Akatemia, KP:n ja Vaasan piirin kolmonen

VPS J Akatemia - KPV Akatemia   0 - 1

Elisa Stadion, Vaasa

KPV Akatemioista parempi

KPV Akatemia taisteli pisteet Elisa-areenalta akatemioiden taistelussa vaihtomies Kurlual Kurin 76.minuutin osumalla. VPS oli ottelussa palloa hallitsevampi osapuoli, mutta KPV piti ryhmityksen tiiviinä ja pystyi sitä kautta kontrolloimaan pelin virtausta.

Kyseessä oli todellinen nuorten joukkueiden kilvoittelu. Tällä kerralla KPV:lla oli edustusjoukkueen sopimuspelaajista mukana vain A-juniorit Riku Lelo Lunkoka ja Oskari Saviranta. VPS puolestaan on uudistunut tälle kaudelle ja nyt VPS pelaa Akatemia-nimellä ja pelaajat ovat samaa seuraa liiga-VPS:n kanssa.

VPS oli aloittanut kauden mainiosti. Kaikista kolmesta pelistä oli tullut voitot yhteismaalein 10-2. Joukkue ottikin pallonhallinnan alusta lähtien. Kulmapotkuja tuli ja pelaamista KPV:n kenttäpuoliskolla, mutta hyviä maalipaikkoja vain kaksi. Kerran pallo jysähti keskelle tolppaa VPS-pelaajan päästyä laukomaan vastapalloon pilkun tuntumasta. Kerran maalivahti Riku Lelo Lunkoka otti upean reaktiotorjunnan VPS-pelaajan päästyä puskemaan läheltä. KPV:lla oli yksi hyvä paikka. Vasemmalla pelannut Wegye Wegye luikerteli vitosen viivan kulmille, mutta sijoitus painui vain hivenen ohi etukulman.

Toisen jakson alkuun VPS tuli taas vahvasti. Maalipaikkojakin oli, mutta ei mitään läpiajoja. Aina oli KPV:n pelaaja lähellä vähintäänkin häiritsemässä. Tällä kerralla Lelon ei tarvinnyt venyä paraatipelastuksiin, kun kaksi kertaa pallo sudittiin takatolpalta ohi maalin. Jakson edetessä puoliväliin KPV alkoi päästä yhä useammin kontrolloituihin hyökkäyksiin. Kaikki neljä vaihtoa piristivät pelaamista ja lopulta toisen jakson hyvät maalipaikat menivät tasan.

Oskari Savirannalla oli yhdeksässä metrissä hyvä paikka tuikata pallo siään, mutta VPS ehti peittämään. 76.minuutilla Osku kuitenkin paikkasi ensimmäisen käyttämättä jääneen tilanteensa. VPS sai sivurajaheiton omassa päädyssään. Akatemia prässäsi heiton jälkeen hyvin, ryösti pallon ja Saviranta vapautti minuuttia aikaisemmin kentälle vaihdetun Kurlual Kurin maalipaikkaan. Kurin klassinen syöttö ohi maalivahdin toimi ja ottelu oli nähnyt ainoan maalinsa.

KPV:n johtomaalin jälkeen VPS yritti punnertaa peliä tasoihin. KPV:n rivit pysyivät kuitenkin tiiviinä ja VPS:lta oli parhaat eväät syöty. Alkoi tulla kramppeja ja turhautumista eikä virtaa löytynyt tasoitukseen. KPV sen sijaan pääsi montakin kertaa vastahyökkäyksiin eikä vieraiden toinen osuma kovin kauas jäänyt.

Kurlual Kur suorittaa inttipalvelustaan vielä kuukauden päivät, mutta maalivainut on edelleen tallella. Pelatut 15 min riittivät ratkaisemaan VPS-ottelun.

Lado pelasi tällä kertaa topparina Joni Appelgrenin parina. Jälleen hieno suoritus.

Joukkueen kapteeni Daw Malwal kesytti VPS:n vaarallisen laitapelaajan Jesse Kankaanpään. Kankaanpää oli tehnyt vähintään yhden maalin kolmessa edellisessä kolmosen ottelussa, mutta lauantaina VPS-laituri jäi nollille.