Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

PeFF - KPV Akatemia   2 - 3

Bennäs, Falli 1

Akatemialle loppuhetken voittomaali

Turhan tuskallisen puristuksen Akatemia joutui PeFFin vieraana tekemään, mutta niin vain saatiin 3-2 voitto raavittua matkaan. Samalla PeFFin putoaminen jäi enää yhden pistemenetyksen päähän, kun sarjaa on jäljellä neljä peliä. Akatemia puolestaan vahvisti sijoitustaan kolmosen sarjataulukon paremmalla puoliskolla.

Ottelun pallonhallinta oli alusta loppuun Akatemialla. PeFF kuitenkin siirtyi kuskin paikalle avausjakson ainoasta maalipaikastaan. Teemu Lillrank rynni jakson viimeisellä minuutilla 1 vs 3 hyökkäyksen ja juoksi lopulta pallon maaliin asti.

Toisella jaksolla Teemu Mäki täräytti 20 metristä vapaapotkun ylänurkkaan ja matkassa ollut toinen edarivahvistus Joonas Nissinen komeasti sivuttaiskuljetuksesta vasurillaan oikeaan alanurkkaan. PeFF tuli Lillrankin komealla puskulla 2-2 tasatilanteeseen 86.minuutilla. Akatemia oli kuitenkin pyörittänyt yhä kovempaa painetta kotijoukkueen maalille. Lopulta tulostakin tuli, kun Teemu Mäen ja Tobias Wentinin kulmurikuvio tehosi ja pallo taisi mennä PeFFin omasta miehestä sisään. Maali merkittiin tilastoissa laitapuolustaja Najib Alizadehin nimiin.

Jo ennen voittomaalia PeFFin Mattias Bergström oli ajettu ulos kahdella varoituksella.

Seuraaaksi Akatemialla onkin kova testi, kun perjantaina Ykspihlajan kentällä kohdataan paikallisottelussa KPS. Peli alkaa klo 18.00.