Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

KPV Akatemia - I-JBK  1 - 3

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Akatemian keskittyminen petti

Akatemian keskittyminen petti pahan kerran kauden viimeisessä kotiottelussa. Akatemia sai kyllä ottelun ensimmäisen maalin, mutta sen jälkeen isot puolustusvirheet seurasivat toisiaan ja vierailija I-JBK karkasi 1-3 voittoon.

Jo harjoitusviikko ottelun alla antoi viitteitä tulevasta. Viikon kahdessa harjoituksessa oli niukasti osallistujia eikä tekeminen oikein viimeisen päälle maistunut. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella myös pöytäkirja jäi vajaaksi, kun peliin saatiin vain 13 pelaajaa. Taidoiltaan ja osaamiseltaan kokoonpano oli kuitenkin kilpailukykyinen. Kyllä tuolla ryhmällä olisi pitänyt pystyä parempaan.

Vierailija I-JBK oli kuitenkin alusta loppuun intohimoisempi pelaamiseen. Joukkueella oli täysi pelaajalista ja vielä faniporukkaa tukemassa tekemistä.

Akatemian kärjessä aloittanut Sholl Ring avasi maalinteon pelin 13.minuutilla. Sholl sai pallon rankkarialueen kulmassa, eteni poikittain ja veti komeasti 20 metristä riman alle. Vieraat varoittelivat kohta perään, mutta veskari Otto Pura sai torjuttua harhasyötöstä avautuneen tasoituspaikan. Puolen tunnin kohdalla Ottokaan ei enää pystynyt pelastamaan, kun puolustuksen keskusta hutiloi pallon vieraille ja Benjamin Lehman pääsi läpiajoon. Kuin niitiksi heikolle avausjaksolle Daniel Geisorin kulmapotku painui tuulen avustamana suoraan takanurkkaan. Tolppamies yritti sutia palloa ulos maalista, mutta erotuomari näki pallon käyneen sisällä.

Tauolla valmennusjohto painotti pallonliikkeen nopeuttamista. I-JBK:n pelaajat olivat päässeet avausjaksolla aivan liian helposti prässiin ja keräämään puolustusmuotonsa kuntoon. Akatemia painostikin koko toisen jakson ja kerran Deng Malwal sai pallon sisään. Tilanne kuitenkin liputettiin paitsioksi, vaikka katsomossa kotifanit protestoivatkin ettei pitkään syöttöön juossut Deng olisi ollut linjan väärällä puolella syötön lähtiessä. No, tilanne ei hovissa muuttunut.

Lopulta peli ratkesi 81.minuutilla Lehmanin karattua avopaikkaan rankkarialueen sisälle.

Akatemialla on vielä yksi ottelu pelaamatta. Kauden päätösottelu pelataan Kristiinankaupungissa Sportingia vastaan. Tuossa ottelussa voi vielä paikata tilannetta niin, että talvitauolle päästään hyvän pelin saattelemana.

Joni Appelgren oli illan kapteeni vakiojäsenten Oskar Ylimäen ja Daw Malwallin ja Miko Tornikosken oltua ulkona ottelusta.

Sholl Ring teki Akatemian johtomaalin komealla laukauksella riman alle

Paha pallonmenetys avasi vieraille paikan tasoitukseen. Tuota ei Ottokaan kiinni saanut.