Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

KPV Akatemia - FC Kiisto  2 - 3

Santahaka (tekonurmi), Kokkola

Akatemialle ensimmäinen tappio

Kahden Kolmosessa tappioitta olleen joukkueen kohtaamisesta jatkaa Vaasan Kiisto sarjan ainoana tappiottomana joukkueena. Voittonumerot kirjattiin maalein 3-2.

Kentällä olleet joukkueet eivät tosin näyttäneet siltä, että olisivat olleet sarjan viimeiset tappiottomat yhdistelmät. Kiisto tuli Kokkolaan kovin vähälukuisena ja jopa raihnaisena. Ottelun edetessä molemmat Kiiston valmentajatkin Petri Heiskari ja J-C Westermark joutuivat vaihdosta sisään. KPV Akatemia puolestaan ei saanut syöttöpeliään käyntiin oikein millään ja jotenkin tekemisessä oli huolimaton maku.

- Toki meillä vaihtui puolet hyvän VPS-ottelun kokoonpanosta. Vain viisi pelaajaa oli samoilla pelipaikoilla. Kuitenkin ensimmäistä kertaa näin tämän kauden aikana jotenkin huonosti otteluun keskittyneen joukkueen. Ei saatu peliä oikein millään käyntiin ja tehtiin jatkuvasti vaikeita ratkaisuja, näki Akatemian toinen valmentaja Antti Ylimäki.

Kiisto valmentaja Jan-Christian Westermark puolestaan kertoi joukkueensa pelaajapakan olevan muutenkin aika kapea ja nyt sattui pelin tielle erinäisiä ylimääräisiä pakollisia poissaoloja.

Kiisto kuitenkin jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä. Voitto oli neljäs putkeen. Joukkueen maalitykit Lauri Karri (nyt 7 osumaa) ja William Tuisku (viisi maalia) olivat jälleen joukkueen ratkaisijoina. Tuisku hyödynsi Akatemian lahjat ja ampui kylmän viileästi joukkueensa kaksi ensimmäistä maalia pelin 4. ja 42.minuutilla. Väkivahva Karri puolestaan paineli 65.minuutilla väkisin läpi, vaikka kumpikin KPV:n toppari yritti vuorollaan roikkua miehen kintereillä. Karrilla oli hyvä paikka ampua joukkueensa jo 4-0 johtoon, mutta toinen läpiajo vei pallon ensin tolppaan ja rebarista mies osui vielä rimaan.

Akatemia pääsi 83.minuutilla otteluun kiinni. Vihreäpaidoilla liike riitti loppuun asti ja Jouni Ahvenkoski teki minuutin välein kaksi komeaa maalia kaukolaukauksilla. Pelin lopun Akatemia yritti vimmatusti tasoitusta. Kokenut Kiisto kuitenkin piti rivit tiiviinä eikä Akatemia saanut paniikkia aikaiseksi keltapaitojen maalilla.

Sundomissa kautensa aloittanut koneinsinööriopiskelija Tobias Wentin ja Kajaanissa opiskeleva Tatu Mäki ovat palanneet Kokkolaan ja pelasivat kauden ensimmäisen ottelunsa Akatemian riveissä.

Edellisessä pelissä hienon pelin topparina pelannut Lado oli nyt keskikentän pohjalla tiukassa Kiiston pelaajien prässissä.

Jouni Ahvenkoski otti kuumassa illassa hörppyä, kärsi vähän krampeista, mutta paukautti lopulta kaksi komeaa maalia ja toi Akatemian taistelemaan pisteestä.