14
KES
18.30
Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

KPS - KPV Akatemia   0 - 3

Keskusurheilukenttä, Kokkola

Akatemia derbyssä selvästi parempi

KPS saattoi olla kolmosen kärjen kannoilla ja sarjataulukossa selvästi Akatemiaa edellä. Kauden ensimmäisessä derbyssä todellisuus oli kuitenkin toinen. Akatemia oli keskuskentällä pelatussa ottelussa kaikessa raitapaitoja edellä ja otti ansaitun 3-0 voiton.

KPS:n maalitykki Atte Henttu oli ehtinyt tehdä seitsemässä pelissä tusinan maaleja, joten Akatemialle riitti Hentun pitäminen huolellisesti poissa maalipaikoilta. Hentulle tulikin vain yksi virallinen maaliyritys boksista, mutta senkin KPV-veskari Lelo torjui loistavasti. Toisen tilaisuutensa Henttu hukkasi niukkaan paitsioon. Akatemian prässi onnistui jo yläkerrassa sen verran hyvin, että KPS:lla oli vaikeuksia saada pallo pelattua hallitusti hyökkäyskolmannekselle - sille Hentun toiminta-alueelle.

KPS:n prässi ei ottelussa toiminut, vaikka joukkue yritti välillä turhankin kovalla pelillä päästä horjuttamaan Akatemiaa. Bright Ihionu voi olla tyytyväinen että kesti kentällä vaihtoonsa saakka ja vain yhdellä varoituksella muistutettuna. Akatemia pystyi tuomaan pallon pelaamalla ylös ja nyt keskittyminen oli sillä tasolla, että edellisissä peleissä vaivanneet virheetkin jäivät vähiin.

Akatemia otti johdon 26.minuutilla, kun Joona Lindberg siirsi päällään pallon ohi KPS-topparin ja pujahti läpiajoon. Lopulta pallo hallitusti sisään. KPS pysyi tuntumassa 85.minuutille asti. Tulloin vaihdosta tullut Paul Adour juoni päätyviivaa pitkin ohi KPS-puolustuksen ja tarjosi Valtteri Palosaarelle pallon maalin eteen. Valtterilla oli tehtävänä oikea ajoitus ja huolellinen viimeistely ja sen Vade teki.

Adour pääsi parikin kertaa läpiajoon. Ensimmäinen kilpistyi Joona Vuotin jalkoihin, mutta toisesta läpiajosta syntyi 3-0 komealla nostolla.

Akatemian seuraava ottelu on jo tiistaina, kun sarjan kärkijoukkue Korsnäs saapuu vierailulle Ykspihlajaan. Tuo ottelu alkaa klo 19.00.


Joona Lindberg on jo työnsä tehnyt ja Oskari Hinkkanen liukuu turhaan


Joona Lindberg kerää onnittelut ryhmän keskellä


Ihan kuin tästä tilanteesta puuttuisi jotain. Tuskin Oskari ja Yobo mitään tanssiliikkeitäkään harjoittavat


Paul Adourin ensimmäinen läpiajo päätyi Joona Vuotin jalkoihin


Valtteri Palosaari juoksi juhlimaan maaliaan kymppipaikalle


Lelo on saanut jaloilleen. Tuomaristo miettimässä uskaltaisiko antaa toista varoitusta KPS-pelaajalle

Tilastot
KPS

0 - 3

(0-1)

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola