B-pojat, P17 Ykkönen

KPV KPV - VPS-j  2 - 2

Kippari Hall, Kokkola

B-pojat tasatulokseen tiukassa matsissa

KPV tarjoili äitienpäivän kotiyleisölle tiukkoja tilanteita ja kiihkeää taistelua,kun B-pojat kohtasivat VPS-j:n kotiottelussa Kipparissa. Vaasalaisvieraat pääsivät kuin vahingossa 0-1 johtoon ottelun 15. minuutilla, kun KPV:n puolustus menetti pallon alakerrassa. Avauspuolikkaan tasoitusmaali nähtiin runsaat 10 minuuttia myöhemmin, kun Noa Lehtonen pääsi tiukan tilanteen jälkeen laukomaan matalana vasempaan alanurkkaan. Tiukkojen pelitilanteiden jälkeen tauolle mentiin tasalukemissa 1-1.

Toisella puoliajalla Santeri Mäkinen siirsi KPV:n 2-1 johtolukemiin sekavan tilanteen jälkeen ajassa 48. Kotijoukkue vaihtoi 60. minuutilla hyökkäykseen Filip Holmin tilalle Oskari Ojalan. Pian sen jälkeen alkoi varsinainen korttisirkus. Keltainen kortti heilui kertaalleen kotijoukkueen Lehtoselle, Mikkolalle ja Lahdelle. Elias Mikkola nappasi aivan viime minuutilla vielä toisen keltaisen, ja jää näin sivuun seuraavista peleistä. Myös vaasalaiset keräsivät kolme varoitusta. Yksi varoituksen saaneista oli VPS-j:n tasoitusmaalin 74. minuutilla laukonut Campus Lindgård. Vaikka tasapeli kovaa vaasalaisjoukkuetta vastaan olikin edistystä viime kauden tasoeroon nähden, tuntui lopputulos harmittavan molempia joukkueita. Ainakin KPV:lla olisi ollut aineksia ja taistelutahtoa voittoon asti.

Sarjaa on pelattu nyt viisi kierrosta ja nuori joukkue on suoriutunut erinomaisesti. "Vaikka kauden alussa odotukset olivat korkealla, on joukkue jo ensimmäisten pelien osalta ylittänyt ne. Tämä on seurausta poikien laadukkaasta harjoittelusta ja siitä, että he ovat vahvasti sitoutuneet joukkueen toimintaan" iloitsee valmentaja Marko Lehtonen. Erityisesti valmennusta lämmittää se, että näissä ensimmäisissä peleissä on pelannut peräti 20 pelaajaa. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja menestyminen myös jatkossa vaatii vielä paljon työtä. Seuraava koitos on luvassa viikon kuluttua, kun B-pojat matkaavat Joensuuhun Jipon vieraaksi.

KPV: Vironen (mv), Mäkinen, Holm (Ojala), Weizmann, Rinne, Lehtonen, Uski, Mäki, Lahti, Mikkola, Wegye.