan.

KPV vei ajoittain peliä mallikkaasti, TPS:n parhaat hetket ajoittuivat molempien jaksojen puolivälin tienoille.

Varsinkin ottelun lopussa Vihreällä oli vahva painostusjakso, jonka paras tilanne osui vaihdosta sisään tulleelle Henri Myntille, mutta Viscosi torjui hyvin Mynän volley laukauksen.

Vihreän leirissä tasapeli jäi hieman kaihertamaan.

-"Haastavissa olosuhteissa haastava peli. Tietenkin olisimme halunneet voittaa, ja siihen oli kyllä ainekset täysin olemassa”, KPV:n valmentaja Jarmo Korhonen toteaa.

-”Mutta pitää muistaa, että on myös äärimmäisen tärkeää, ettei TPS saanut vierasmaalia. Sillä on valtava merkitys kaksiosaisessa ottelusarjassa. Me saamme nyt sen suhteen mahdollisuuden”, Jamo muistuttaa.

-”Jos olosuhteet ovat Turussa hiemankin paremmat, näkisin vierasmaalin tekemiseen olevan huomattavasti paremmat mahdollisuudet. Tämän päiväiset olosuhteet ei todellakaan suosineet meidän peliä”, Korhonen päättää.

Maaleja ei siis avausosassa nähty, joten lauantaina Turussa vähintään yksi osuma nähdään joka tapauksessa, viimeistään rangaistuspotkukilpailussa. Ottelupari pelataan vierasmaalisäännöllä, joten turkulaisten jääminen maaleitta Kokkolassa antaa Pallo-Veikoille mahdollisuuden vierasmaalin etuun jälkimmäisessä osaottelussa.

Veikkausliigan karsinnan toinen osaottelu ja kotimaisen sarjakauden päätös siis Turun Veritas stadionilla lauantaina 3.11. klo 15.00 alkaen. Mikäli et pääse paikanpäälle kannustamaan Vihreitä, matsi näkyy suorana isolta Screeniltä Westissä, KPV:n virallisessa vieraspelikatsomossa Rantakadulla.

Kuvat: Tommy Lågland IG: @tommylagland

Ei liveseurantaa   

   

   

   
Tilastot
Edustus 0 - 0
(0 - 0)
Lisää uutisia
Kokkolan Pallo-Veikot
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Kategoriat